Kultakukkula - Yelmalio

Tämä on Yelmalion matka kultakukkulalla.

Kultakukkula - Yelmalio (täysi versio)

Myytit
Pimeyden huippukohdassa, kun talvi oli laskeutunut maailmaan, Yelmalio, Loistava jumala, päätti kohdata talven voimat Talvikukkulalla. Hän lähti matkaan mukanaan Loistava haarniskansa, Salamakeihäänsä, Tulisydämensä ja Loisteen viittansa aikoen ajaa kammottavan Talvikuningattaren hänen jäisestä palatsistaan Talvikukkulalta.
Yelmalion kiivetessään Talvikukkulalle hänet huomasi Orlanth Kapinallinen, joka oli tappanut Yelmin, Keisarin ja Yelmalion isän. Orlanth, joka oli kunniaton, piileskeli varjoissa ja ponkaisi esiin, kun Yelmalio kulki ohitse, hyökäten takaa päin väijyksistä hänen kimppuunsa ja iskien häntä pelkurin iskulla. Orlanth tainnutti Yelmalion hujauttamalla häntä päähän ja iskien hänet maahan. Maatessaan siinä Yelmalio vaati oikeutta pelkurimaisen iskun vuoksi ja haastoi Orlanthin arvoituskokeeseen. Koska Orlanth oli väärässä, hän suostui ja he arvuuttelivat niin pitkään, että se tuntui ihmisiältä. Kumpikaan ei onnistunut saamaan etulyöntiasemaa, kunnes Orlanth kysy arvoituksen, joka perustui totuuden sijasta valheeseen, mikä osoitti, millainen petturi Orlanth oli, eikä Yelmalio pystynyt käsittämään vastausta Niinpä Orlanth vei Yelmalion keihään arvoituspalkintonaan ja hänen Loistavat haarniskansa taistelusaaliina.
Loistavaa viittaansa lukuun ottamatta alastomana, silti Tulisydämensä voimistamana, Yelmalio painoi eteenpäin arvellen kukistavansa Talvikuningattaren Amanstanilla. Kuitenkin hän kohtasi Synkän tuhoajan, Zorak Zoranin, joka vihasi valoa. Yelmalio olisi kukistanut Zorak Zoranin, jos hänellä olisi ollut Salamakeihäänsä ja Loistava haarniskansa, mutta pimeydenjumala taisteli hyvin. Lopulta Yelmalio kaatui ja käytti Sydämensä voimia pakottaakseen synkän jumalan perääntymään, mutta Zorak Zoranilla oli Jäähaarniska ja tuli vain sulatti lasin, joka peitti hänet. Zorak Zoran kurkotti alas ja repäisi Tulisydämen Yelmaliolta. Viimeisellä henkäyksellä Yelmalio sinkosi lopun tulestaan Zorak Zorania päin polttaen tämän kasvot ja sen ansiosta Yelmalio pääsi laahustamaan pois.
Yelmalio vaelsi nyt kylmissään, heikkona ja haavoittuneena, kunnes hän saavutti Jääpalatsin. Sieltä Inora löysi hänet ja kutsui hänet luokseen. Inora oli rietas jumalatar ja yritti vietellä Yelmalion. Hän piti Yelmalioa kylmissä käsissään ja tarjosi tälle tämän Loistavaa haarniskaa, joka roikkui nyt jääpuikosta hänen palatsissaan. Hän yritti imeä viimeiset lämmön hivenet Yelmaliosta, mutta tämä vastusti Inoran houkutuksia ja pysyi siveänä ja uskollisena periaatteilleen. Hurjistuneena Inora kiihotti Yelmalioa Jääraivollaan ja kiskaisi pois tämän Loistavan viitan hyökäten Yelmalion kimppuun Jäädyttävillä tuulilla, Talvivilulla, Lumella ja Rakeilla ajaen tämän kylmään yöhön raivoavaan lumimyrskyyn.
Alastomana, kylmissään, uupuneena ja verta vuotaessaan Yelmalio tiesi, että hän oli epäonnistunut tehtävässään. Ainoa lohtu hänelle oli se, että hän oli pysynyt uskollisena vakaumuksilleen ja ettei hän ollut pettänyt luontoaan. Hän päätti matkata Talvikukkulan huipulle nähdäkseen, mitä maailmasta oli jäljellä, mutta hän kohtasi pahoja, purevia kaaosolentoja. Hän taisteli urheasti, mutta hänellä ei ollut keihästä, ei haarniskaa, ei tulta ja hän oli jo haavoittunut. Lopulta hän kaatui maahan ja hänet olisi tuhottu, mutta unohdetut ystävät pelastivatkin hänet saapuen ajamaan kaaoksen pois. Arroin paransi hänet ja Haltioiden korkea kuningas puki ja aseisti hänet. Yhdessä nämä kolme todellista ystävää lähtivät Talvikukkulalta palatakseen rakkaisiin metsiinsä.

Matka
Yelmalion Kultakukkulan matka on epätavallinen siinä, että vain hyvin harvat matkaajat suorittavat täyden matkan tai suorittavat sen samalla tavalla kuin Yelmalio sen alun perin suoritti.
Yelmalio yritti vapauttaa maan Inorasta ja epäonnistui. Useimmat Yelmalion matkaajat suorittavat nyt matkan saadakseen tulivoimia zorakzoranilaisilta vastustajilta tai saadakseen keihäsvoimia orlanthilaisilta vastustajilta. Joskus joku menee pidemmälle ja yrittää kukistaa Inoran samanlaisella matkalla kuin Kalikoksen matka. Hyvin harvat matkaajat suorittavat matkan kokonaan ja taistelevat kaaosolentoja vastaan huipulla. Niistä, jotka taistelevat kaaosta vastaan, useimmat kukistetaan ja Haltioiden korkea kuningas ja Arroin pelastavat heidät. Hyvin harvat matkaajat, jotka kukistavat kaaoksen ja suorittavat matkan muut vaiheet asianmukaisesti, saavat äärimmäisen palkinnon - kuolemattomuuden.
Ilmeisesti kuolemattomuuden saavat ne, jotka suorittavat matkan jumalulottuvuudessa, muut, jotka suorittavat matkan kokonaan harjoitusmatkana, saavat vähäisempiä parannushyötyjä.

Matkan etapit
Yelmaliolaisessa Kultakukkulan matkassa on neljä pääetappia ja kolme vähäisempää etappia. Pääetapit ovat Orlanth, Zorak Zoran, Inora ja kaaos, kolme vähäisempää etappia ovat kiipeämistä Talvikukkulalle.
Etapeilla Yelmalio ei saa parantaa itse minkäänlaisia matkalla aiemmin saatuja haavoja. Vain Inora ja Arroin saavat parantaa hänet.

I. Orlanth
Orlanth hyökkäsi täällä väijytyksestä Yelmalion kimppuun. Hyökkäyksen täsmällinen kaava riippuu suoritetun matkan lajista.
Orlanthilla on varma etu siksi, että hän hyökkää yllättäen, eikä hänen ensimmäistä iskuaan voi torjua ja se voi olla tähdätty. Ensimmäinen isku on myös voimistettu. Orlanth tappaa harvoin Yelmalion täällä, hän tyytyy iskemään Yelmalion tajuttomaksi ja riistämään tämän panssarin ja aseet. Jotkut julmat orlanthit myös kuohitsevat yelmaliolaisen täällä irrottaen häneltä hänen koko "keihäänsä".

Manaaminen
Tämän etapin manaaminen ei anna Yelmaliolle voimia tai kykyjä paitsi ettei Orlanth tapa häntä. Se tarkoittaa myös, että Orlanth sen sijaan riisuu hänet kokonaan aseista. Yelmaliolaiset käyttävät tätä usein, kun musertavan ylivoiman saartamina ja heidän täytyy jäädä henkiin hinnalla millä hyvänsä. Se selittää jossakin määrin heidän pelkurinmainettaan - koska he usein antautuvat käyttäessään tätä etappia.

II. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Tämän voi käsitteellistää useiksi Kiipeily-heitoiksi tai kokeeksi kestävyyttä vastaan. Jos hän epäonnistuu, hän putoaa ja kärsii vahinkoa, jonka määrä riippuu siitä, kuinka pahasti hän epäonnistuu. Hänen täytyy toistaa tätä, kunnes saavuttaa seuraavan etapin tai kuolee.

III. Zorak Zoran
Yelmalion täytyy kukistaa tämä jumala tai hän menettää tulivoimat.
Zorak Zoranin täytyy taistella Yelmalioa vastaan täällä. Jos Orlanth kukisti Yelmalion aikaisemmin, Yelmaliolla ei ole haarniskaa, eikä keihästä, eikä hän pysty heittämään Suojaa tai Kilpeä. Jos hänellä on Loistava viitta, hän voi heittää Auringonpaisteen ja Hohdon. Selvästikin tämä on eriarvoinen kamppailu. Jos Yelmalio kukisti Orlanthin, mutta antoi pois haarniskansa ja keihäänsä, hän voi silti heittää Kilven ja Suojan. Jos hän kukisti Orlanthin ja piti panssarinsa ja keihäänsä, hän voi taistella normaalisti.
Jos Zorak Zoran voittaa täällä, hän voi viedä kaikki Yelmalion omistamat tulivoimat. Tähän lukeutuvat taikaesineet, loitsut ja kyvyt. Hän voi päättää tappaa Yelmalion, mutta se torjutaan, jos Yelmalio heittää Oikeudenmukainen-luonteenpiirreheiton. Jos Yelmalio voittaa täällä, hän voi käyttää mitä tahansa Zorak Zoranin matkaajan omistamia tulivoimia ja voi käyttää niitä ilman normaaleja yelmaliolaisia rajoituksia.

Manaaminen
Tämän etapin manaaminen tarkoittaa jälleen kerran, että Yelmalion vastustaja ei voi tappaa häntä, jos vastustaja on zorakzorani (tai mahdollisesti pimeydenkultisti), mutta Yelmalio menettää joitakin tulivoimiaan, yleensä matriiseja jne. Se varmistaa tappion ja hengissä selviämisen.

IV. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Tämän voi käsitteellistää useiksi Kiipeily-heitoiksi tai kokeeksi kestävyyttä vastaan. Jos hän epäonnistuu, hän putoaa ja kärsii vahinkoa, jonka määrä riippuu siitä, kuinka pahasti hän epäonnistuu. Hänen täytyy toistaa tätä, kunnes saavuttaa seuraavan etapin tai kuolee. Tällä etapilla talven vaikutukset tuntuvat ja hänen Kiipeily-/kestävyysmahdollisuutensa vähenevät MHTx3:n verran.
Selvästikin aikaisemmin saadut haavat saattavat vaikuttaa kiipeilymahdollisuuteen tehokkaasti. Jos Yelmalio on kärsinyt liikaa vahinkoa käsiinsä tai jalkoihinsa, hän saattaa huomata kykyjensä heikentyneen. Jos hänen kestävyytensä on alentunut, hän saattaa luhistua kiipeilyn aikana.

V. Inora
Täällä Yelmalion täytyy vastustaa Inoran houkutuksia. Jos hän kukisti Zorak Zoranin, hän voi yrittää kukistaa Inoran saavuttaakseen alkuperäisen matkan tarkoituksen. Jotkut kesämatkaajat yrittävät tätä ajaakseen talven tiehensä.
Yelmalion täytyy kukistaa Inora täällä. Jos hän on kukistanut Orlanthin tai Zorak Zoranin, hänellä saattaa olla keihäänsä, haarniskansa tai tulensa mukanaan. Jos hänellä on keihäänsä tai tuli, hän voi yrittää kukistaa Inoran. Jos hänellä on panssarinsa, hänellä on suojaa Inoran aseita vastaan. Jos hänellä on tulensa, hänellä on suojaa Inoran kylmyyttä vastaan. Jos hän kukistaa Inoran täällä, hän pakottaa Inoran tiehensä maasta vuodeksi ja saa Hallitse-loitsun tai -kyvyn tai vastustuskyvyn kylmyyttä vastaan tai jonkin samantapaisen kyvyn.
Jos Yelmalio on puolustuskyvytön, eikä pysty kukistamaan Inoraa, hänen täytyy yrittää vastustaa Inoran houkutuksia. Tämä tarkoittaa, että hänen täytyy heittää Siveä-heitto - Inoran ULK.
Jos hän onnistuu, hän on vastustanut Inoraa ja hänet pakotetaan ulos kylmyyteen, jossa Inora hyökkää hänen kimppuunsa 1D10:n vuoron ajan, kun hän pakenee. Tänä aikana hän menettää 1D3 kokonaiskestopistettä ja väsymyspistettä vuorossa.
Jos hän epäonnistuu ja Orlanth kuohitsi hänet aikaisemmin, hän saa yrittää vastustaa uudelleen.
Jos hän epäonnistuu vastustamaan Inoraa, hän saa takaisin panssarinsa ja menettää Inoran ULK:n verran Siveä-luonteenpiirrettään. Hän siittää myös Inoralle lapsen, josta tulee Inoran kultin puolustaja.

Manaaminen
Tämän etapin manaaminen tarkoittaa, että Yelmalio säilyttää hyveensä koskemattomana, mutta hänet ajetaan ulos kylmyyteen. Tätä käytetään, kun prostituoidut ahdistelevat yelmaliolaisia. Pelitermein se antaa suuren lisäyksen Siveä-heittoon, mutta tarkoittaa, että yelmaliolaista rangaistaan tai hän tulee kärsimään vastineeksi jollakin tavalla.

VI. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin viimeiselle etapille.
Tämän voi käsitteellistää useiksi Kiipeily-heitoiksi tai kokeeksi kestävyyttä vastaan. Jos hän epäonnistuu, hän putoaa ja kärsii vahinkoa, jonka määrä riippuu siitä, kuinka pahasti hän epäonnistuu. Hänen täytyy toistaa tätä, kunnes saavuttaa seuraavan etapin tai kuolee.
Jos Yelmalio vastusti Inoran lähentelyjä, hän kiipeää raivoavassa lumimyrskyssä ja hänen Kiipeily-heittonsa ovat heikennettyjä ja kenties jopa väsymys tai voima on heikentynyt.

VII. Kaaos
Jos Yelmaliolla on haarniskansa, hän voi käyttää sitä ja heittää Suojan ja Kilven. Jos hänellä ei ole panssariaan, mutta hän kukisti Orlanthin ja antoi haarniskansa pois, hän voi heittää Kilven ja Suojan. Jos Orlanth kukisti hänet, eikä hänellä ole haarniskaansa, hän ei voi heittää Suojaa tai Kilpeä. Jos hänellä ei ole tultaan, hän ei voi heittää tulitaikoja. Jos hän vastusti Inoraa, hänellä ei ole Loistavaa viittaa, eikä hän pysty heittämään Hohtoa tai Auringonpaistetta.
Hän kohtaa lukuisia kaaosolentoja mutta alkaa aina perusluvusta. Jokaista etappia, jonka hän häviää, kohti kaaosolentojen lukumäärä lisääntyy perusluvun verran. Niinpä jos perusluku on 3 ja matkaaja häviää Orlanthille ja Zorak Zoranille, hän kohtaa yhdeksän kaaosolentoa, 3 Orlanthista, 3 Zorak Zoranista ja 3, joista aloitetaan. Tällä etapilla hänellä on yhä parantamattomia haavoja, jotka hän sai aikaisemmilla etapeilla, joten taistelun pitäisi olla epäreilu. Pidä mielessä, että kunkin kaaospedon pitäisi olla suunnilleen samaa tasoa kuin matkaaja - usein kaoottiset sankarimatkaajat suorittavat Kultakukkulan ja kohtaavat Yelmalion, Inoran, Orlanthin ja Zorak Zoranin.

Manaaminen
Kukaan järkevä yelmaliolainen ei manaa tätä etappia - se varmistaa, että hänen kimppuunsa hyökkää musertavan ylivoimaisia kaoottisia olentoja. Sitä on käytetty kaaoksen houkuttelemiseksi, jotta Haltioiden korkea kuningas ja hänen ystävänsä voivat ajaa ne pois, mutta tämän tekeminen vaikuttaa voimakkaasti. Joskus Dorastorin haltiat käyttävät tätä matkaa tappaakseen kaoottisia vihollisia, mutta he eivät ole aivan tervejärkisiä ensimmäisessä kohdassa.

VIII. Paluu
Jos kaaos kukisti Yelmalion, Arroin ja Haltioiden korkea kuningas pelastavat hänet. Näinä toimii usein sankarijoukko haltioita ja ihmisiä, jotka suorittavat toistuvasti osansa Kultakukkulassa. He ajavat kaaoksen pakosalle ja parantavat Yelmalion. Haltioiden korkea kuningas aseistaa Yelmalion uudella keihäällä ja uudella haarniskalla. Vastineeksi Yelmalio suostuu auttamaan metsien ja Arroinin puolustamisessa ja hänestä tulee haltioiden ystävä.
Jos Yelmalio kukistaa kaaoksen, Arroin ja Haltioiden korkea kuningas kohtaavat hänet pelastettavan sijasta liittolaisena. Jos hän kukisti kaaoksen ilman aseita, haarniskaa tai tulta, hän saa suuren palkkion, muutoin hän vain jää henkiin ja voi lisätä taistelun voittojen listaansa. On silti aivan mahdollista kukistaa Orlanth, Zorak Zoran ja Inora kullakin etapilla antamalla pois kykynsä aivan kuin hän olisi hävinnyt. Tämä osoittaa, kuinka voimakas ja hurskas hän on.

Manaaminen
Tämä on itse asiassa hyvä etappi manata, sillä se kutsuu apua ajamaan kaaoksen. Tavallisesti apu on luonteeltaan haltioita, mutta paikallisia muunnoksia saattaa tapahtua. Vastineeksi Yelmalion täytyy suostua auttamaan pelastajia tulevaisuudessa. Tämä voi olla kertakorvaus, mutta se voisi hyvin olla jonkinlainen liittokin.

Suuri palkkio
Jumalulottuvuuden matkassa tämä on kuolemattomuus. Hän ei ikäänny, on immuuni tavallisille sairauksille ja tavalliselle kuolemalle. Häntä vahingoittavat vain riimu- tai taika-aseet. Hän parantuu normaalista vahingosta nopeasti, ehkä regeneroi kärsittyä vahinkoa. Vaikka hänet tapettaisiin, hän ei kuole aikana, joka on hänen MHT:nsa IH:inä, ja voi parantaa itsensä tänä aikana. Hän on immuuni toiminnalliselle lamaannukselle. Kaiken hänen kärsimänsä vahingon voi parantaa, vaikka näin ei voisi normaalisti tehdä. Kenties kaikki häneen tehty vahinko puolitetaan tai hänen MHT:nsa vähennetään ensiksi. Joka tapauksessa häntä on paljon hankalampi tappaa.
Harjoitusmatkoilla suuren palkkion hyödyt ovat vähäisempiä, mutta samantyylisiä. Matkan vaikeudesta riippuen matkaaja voi valita yhden tai useamman yllä olevista kyvyistä. Noviisisankarimatkaajat saavat yhden kyvyn, riimutason henkilöt saattavat saada kaksi tai useampia kykyjä. Voi olla, että yksi kyky saadaan kutakin matkalla kukistettua vihollista kohden, joten matkaaja, joka kukistaa Orlanthin, Zorak Zoranin, Inoran ja kaaoksen, voi saada neljä kykyä, vaikkakin noviisit saavat yleensä vain yhden kyvyn.

Huomiot
1. Kultakukkulan matkan voi suorittaa osittain. Missä tahansa kiipeilyetapissa matkaaja voi kiivetä alas Talvikukkulalta ja lopettaa matkan. Useimmat sankarimatkaajat, jotka yrittävät saada takaisin tulivoimat, käyttävät tätä vaihtoehtoa ja päättävät matkan Orlanthin tai Zorak Zoranin etapin jälkeen.
2. Millä tahansa kiipeily- tai paluuetapeilla matkaaja voi yrittää etsiä jumalien kristallia. Nämä ovat jumalien veren kiinteytyneitä pisaroita. Matkaaja löytää kristallin MHTx1% -heitolla. Näistä kristalleista 75% on Yelmalion verta, 10% on Orlanthin verta, 5% Zorak Zoranin verta, 5% kaaoksen verta. Matkaaja voi etsiä vain kerran kiipeily- tai paluuetapilla ja kun hän on löytänyt kristallin, hän ei voi etsiä niitä enempää.
Yelmalion veren kristallit ovat tulikristalleja, jotka kuvataan Plunderissa. Toisilla kristalleilla saattaa olla muita vaikutuksia, jumalien luonteesta riippuen. Esimerkiksi Zorak Zoranin veri voivat olla raivokristalleja tai berserkkikristalleja, Inoran kristallit voivat antaa suojaa kylmyydeltä, kaaoskristallit voisivat tehdä lähes mitä tahansa.
3. Yelmaliolaiset, jotka suorittavat Zorak Zoranin etapin ja jotka kukistetaan, menettävät kaikki tulitaikansa, jos he suorittavat matkan taisteluversiota. He voivat tietysti saada tulitaikansa takaisin suorittamalla matkan uudelleen tai suorittamalla muita matkoja tuliloitsujen saamiseksi. Jos he ovat virittäytyneet tulikristalliin, he menettävät kristallin.


Kultakukkula - Yelmalio (arvoitusversio)

I. Orlanth
Orlanth hyökkäsi täällä väijytyksestä Yelmalion kimppuun. Hyökkäyksen täsmällinen kaava riippuu suoritetun matkan lajista.
Yelmalion täytyy voittaa arvoituskilpailussa, mutta Orlanthilla on etu - yksi hänen arvoituksistaan on voimistettu.
Jos Yelmalio voittaa täällä, hän saa palkinnon Orlanthilta, yleensä jonkinlaisen taikaesineen. Jos hän häviää, hänen täytyy antaa pois keihäänsä. Jos hän häviää useammin kuin kerran, hänen täytyy antaa pois myös haarniskansa.

II. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Yelmalion täytyy vastata Kiipeilyyn liittyvään arvoitukseen. Jos hän voittaa, hän voi jatkaa seuraavaan etappiin. Jos hän häviää, hänen täytyy antaa jotakin kukkulalle, tavallisesti taikaesine tai loitsu.

III. Zorak Zoran
Yelmalion täytyy kukistaa tämä jumala tai hän menettää tulivoimat.
Jos Orlanth kukisti Yelmalion, Zorak Zoranilla on yksi vahvistettu arvoitus, jota hän voi käyttää tässä kilpailussa, muuten kilpailu on tasapuolinen. Yelmalion täytyy kukistaa Zorak Zoran tai antaa pois tulivoimia sisältävä taikaesine. Jos Yelmalio voittaa, hän saa kyvyn käyttää tulta loppumatkalla.

IV. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Yelmalion täytyy vastata Kiipeilyyn liittyvään arvoitukseen. Jos hän voittaa, hän voi jatkaa seuraavaan etappiin. Jos hän häviää, hänen täytyy antaa jotakin kukkulalle, tavallisesti taikaesine tai loitsu.

V. Inora
Täällä Yelmalion täytyy vastustaa Inoran houkutuksia. Jos hän kukisti Zorak Zoranin, hän voi yrittää kukistaa Inoran saavuttaakseen alkuperäisen matkan tarkoituksen. Jotkut kesämatkaajat yrittävät tätä ajaakseen talven tiehensä.
Yelmalion täytyy arvuutella Inoran kanssa.
Jos Zorak Zoran kukisti hänet, tappio tarkoittaa, että hän sortui Inoran lumoihin.
Jos Zorak Zoran ei kukistanut häntä, tappio tarkoittaa, että hänen täytyy arvuutella uudelleen samoin seurauksin kuin jos hänet olisi kukistettu.
Jos Yelmalio häviää arvuutuskilpailun, hänet on vietelty ja hän menettää jonkin verran kunniaa ja hänen Siveä-luonteenpiirteensä vähenee.

VI. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Yelmalion täytyy vastata Kiipeilyyn liittyvään arvoitukseen. Jos hän voittaa, hän voi jatkaa seuraavaan etappiin. Jos hän häviää, hänen täytyy antaa jotakin kukkulalle, tavallisesti taikaesine tai loitsu.

VII. Kaaos
Yelmalion täytyy arvuutella kaaoksen kanssa. Jos hänellä on haarniskansa, keihäänsä tai tulivoimansa, arvuuttelu sujuu tavalliseen tapaan, muutoin kaaoksella on vahvistettu arvoitus.

VIII. Paluu
Yelmalio arvuuttelee Arroinin ja Haltioiden korkean kuninkaan kanssa. Jos Yelmalio voittaa Arroinin, Arroin antaa hänelle Parannus-loitsun. Jos hän voittaa Haltioiden korkean kuninkaan, hän saa panssaripuvun ja keihään. Jos hän häviää, Yelmalio suostuu auttamaan voittajaa joskus tulevaisuudessa.

Suuri palkkio
Kaikkien kilpailuiden häviäminen sallii yelmaliolaisen saada suuren palkkion kultilta. Tämä on tavallisesti jokin parannustaika, sillä kuolemattomuuden saa vain jumalajan matkalla.


Kultakukkula - Yelmalio (vedonlyöntiversio)

Matkan etapit
Yelmaliolaisessa Kultakukkulan matkassa on neljä pääetappia ja kolme vähäisempää etappia. Pääetapit ovat Orlanth, Zorak Zoran, Inora ja kaaos, kolme vähäisempää etappia ovat kiipeämistä Talvikukkulalle.
Etapeilla Yelmalio ei saa parantaa itse minkäänlaisia matkalla aiemmin saatuja haavoja. Vain Inora ja Arroin saavat parantaa hänet.

I. Orlanth
Orlanth hyökkäsi täällä väijytyksestä Yelmalion kimppuun. Hyökkäyksen täsmällinen kaava riippuu suoritetun matkan lajista.
Orlanthilla on etu vedonlyönnissä, yksi hänen vedoistaan on vahvistettu.
Yelmalion täytyy lyödä vetoa jostakin keihääseensä liittyvästä, tavallisesti jostakin tai kaikista keihäskyvyistään tai kenties maagisesta keihäästä, joka hänellä on. Jos hän häviää keihäsvetonsa, hänen täytyy lyödä vetoa haarniskastaan, joka voi olla maaginen haarniska, tai Suoja tai Kilpi -loitsusta.
Jos Yelmalio voittaa, hän saa se, mistä orlanthi löi vetoa. Jos hän häviää, hän menettää panoksensa.

II. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Yelmalion täytyy löydä vetoa Kiipeilystä tai Kestävyydestä kukkulaa vastaan. Jos hän onnistuu, hän saa ylimääräisen Kestävyyden tai Voimakkuuden. Jos hän epäonnistuu, hän menettää sen, josta löi vetoa.

III. Zorak Zoran
Yelmalion täytyy kukistaa tämä jumala tai hän menettää tulivoimat.
Zorak Zoranilla on vahvistettu veto täällä, ellei Yelmalio kukistanut Orlanthia aiemmin matkalla. Jos Yelmalio kukisti Orlanthin, hän voi lyödä jälleen vetoa keihäästään tai haarniskastaan, muutoin hänen täytyy löydä vetoa tulivoimistaan.
Jos Zorak Zoranilla on jo tulivoimat, hänen täytyy lyödä vetoa niistä.
Voittaja saa häviäjän tulivoimat.

IV. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin seuraavalle etapille.
Yelmalion täytyy löydä vetoa Kiipeilystä tai Kestävyydestä kukkulaa vastaan. Jos hän onnistuu, hän saa ylimääräisen Kestävyyden tai Voimakkuuden. Jos hän epäonnistuu, hän menettää sen, josta löi vetoa.

V. Inora
Täällä Yelmalion täytyy vastustaa Inoran houkutuksia. Jos hän kukisti Zorak Zoranin, hän voi yrittää kukistaa Inoran saavuttaakseen alkuperäisen matkan tarkoituksen. Jotkut kesämatkaajat yrittävät tätä ajaakseen talven tiehensä.
Jos hän kukisti Zorak Zoranin, hän voi lyödä vetoa tulivoimistaan. Jos hän kukisti Orlanthin, hän voi lyödä vetoa keihäästään tai haarniskastaan. Jos Inora sai Yelmalion haarniskan Orlanthilta, hän voi lyödä vetoa saadusta haarniskasta. Jos Yelmalio lyö vetoa keihäästään, haarniskastaan tai tulivoimistaan ja häviää, hänen täytyy lyödä vetoa aina uudelleen, kunnes hän voittaa tai häneltä loppuvat panokset. Jos häneltä loppuvat panokset, hänen täytyy lyödä vetoa Siveydestään tai kunniastaan. Tämä lopullinen vedonlyönti on vahvistettu hänen suosionsa vuoksi. Jos hän häviää siveyspanoksensa, hän saa takaisin haarniskansa ja siittää lapsen Inoralle. Jos hän voittaa siveyspanoksensa, hänet ajetaan ulos hankeen ja hän menettää Loistavan viittansa.

VI. Talvikukkulalle kiipeäminen
Yelmalion täytyy kiivetä Talvikukkulaa pitkin viimeiselle etapille.
Yelmalion täytyy löydä vetoa Kiipeilystä tai Kestävyydestä kukkulaa vastaan. Jos hän onnistuu, hän saa ylimääräisen Kestävyyden tai Voimakkuuden. Jos hän epäonnistuu, hän menettää sen, josta löi vetoa.

VII. Kaaos
Jos Yelmaliolla on keihäänsä, haarniskansa tai tulensa, hänen täytyy lyödä vetoa yhdestä niistä kaaosta vastaan. Hänen täytyy jatkaa vedonlyöntiä, kunnes kaaos perääntyy tai kunnes häneltä loppuvat panokset. Kun hänen tavalliset panoksensa ovat loppuneet, hänen täytyy lyödä vetoa muista asioista, kunnes hän tunnustaa tappion.
VIII. Paluu
Yelmalio lyö vetoa avustaan parannusta tai apua vastaan. Jos hän häviää, hänen täytyy tarjota apuaan tulevaisuudessa. Tämä voi olla sankarimatka tai maallinen työ. Jos hän voittaa Arroinin, hän saa Parannus-loitsun tai kyvyn, josta lyötiin vetoa. Jos hän voittaa Haltioiden korkean kuninkaan, hän saa keihäshyökkäyksen tai Suoja/Kilpi -loitsun, josta lyötiin vetoa.

Suuri palkkio
Kuka tahansa, joka suorittaa matkan ja joka kukistettiin kunniakkaasti kaikilla etapeilla, saa suuren palkkion, joka vastaa kuolemattomuutta. Vedonlyöntikilpailun tasosta riippuen palkkio voi olla ennusmerkki tai lähes täysi palkkio. Henkilöt, jotka lyövät vetoa sankari-/jumalvoimista, voivat saada tämän vuoksi lähes kuolemattomuuden, sillä he ovat menettäneet arvokkaan asian. Yleensä mitä enemmän häviää, sitä enemmän saa matkalta sen lopussa.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja