Arranin kilven matka [1]

Myytit
Kun Kuolema saapui maailmaan, monet taistelivat sitä vastaan ja yrittivät löytää aseita sitä vastaan. Yksi tällainen puolijumala oli nimeltään Arran ja hän oli Genert Maakuninkaan poika. Arran matkasi Piikille, Kosmiselle vuodelle, josta Kuolema oli saapunut, ja saapui adamantiumkivelle, josta vuori koostui, ja kiskaisi irti palan adamantiumia. Arran kaiversi suojaavia riimuja kilpeen ja kantoi sen hengissä selvinneistä maanjumalista suurimman luokse ja antoi kilven Ernaldalle suojaksi.
Orlanth oli saanut aikaan jumalsodan ongelmat tukemalla Myrskyheimon toimia ja tappamalla Yelm Keisarin. Hän kosiskeli Ernaldaa ja antoi monia lupauksia hänelle osoittaen arvonsa ja antaen hänelle monia lahjoja. Lopulta Orlanth sai Ernaldan vaimokseen ja lupasi suojella aina maata ja vastineeksi Ernalda antoi hänen avukseen Arranin kilven.
Kun Orlanth lähti Valontuojien matkalle, häntä riuhtoi kaksi halua, suojella maata ja parantaa maailma, ja hän tiesi, ettei voinut tehdä molempia. Koska hän ei voinut enää suojella maata, hän palautti Arranin kilven Ernaldalle tämän suojaksi, kun hän oli poissa. Ernalda puolestaan sanoi kilven tyttärelleen Babeester Gorille, joka oli Vartija ja Kostaja ja joka myös suojeli maata. Babeester Gor antoi Orlanthille kilvestä kopion, joka palveli Orlanthin suojana Valontuojien matkalla, joten Orlanth ei menettänyt Maakilpeä.

Sankarimatka [2]
Tällä sankarimatkalla on useita etappeja:
  • Kilven valmistaminen
  • Kilven saaminen
  • Kilvestä luopuminen
Kilven valmistaminen
Tämä etappi ei sisälly aina matkaan, sillä orlanthit olettavat, että Ernaldalla on jo Maakilpi. Se sisältyy tähän niissä versioissa, joissa Ernaldalle annetaan Arranin kilpi ja hän antaa sen ensimmäisenä Orlanthille ja sitten Babeester Gorille.
Arranin täytyy valmistaa kilpi käyttämällä Ammatti (kilvenvalmistus) -kykyä tai muuta samantapaista kykyä. Hän voi uhrata MHT:a luodakseen Tosi torjunta -matriisin - 3 MHT-pistettä luo tämän matriisin tunteepa hän loitsun tai ei, eikä siinä voi epäonnistua.
Arranin täytyy sitten antaa kilpi Ernaldalle suojaamaan tätä Kuolemaa vastaan.
Tämän etapin voi manata luodakseen Tosi torjunta -matriisin. Manaajan täytyy uhrata 3 MHT-pistettä ja hän menettää Tosi torjunta -loitsun ja matriisi luodaan ilman Lumoaminen-heittoa.

Kilven saaminen
Orlanthin täytyy kosiskella Ernaldaa ja hänen täytyy antaa Ernaldalle lahjoja ja lupauksia. Orlanthin täytyy antaa Ernaldalle ainakin yksi merkittävä lahja ja luvata suojella maata. Orlanthille annetaan kielto "suojele maapapittaria" ja vastineeksi Ernalda antaa Orlanthille Arranin kilven.
Orlanth voi uhrata Tosi torjunta -loitsua varten ja hän voi heittää Tosi torjunnan sankarillisesti tällä matkallaan. Korkeammilla tasoilla hän voi saada kyvyn heittää Tosi torjunnan sankarillisesti.
Orlanthin täytyy käyttää Maakilpeä maan puolustamiseksi. Tavallisesti tähän sisältyy yksi tai useampi pimeyden tai kaaoksen voimien hyökkäys Ernaldan temppelin kimppuun. Jos Orlanth ei yritä suojella Ernaldaa tai yrittää ja epäonnistuu, hän menettää kyvyn käyttää Tosi torjuntaa ja hänen täytyy jättää Arranin kilven alakultti, jos hän on alakultin jäsen.
Tämän etapin voi manata heittääkseen Tosi torjunta -loitsun.

Kilvestä luopuminen
Orlanthia riuhtoi kaksi velvollisuutta: maan suojeleminen ja maailman suojeleminen. Jos hän päättää suojella maailmaa, Orlanthin täytyy luopua Arranin kilvestä. Ernalda antaa lumotun kilven Babeester Gorille, joka antaa kopion Orlanthille. Tämä sallii Orlanthin pitää Tosi torjunnan käyttömahdollisuus ja liittyä myös Arranin kilven alakulttiin. Jos sankarimatkaaja on Orlanthin akolyytti tai pappi, hän voi käyttää Tosi torjuntaa uusiutuvana.
Jos Orlanth ei luovu kilvestä, hän säilyttää maagisen kilven, jossa on Tosi torjunta -matriisi, muttei voi liittyä kilven alakulttiin, ei voi uhrata loitsun uusia käyttökertoja varten ja voi käyttää loitsua vain kertakäyttöisenä.
Joka tapauksessa Orlanth säilyttää kiellon "suojele maapapittaria".
Tämän etapin voi manata vapauttaakseen itsensä velvollisuudesta antamalla takaisin lahjat, jotka on saanut luvattuaan palveluksen. Tämän voi tehdä menettämättä kunniaa.

Huomiot
1. Tämä on taika-aseiden matka.
2. Tämä on hyvin lyhyt ja yksinkertainen sankarimatka. Jos jollakulla on ideoita, kuinka sitä voisi täydentää hiukan, olisin siitä kiitollinen.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja