Kultakukkula - Zorak Zoran

Tämä on Zorak Zoranin versio Kultakukkulan matkasta.

Myytit
Kerran Zorak Zoran kuuli, että hänen vihollisensa olivat kukkulalla Hyvässä metsästyksessä, joten hän päätti kohdata ja kukistaa heidät.
Kun hän saapui kukkulalle, hänen täytyi pyytää lupa Inoralta, Talvikuningattarelta, joka hallitsi kukkulaa siihen aikaan. Hän toi Inoralle runsaan aterian, joka oli valmistettu Vanhojen erämaiden aldryameista, ihmisistä ja maanvavisuttajista, mutta Talvikuningatar oli nälkäinen ja ahmi ne kaikki. Sitten Zorak Zoran tarjosi Inoralle heimon lumipeikkoja vartioimaan Inoraa, jos Inora antaisi hänelle vastalahjan. Inora otti Zorak Zoranin käsiinsä ja syleili tämä kylmettäen Zorak Zoranin luihin asti ja peittäen tämän jäällä, mutta Zorak Zoran oli sukua Himilelle, kylmyyden herralle, eikä jää vahingoittanut häntä. Kun hän oli lähtenyt, Inora synnytti itselleen lumipeikkoja ja häntä suojeltiin vahingolta.
Zorak Zoran vaelsi Talvikukkulalla etsien vihollisiaan. Kävellessään hän huomasi, että jää hänen nahassaan hyyti kylmästi ja oli epämukava. Hän tiesi, että hänen kantamansa Jäähaarniska oli äärimmäisen hauras ja hän piti huolta, ettei se särkynyt, eikä jättänyt häntä suojatta. Yhtäkkiä hän näki Yelmalion, yhden vihollisistaan ja Salamakeihään ja Tulisydämen kantajan. Yelmalio oli kuitenkin ilman Salamakeihästään ja Loistavaa haarniskaansa, joten Zorak Zoran rohkaistui. Hän piiloutui varjoihin ja ponkaisi esiin, kun Yelmalio kulki ohi iskien Loistavaa jumalaa nuijallaan. Yelmalio oli liian lähellä käyttääkseen joustaan, joten hän taisteli kilvellä ja lyhytmiekalla, mutta hänestä ei ollut vastusta Zorak Zoranille ja hän sortui nopeasti kaatuen maahan. Zorak Zoran kurkotti alas ja kahmaisi Tulisydämen kiskaisten sen itselleen. Sydän karjui ja halkesi peittäen Zorak Zoranin palavalla verellä, mutta Jäähaarniska kesti ja suojeli synkkää jumalaa. Tuli oli kuitenkin liian suuri ja poltti Zorak Zoranin kasvoja sallien Yelmalion paeta.
Zorak Zoran päästi Amanstanin menemään ja lähti etsimään muita vihollisiaan. Hän näki Orlanthin ja juoksi karjuen tämän luokse. Orlanth sinkosi Pimeätuulen Zorak Zorania päin, mutta suuri jumala tunsi pimeyden ja kylpi sen puhurissa. Ottaessaan haltuunsa Pimeätuulen Zorak Zoran loi uuden jumalan, Helvetinkarjunnan, joka myöhemmin saapui palvelemaan isäänsä. Zorak Zoran ja Orlanth taistelivat pitkään ja rankasti, Zorak Zoran käytti tultaan ja Orlanth käytti Salamakeihästään. Lopulta nämä kaksi jumalaa väsyivät ja Zorak Zoran kutsui varjoja ja savua peittämään itsensä, kun hän lähti taistelukentältä ratsastaen Orlanthin henkäyksellä.
Lopulta Zorak Zoran kohtasi pahimman vihollisensa, kaaoksen. Tämä pahat, purevat olennot purivat hänestä palasia, mutta hän ulvoi ja tömisteli ja murskasi ja poltti, kunnes ne olivat tuhoutuneet tai pakenivat häntä.
Zorak Zoran palasi Talvikukkulalta rohkaistuneena ja voittoisana. Hän oli kohdannut Talvikuningattaren, kukistanut Yelmalion, Orlanthin ja kaaoksen ja oli saanut Amanstanin, Helvetinkarjunnan ja uuden lumipeikkoheimon.

Matka
Zorak Zoranin kultistit suorittavat tavallisesti Zorak Zoranin Kultakukkulalla saadakseen tulivoimia. Kilpailu Inoran kanssa tarjoaa vain suojaa Amanstanilta, taistelut Orlanthin ja kaaoksen kanssa tarjoavat marginaalisia etuja ja ne usein ohitetaan. Monet Zorak Zoranin kultistit lähtevät matkalta Yelmalion kukistumisen jälkeen. Jotkut eivät edes kohtaa Inoraa, mutta heidän tehtävästään tulee hankalampi, sillä he eivät saa Jäähaarniskaa.

Etapit
Kultakukkulan matkassa on neljä pääetappia ja viisi pienempää etappia.
Pääetapit ovat Inora, Yelmalio, Orlanth, kaaos. Pienet etapit ovat Talvikiipeily, Hyytävä jää, Kärventävä kipu, Tuulilla ratsastaminen ja Voitokas paluu.

Talvikiipeily
Zorak Zoran kiipeää Talvikukkulalle nähdäkseen Inoran palatsissaan. Häntä piirittävät joskus täällä vähäiset viholliset, mutta häntä harvoin haittaavat sellaiset otukset. Jos hän suorittaa matkan talvella, hänen kimppunsa saattaa hyökätä karhuja ja sellaisia.
Zorak Zoranin täytyy heittää Kiipeily-heittoja tai hän epäonnistuu ja kärsii vahinkoa. Hänen täytyy jatkaa kiipeämistä, kunnes hän onnistuu ja saavuttaa Talvipalatsin. Talven olennot saattavat hyökätä hänen kimppuunsa PJ:n päätöksen mukaan.

Inora
Talvikuningatar asuu palatsissaan Jäävuorella. Zorak Zoranin täytyy antaa hänelle lahja ja sitten vaihtaa lahjoja hänen kanssaan.
Zorak Zoranin täytyy antaa Inoralle lahja ja yrittää saada lahja Inoralta väkisin. Yleensä tämä tarkoittaa painiottelua hänen kanssaan, josta seuraa usein yritys paritella Inoran kanssa. Jos Inora heittää alle Himokas-luonteenpiirteensä, hän on halukas parittelemaan, muutoin yritys on raiskaus. Jos Zorak Zoran yrittää raiskausta tai ei tuo lahjaa Inoralle, hän menettää Inoran MHT:n verran kokonaiskestopisteitä Inoran Jääsyleilyn vuoksi. Vaihtoehtoisesti Zorak Zoran voi menettää KP:itä vatsan alueelta (tai reisien ylemmältä alueelta krikettiterminologialla).

Manaaminen
Tämän etapin manaaminen sallii Zorak Zoranin saada jäävoimia Inoralta vastineeksi hänelle annetusta suojasta. Tämä antaa Zorak Zoranille suojaa tulelta, jos hän ottaa Jäähaarniskan. Tavallisesti tämä puolittaa tulivahingon 10 vuoroksi, 15 minuutiksi tai matkan etapin ajaksi.

Hyytävä jää
Zorak Zoran kärsi jään kylmettämisvaikutuksesta ruumiissaan. Joka askeleella hän pelkäsi, että hänen nahkansa särkyisi.
Zorak Zoranin täytyy yrittää etappia samalla tavalla kuin Talvikiipeilyä, mutta kullakin vuorolla, jolla hän heittää noppaa, hänen täytyy voittaa Jääsyleily tai kärsii vahinkoa, koska hän pirstoutuu elementtejä vasten. Hänen täytyy vastustaa Inoran MHT:a omallaan. Jos hän häviää, raaja tai osumapaikka pirstoutuu kylmyyden vuoksi. Yleensä tämä tapahtuu, jos hän epäonnistuu tai häntä isketään aseella.

Yelmalio
Zorak Zoran näki Yelmalion ja ymmärsi, että hänen käyttämänsä Jäähaarniska suojaisi häntä Yelmalion tulelta ja siunasi Inoraa tämän lahjan vuoksi. Hän taisteli Yelmalioa vastaan ja vei tältä Tulen, joka oli Yelmalion sydämessä.
Zorak Zoranin täytyy taistella Yelmalioa vastaan täällä. Jos Yelmaliolla ei ole haarniskaan, eikä keihästä, hän ei pysty heittämään Suojaa tai Kilpeä. Jos hänellä on Loistava viitta, hän voi heittää Auringonpaisteen ja Hohdon. Jos Yelmalio kukisti Orlanthin, mutta antoi pois haarniskansa ja keihäänsä, hän voi silti heittää Kilven ja Suojan. Jos hän kukisti Orlanthin ja piti haarniskansa ja keihäänsä, hän voi taistella normaalisti. Zorak Zoran voi käyttää mitä tahansa asetta tai kykyä, joka hänellä on, paitsi tulipohjaista taikuutta. Kaikki tulihyökkäykset Zorak Zorania vastaan tekevät puolet vahingosta, jos Zorak Zorania suojaa Jäähaarniska.
Voittaja saa täällä kaikki tulivoimat, tulipohjaiset taikaesineet ja häviäjän kyvyt.
Jos Zorak Zoran päättää yrittää tappaa Yelmalion täällä, Yelmalion täytyy onnistua Oikeudenmukainen-luonteenpiirreheitossa paetakseen. Yleensä jokin kääntää Zorak Zoranin ajatukset pois ja sallii Yelmalion paeta, usein tämä on Kärventävä kipu, joskus se on Eurmal tai jopa Orlanth, joka häiritsee synkkää jumalaa.

Manaaminen
Tämän etapin manaaminen antaa Zorak Zoranille edun taistelussa yelmaliolaisten kanssa. Se sallii hänen heittää Murskauksen sankarillisesti ja tuplaa (tai voimistaa) yhden hyökkäyksen yelmaliolaisia vastaan. Kuitenkin yelmaliolaisten täytyy antaa paeta elävinä.

Kärventävä kipu
Jos Zorak Zoran saa Yelmalion tulivoimat, hänen täytyy heittää MHTx1% tai muuten hän kärsii tulen aiheuttamasta kovasta kivusta.
Tämä etappi on kuten Talvikiipeily, paitsi että Kärventävä kipu tekee Zorak Zoranin tehtävän vaikeammaksi, jos hän otti Yelmalion tulen. Kipu vaikeuttaa kaikkia tehtäviä.
Kärventävä kipu tarkoittaa, että kaikki Zorak Zoranin kyvyt vähenevät Yelmalion MHT:n verran. Tämä tekee kiipeämisestä, jne. niin paljon vaikeampaa. Kuten aikaisemminkin, Zorak Zoranin täytyy jatkaa, kunnes hän onnistuu Kiipeilyssään ja kohtaa Orlanthin.

Orlanth
Zorak Zoran kohtaa Orlanthin ja haastaa hänet. He taistelevat ja Zorak Zoran saa Helvetinkarjujan Helvettituulesta.
Taistelun tulisi kulkea myytin mukaan. Täällä Zorak Zoran voi käyttää tulipohjaisia taikojaan, joka hän sai Yelmaliolta, ja hän voi käyttää salamantereita, Tulimiekkaa ja Sytytystä sankarillisesti. Orlanth voi käyttää Salamaa, jos hänellä on Salamakeihäs, sylfejä ja tuulitaikoja sankarillisesti. Jos Orlanth käyttää Masennusta, Pelkoa tai pimeystaikoja Zorak Zoranin vastaan, hän vastustaa niitä lajin maksimi-MHT:lla. Yleensä Zorak Zoran pakenee tästä taistelusta varastamalla sylfin Orlanthilta tai ratsastamalla pois tuulenpuuskalla.

Manaaminen
Tämän etapin manaaminen antaa Zorak Zoranille salamanterien, Tulimiekan ja Sytytyksen sankarilliset heitot.

Tuulilla ratsastaminen
Zorak Zoran ratsastaa pois Orlanthin tuulilla. Tämä puhaltaa hänet kukkulan huipulle.
Zorak Zoran täytyy Ratsastaa sylfillä/tuulella ja päästä kukkulan huipulle. Jos hänellä on Ratsastus-kyky, hän voi käyttää sitä puolella mahdollisuudella, muutoin hänellä täytyy olla jokin muu keino hallita tuulta/sylfiä.

Kaaos
Täällä Zorak Zoranin täytyy taistella vanhaa vihollistaan vastaan - kaaosta.
Zorak Zoran voi käyttää Yelmaliolta saamiaan tulikykyjä, ellei Orlanth ole varastanut niitä. Hän voi käyttää normaaleita taistelukykyjään ja loitsuja, joista Pelkoa, Kilpeä, Murskausta ja Berserkkiä sankarillisesti.
Hän kohtaa lukuisia kaaosolentoja, joiden lukumäärä vaihtelee, mutta alkaa aina perusluvusta. Jokaista etappia, jonka hän häviää, kohti kaaosolentojen lukumäärä lisääntyy perusluvun verran. Niinpä jos perusluku on 3 ja matkaaja häviää Orlanthille ja Inoralle, hän kohtaa yhdeksän kaaosolentoa, 3 Orlanthista, 3 Inorasta ja 3, joista aloitetaan. Tällä etapilla hänellä on yhä parantamattomia haavoja, jotka hän sai aikaisemmilla etapeilla. Pidä mielessä, että kunkin kaaospedon pitäisi olla suunnilleen samaa tasoa kuin matkaaja - usein kaoottiset sankarimatkaajat suorittavat Kultakukkulan ja kohtaavat Yelmalion, Inoran, Orlanthin ja Zorak Zoranin.

Manaaminen
Tämä sallii Zorak Zoranin käyttää tulitaikoja, Pelkoa, Kilpeä ja Murskausta sankarillisesti kaaosta vastaan.

Voitokas paluu
Zorak Zoran lähtee Talvikukkulalta voitokkaana kukistettuaan kaikki vihollisensa.
Zorak Zoranin täytyy kiivetä alas kukkulalta, mutta hänen heittonsa on voimistettu hänen suosionsa vuoksi, mikä tekee tästä kaikista helpoimman etapin.


Kultakukkula - Zorak Zoran (arvoitusversio)

Talvikiipeily
Zorak Zoran kiipeää Talvikukkulalle nähdäkseen Inoran palatsissaan. Häntä piirittävät joskus täällä vähäiset viholliset, mutta häntä harvoin haittaavat sellaiset otukset. Jos hän suorittaa matkan talvella, hänen kimppunsa saattaa hyökätä karhuja ja sellaisia.
Zorak Zoranin täytyy vastata arvoitukseen, joka liittyy Kiipeilyyn. Jos hän voittaa, hän voi kulkea seuraavaan etappiin. Jos hän häviää, hänen täytyy antaa jotakin kukkulalle, tavallisesti taikaesine tai loitsu.

Inora
Talvikuningatar asuu palatsissaan Jäävuorella. Zorak Zoranin täytyy antaa hänelle lahja ja sitten vaihtaa lahjoja hänen kanssaan.
Zorak Zoranin täytyy arvuutella Inoran kanssa. Jos hän voittaa, hän saa suojaa tulelta, kenties Sammutus-loitsun. Jos hän epäonnistuu, hänen täytyy antaa pois jonkinlainen ase. Joka tapauksessa hänen täytyy antaa jotakin pois lahjaksi.

Hyytävä jää
Zorak Zoran kärsi jään kylmettämisvaikutuksesta ruumiissaan. Joka askeleella hän pelkäsi, että hänen nahkansa särkyisi.
Zorak Zoranin täytyy arvuutella eloonjääntikyistään tai kenties jopa Kiipeily-kyvystään. Jos hän häviää, hän menettää hedelmällisyyden, kun osia hänen ruumiistaan putoaa pois.

Yelmalio
Zorak Zoran näki Yelmalion ja ymmärsi, että hänen käyttämänsä Jäähaarniska suojaisi häntä Yelmalion tulelta ja siunasi Inoraa tämän lahjan vuoksi. Hän taisteli Yelmalioa vastaan ja vei tältä Tulen, joka oli Yelmalion sydämessä.
Zorak Zoranin täytyy arvuutella Yelmalion kanssa. Jos Orlanth kukisti Yelmalion, Zorak Zoranin arvoitus on voimistettu, muutoin kilpailu on tasapuolinen. Jos hän voittaa, hän saa tuliloitsun tai taikaesineen.

Kärventävä kipu
Jos Zorak Zoran saa Yelmalion tulivoimat, hänen täytyy heittää MHTx1% tai muuten hän kärsii tulen aiheuttamasta kovasta kivusta.
Tämä etappi on kuten Talvikiipeily, paitsi että Kärventävä kipu tekee Zorak Zoranin tehtävän vaikeammaksi, jos hän otti Yelmalion tulen. Kipu vaikeuttaa kaikkia tehtäviä.
Arvoitus on kuten Talvikiipeilyssä, mutta se on voimistettu Zorak Zorania vastaan, jos hän tuntee kipua.

Orlanth
Zorak Zoran kohtaa Orlanthin ja haastaa hänet. He taistelevat ja Zorak Zoran saa Helvetinkarjujan Helvettituulesta.
Zorak Zoranin täytyy arvuutella Orlanthia. Hän voi käyttää arvoitusta, jota Yelmalio käytti häntä vastaan, mutta tämä antaa Orlanthille ylimääräisen mahdollisuuden onnistua Yelmalion ja Orlanthin tavallisten arvuuttelukilpailujen vuoksi. Zorakzoranit eivät yleensä tajua tätä ja yllättyvät, kun heidän arvoituksensa epäonnistuvat.

Tuulilla ratsastaminen
Zorak Zoran ratsastaa pois Orlanthin tuulilla. Tämä puhaltaa hänet kukkulan huipulle.
Zorak Zoranin täytyy arvuutella käyttämällä lento- tai ratsastuskykyjään. Tämä voi olla hankalaa, mutta hyönteisratsastajilla on varma etu täällä. Hän menettää saman kuin Talvikiipeilyssä.

Kaaos
Täällä Zorak Zoranin täytyy taistella vanhaa vihollistaan vastaan - kaaosta.
Zorak Zoranin täytyy arvuutella täällä kaaosta vastaan. Hän voi arvuutella täällä mistä tahansa, eikä saa vastineeksi mitään.

Voitokas paluu
Zorak Zoran lähtee Talvikukkulalta voitokkaana kukistettuaan kaikki vihollisensa.
Zorak Zoranin täytyy osallistua toiseen arvoituskierrokseen, kuten Talvikiipeilyn etapilla, mutta tällä kertaa voimistettuna suosionsa vuoksi.


Kultakukkula - Zorak Zoran (vedonlyöntiversio)

Tämä on Zorak Zoranin versio Kultakukkulan matkasta.

Talvikiipeily
Zorak Zoran kiipeää Talvikukkulalle nähdäkseen Inoran palatsissaan. Häntä piirittävät joskus täällä vähäiset viholliset, mutta häntä harvoin haittaavat sellaiset otukset. Jos hän suorittaa matkan talvella, hänen kimppunsa saattaa hyökätä karhuja ja sellaisia.
Zorak Zoranin täytyy lyödä vetoa Kiipeilystä tai Kestävyydestä kukkulaa vastaan. Jos hän onnistuu, hän saa ylimääräisen Kestävyyden tai Voimakkuuden. Jos hän epäonnistuu, hän menettää tämän panoksen.

Inora
Talvikuningatar asuu palatsissaan Jäävuorella. Zorak Zoranin täytyy antaa hänelle lahja ja sitten vaihtaa lahjoja hänen kanssaan.
Zorak Zoranin täytyy lyödä vetoa suojelusta. Tämä tarkoittaa yleensä palvelustarjousta tai kenties Kilpi- tai Suoja-loitsua. Jos hän voittaa, hän saa suojaa tulelta, usein kyvyn, mutta joskus loitsun. Tämä on kertakäyttöinen.

Hyytävä jää
Zorak Zoran kärsi jään kylmettämisvaikutuksesta ruumiissaan. Joka askeleella hän pelkäsi, että hänen nahkansa särkyisi.
Zorak Zoranin täytyy lyödä vetoa kestopisteistä Kestävyyttä vastaan, kuten aikaisemmin. Jos hän häviää, hän menettää ylimääräisiä kestopisteitä.

Yelmalio
Zorak Zoran näki Yelmalion ja ymmärsi, että hänen käyttämänsä Jäähaarniska suojaisi häntä Yelmalion tulelta ja siunasi Inoraa tämän lahjan vuoksi. Hän taisteli Yelmalioa vastaan ja vei tältä Tulen, joka oli Yelmalion sydämessä.
Zorak Zoranilla on voimistettu vedonlyönti täällä, ellei Yelmalio kukistanut Orlanthia aikaisemmin matkalla. Jos Yelmalio kukisti Orlanthin, hän voi lyödä vetoa keihäästään tai haarniskastaan, muutoin hänen täytyy lyödä vetoa tulivoimistaan.
Jos Zorak Zoranilla on jo tulivoimat, hänen täytyy lyödä vetoa niistä.
Voittaja saa häviäjän tulivoimat.

Kärventävä kipu
Jos Zorak Zoran saa Yelmalion tulivoimat, hänen täytyy heittää MHTx1% tai muuten hän kärsii tulen aiheuttamasta kovasta kivusta.
Tämä etappi on kuten Talvikiipeily, paitsi että Kärventävä kipu tekee Zorak Zoranin tehtävän vaikeammaksi, jos hän otti Yelmalion tulen. Kipu vaikeuttaa kaikkia tehtäviä.
Zorak Zoranin täytyy lyödä vetoa kuten Talvikiipeilyssä, mutta vastustava vedonlyönti on voimistettu, jos hän tuntee kipua.

Orlanth
Zorak Zoran kohtaa Orlanthin ja haastaa hänet. He taistelevat ja Zorak Zoran saa Helvetinkarjujan Helvettituulesta.
Zorak Zoran ja Orlanth voivat lyödä vetoa miestä tahansa tällä etapilla, mukaan lukien tulesta, jonka Zorak Zoran sai aikaisemmalla etapilla. Tämä on yleensä tasapuolinen kilpailu, sillä alkuperäinen kohtaaminen päättyi tasapeliin. Usein Zorak Zoran tarjoaa Masennuksen ja Orlanth tarjoaa Fanaattisuuden.

Tuulilla ratsastaminen
Zorak Zoran ratsastaa pois Orlanthin tuulilla. Tämä puhaltaa hänet kukkulan huipulle.
Zorak Zoranin täytyy lyödä vetoa Ratsastus tai Kiipeily -kyvyistä Voimakkuutta tai Kestävyyttä vastaan, kuten aikaisemmin.

Kaaos
Täällä Zorak Zoranin täytyy taistella vanhaa vihollistaan vastaan - kaaosta.
Jos Zorak Zoran sai lahjoja Inoralta, Yelmaliolta tai Orlanthilta, hänen täytyy lyödä vetoa yhdestä näistä. Kilpailu jatkuu, kunnes kaaoksella ei ole mitään, mistä lyödä vetoa, tai kaaos tunnustaa hävinneensä.

Voitokas paluu
Zorak Zoran lähtee Talvikukkulalta voitokkaana kukistettuaan kaikki vihollisensa.
Zorak Zoranin täytyy lyödä vetoa mistä tahansa yhdestä esineestä/kyvystä kukkulaa vastaan, kuten aikaisemmin, mutta se on voimistettu hänen suosionsa vuoksi.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja