Kultakukkula - Inora

Tämä on Inoran versio Kultakukkulan matkasta.

Myytit
Tämä Talvikuningatar asui Vuorenhuipuilla ja eräässä vaiheessa peitti Sairdin, Lohikäärmesolan ja Dagori Inkarthin maat voimallaan. Hänellä oli monia palatseja, joista yksi oli Talvikukkulalla Sairdissa. Siellä hän istui katsellen maailmaa ja hyväksyen kosijoita, jotka yrittivät voittaa hänen sydämensä.
Eräänä päivänä saapui neljä kosijaa, kolme heistä hän tunsi ja yksi oli muukalainen.
Ensimmäisenä saapui Zorak Zoran, joka antoi Inoralle herkullisista paloista koostuvan aterian ja pyysi Inoran lupaa metsästää hänen palatsinsa mailla. Inora soi palaset, mutta hänen sydämensä oli kylmä ja hän nauroi Zorak Zoranille helisevän äänen kaikuessa ylhäällä olevista jääpuikoista. Hurjistuneena Zorak Zoran kahmaisi Inoran ja paini hänen kanssaan, jotta pääsisi Inoran sisälle, mutta Inoran sydän oli heltymätön ja hän kietoi Zorak Zoranin Kauhusyleilyynsä ja Vilu muutti Zorak Zoranin lihan lasiksi lävistäen jopa tämän luut. Zorak Zoranin miehuus oli niin kylmä, että se kutistui ja helisi hänen reisiään vasten, kun hän käveli. Jälkeenpäin Inora synnytti lumipeikkoheimon, joka vartioi hänen palatsiaan vihollisilta.
Seuraavaksi saapui Orlanth, myrskykuningas, joka halusi Inoran talvivaimokseen, vaikka heillä oli sama äiti, mutta tämä ei haitannut, koska Heort ei ollut vielä lausunut tuota lakia. Orlanth karjaisi palatsiin kantaen uutta Salamakeihästään ja kerskaillen valloituksillaan. Hän antoi sisarelleen lahjaksi loistavan panssaripuvun ja ryntäsi syleilemään Inoraa, mutta kun Inora kääntyi pois, Orlanth pakotti hänet lattialle, puhalsi hänen korvaansa ja kuiskasi, että jos Inora ei hyväksyisi häntä, hän ottaisi Inoran kuitenkin. Inoran sydän oli jäätä ja hän kääntyi pois. Kun Orlanth pani Inoran kanssa, Orlanth tunsi partansa jäätyvän ja vetäytyi pois nolona loukattuaan Inoraa ja peläten jäätymistä. He sopivat, etteivät häiritsisi toisiaan tulevaisuudessa. Jälkeenpäin syntyi Inoran tytär Lumihanki ja Inora käytti tämän isän tuulia syventääkseen hankiaan kodissaan.
Seuraavaksi saapui Yelmalio, komein jumala, vaikkakin häneltä oli riistetty vaatteet ja hän oli pahasti haavoittunut. Yelmalio saapui etsimään suojaa ja lepoa ja hänen turvattomuutensa ja haavoittuvuutensa liikuttivat Inoran sydäntä. Inora kurkottautui syleilemään häntä, jotta Yelmalion viimeinen jäljelle jäänyt elämänkipinä sulattaisi Inoran sydämen, mutta Yelmalio vetäytyi pois, eikä halunnut Inoraa. Inora tarttui alastomaan jumalaan ja vetäisi hänet itseään vasten, muttei hyötyäkseen, sillä Yelmaliolta oli ryöstetty koko hänen omaisuutensa ja hän saattoi pitää enää kiinni siveydestään, joten Yelmalio oli Inoralle voimaton leikkikalu. Hurjistuneena Inora viskasi Vilunsa ja Lumensa Yelmalion päälle pakottaen tämän pakenemaan Inoran palatsista ja ottaen Yelmalion Loistavan viitan, jolla Inora peitti ruumiinsa muuttuen häikäisevän kauniiksi.
Lopulta saapui Paha, jota Inora ei ollut koskaan nähnyt. Ilkeät, purevat olennot viiltelivät häntä uhaten tuhota hänet, mutta niiden hampaat liukuivat pitkin Loistavaa haarniskaa, jota Inora piti yllään. Hän katsoi syvälle sisälleen ja käytti Häikäisevää viittaa sokaistakseen ne, Lumikinoksia haudatakseen ne ja lumipeikkoja, jotka söivät ne. Siten Inora kukisti Pahan, joka oli kaaos.

Matka

Matkan etapit
Inoran Kultakukkulan matkassa on neljä etappia: Zorak Zoran, Orlanth, Yelmalio ja kaaos.

Zorak Zoran
Inora vastustaa Zorak Zoranin lähentelyjä ja saa tämän suojan.
Zorak Zoran antaa Inoralle lahjan ja yrittää saada Inoralta lahjan väkisin. Yleensä tämä tarkoittaa painiottelua Inoran kanssa, josta seuraa usein yritys paritella Inoran kanssa. Jos Inora heittää alle Himokas-luonteenpiirteensä, hän on halukas parittelemaan, muutoin yritys on raiskaus. Usein Zorak Zoranin kultisti jättää jälkeensä tänne henkivartijansa Inoran suojaksi.

Manaaminen
Tämä takaa, ettei zorakzorani tapa Inoraa. Se varmistaa, että Inoralle annetaan suojaa vastalahjaksi suojasta tulelta - Jäähaarniskasta - tai samantapaisesta lahjasta. Jotkut ihmiszorakzoranit käyttävät tätä keinona vietellä Inoran kultisteja, mutta he ovat harvinaisia.

Orlanth
Orlanthin täytyy antaa Inoralle lahja ja yrittää suostutella Inoraa menemään naimisiin kanssaan. Inoran täytyy vastustaa tätä ja saada lahja Orlanthilta.
Orlanthin täytyy antaa Inoralle lahjaksi Yelmalion haarniska tai jotakin vastaavanarvoista. Hänen täytyy sitten yrittää suostutella Inoraa menemään naimisiin kanssaan. Tapahtuipa mitä tahansa, jos Inora heittää alle Siveä-luonteenpiirteensä, hän ei suostu naimaan Orlanthia. Jos Orlanth antaa hänelle lahjaksi haarniskan, Inora suostuu siihen, ettei vahingoita Orlanthin kansaa tai Orlanthia, muutoin Inora hätyyttää Orlanthin tiehensä lumella ja jäällä. Orlanth antaa Inoralle täällä tuulenhallintaloitsun lahjaksi.

Manaaminen
Tämä antaa Inoralle Lumi ja Jää -taikojen sankarillisen heiton ja sallii hänen pakottaa orlanthit jättämään hänet yksin. Kuitenkin hänen täytyy vastineeksi jättää heidät yksin.

Yelmalio
Yelmalio saapuu tänne ajamaan pois talven ja Inora näkee hänen kauneutensa ja Inoran sydän alkaa lämmetä. Inoran täytyy yrittää vietellä Yelmalio.
Jos Yelmaliolla on tulensa, hän on immuuni Inoran kylmyydelle. Jos Yelmaliolla on haarniskansa, hän on immuuni Inoran aseille. Jos Yelmaliolla on aseensa tai tulensa, hän voi yrittää kukistaa Inoran, muutoin hän yrittää selvitä hengissä. Jos Yelmalio kukistaa Inoran, Inora ei pysty vaikuttamaan hänen kansaansa vuoden ja päivän ajan. Inoran täytyy yrittää vietellä Yelmalio asettamalla ULK:nsä Yelmalion Siveä-luonteenpiirrettä vastaan. Jos Inora onnistuu, Yelmalio antaa Inoralle suojan, joka on tavallisesti joko lapsi tai henkivartija ja Inora palauttaa Yelmalion haarniskan hänelle. Jos Yelmalio vastustaa, Inora ajaa hänet kylmyyteen ja jäädyttää hänet miltei kuoliaaksi. Jos Yelmalio kuohittiin aikaisemmin, Inoran täytyy yrittää vietellä hänet kahdesti.

Manaaminen
Tämä sallii Inoran kultistin murtaa normaali luontonsa ja yrittää vietellä yelmaliolainen. Sitä käytetään joskus valonkultistien naimiseen. Se antaa Jään ja Lumen voimien sankarilliset heitot Yelmalion jäädyttämiseen, jos viettely epäonnistuu.

Kaaos
Inoran kimppuun hyökkää Paha, joka tuhoaisi hänet, mutta häntä suojaavat lahjat, joita muut olivat hänelle tuoneet.
Inora voi käyttää mitä tahansa hänelle annetuista lahjoista matkan aikana. Jos hänellä on Yelmalion Loistava haarniska, hän voi käyttää Kilpeä ja Suojaa sankarillisesti, jos hänellä on lumipeikkoja, he taistelevat hänen puolestaan, jos hänellä on Loistava viitta, hän voi käyttää Häikäisyä sankarillisesti.
Hän kohtaa lukuisia kaaosolentoja, joiden lukumäärä vaihtelee, mutta alkaa aina perusluvusta. Jokaista etappia, jonka hän häviää, kohti kaaosolentojen lukumäärä lisääntyy perusluvun verran. Niinpä jos perusluku on 3 ja matkaaja häviää Zorak Zoranille ja Yelmaliolle, hän kohtaa yhdeksän kaaosolentoa, 3 Zorak Zoranista, 3 Yelmaliosta ja 3, joista aloitetaan. Tällä etapilla hänellä on yhä parantamattomia haavoja, jotka hän sai aikaisemmilla etapeilla. Pidä mielessä, että kunkin kaaospedon pitäisi olla suunnilleen samaa tasoa kuin matkaaja - usein kaoottiset sankarimatkaajat suorittavat Kultakukkulan ja kohtaavat Yelmalion, Inoran, Orlanthin ja Zorak Zoranin.

Manaaminen
Tämä antaa Inoralle yllä olevien loitsujen sankarilliset heitot. Se kuitenkin tarkoittaa, että hän kohtaa kaaoslaumoja.


Kultakukkula - Inora (arvoitusversio)

Zorak Zoran
Inora vastustaa Zorak Zoranin lähentelyjä ja saa tämän suojan.
Inoran täytyy arvuutella Zorak Zoranin kanssa. Jos Inora voittaa, hänen täytyy saada jonkinlainen ase.
Jos Inora häviää, hänen täytyy antaa suoja tulelta, kenties Sammutus-loitsu. Joka tapauksessa hän saa jotakin lahjaksi.

Orlanth
Orlanthin täytyy antaa Inoralle lahja ja yrittää suostutella Inoraa menemään naimisiin kanssaan. Inoran täytyy vastustaa tätä ja saada lahja Orlanthilta.
Jos Orlanthilla on Yelmalion haarniska, hänen täytyy tarjota se Inoralle, muutoin Orlanthin täytyy antaa jokin toinen lahja Inoralle. Orlanthin täytyy sitten arvuutella Inoran kanssa, jotta Inora menisi hänen kanssaan naimisiin. Jos Inora vastaa arvoitukseen, hän ei mene Orlanthin kanssa naimisiin. Jos Orlanth epäonnistuu vastatessaan Inoran arvoitukseen, Inora ei mene Orlanthin kanssa naimisiin. Arvoituskierroksen häviäjän täytyy antaa voittajalle lahja.

Yelmalio
Yelmalio saapuu tänne ajamaan pois talven ja Inora näkee hänen kauneutensa ja Inoran sydän alkaa lämmetä. Inoran täytyy yrittää vietellä Yelmalio.
Inoran täytyy arvuutella Yelmalion kanssa.
Jos Zorak Zoran voitti Yelmalion, tappio tarkoittaa, että Yelmalio antautui Inoran lumoihin.
Jos Zorak Zoran ei kukistanut Yelmalioa, tappio tarkoittaa, että Yelmalion täytyy arvuutella uudelleen samoin seurauksin kuin jos hänet olisi kukistettu.
Jos Inora voittaa, hänen täytyy antaa Yelmaliolle tämän Loistava haarniska tai samantapainen lahja, jos Orlanth ei ollut antanut hänelle haarniskaa. Jos Inora häviää, hän ei saa häiritä Yelmalion kansaa vuoden ja päivän aikana.

Kaaos
Inoran kimppuun hyökkää Paha, joka tuhoaisi hänet, mutta häntä suojaavat lahjat, joita muut olivat hänelle tuoneet.
Inoran täytyy kysyä yksi arvoitus, jonka muut matkaajat kysyivät häneltä. Hän jatkaa, kunnes kaikki arvoitukset on kysytty.


Kultakukkula - Inora (vedonlyöntiversio)

Zorak Zoran
Inora vastustaa Zorak Zoranin lähentelyjä ja saa tämän suojan.
Inora lyö vetoa Jäähaarniskastaan, joka on suoja tulelta ja kestää vain Yelmalion etappiin asti. Zorak Zoran lyö vetoa suojastaan, joko loitsusta tai myöhemmän palveluksen lupauksesta.

Orlanth
Orlanthin täytyy antaa Inoralle lahja ja yrittää suostutella Inoraa menemään naimisiin kanssaan. Inoran täytyy vastustaa tätä ja saada lahja Orlanthilta.
Orlanthin täytyy antaa pois haarniska, jonka hän sai Yelmaliolta tai antaa pois jotakin muuta, jos hän ei saanut haarniskaa. Hänen täytyy sitten lyödä vetoa morsiuslahjasta Inoran lupausta jättää Orlanthin kansa rauhaan tai Inoran lupausta olla vahingoittamatta Orlanthia vastaan.

Yelmalio
Yelmalio saapuu tänne ajamaan pois talven ja Inora näkee hänen kauneutensa ja Inoran sydän alkaa lämmetä. Inoran täytyy yrittää vietellä Yelmalio.
Jos Inora sai Loistavan haarniskan Orlanthilta, hänen täytyy lyödä vetoa siitä. Jos Yelmaliolla on mitä tahansa aseistaan tai haarniskansa jäljellä, hänen täytyy lyödä vetoa niistä, muutoin hän lyö vetoa Loistavasta viitastaan. Jos Yelmaliolta loppuvat panokset, Inora lyö vetoa kauneudestaan Yelmalion siveyttä vastaan.

Kaaos
Inoran kimppuun hyökkää Paha, joka tuhoaisi hänet, mutta häntä suojaavat lahjat, joita muut olivat hänelle tuoneet.
Inoran täytyy lyödä vetoa yhdestä esineestä, joka hänelle annettiin aikaisemmin matkalla. Kaaos lyö vetoa jostakin eksoottisesta voimasta tai kyvystä. Vedonlyönti jatkuu, kunnes kaaoksella ei ole mitään, mistä lyödä vetoa, tai se luovuttaa.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja