Salamakeihään matka

Myytit
Myrskysuoni [1] oli pikkujumala, joka oli sekoittunutta sukuperää: hänen isänsä oli Pimeäpilvi ja hänen äitinsä oli Taivasheimon Meripihkanainen. He kohtasivat ja syleilivät ja seurauksena syntyi kaunis poika, jota molemmat heimot rakastivat. Hän asui äitinsä kanssa Taivaassa, mutta halusi vierailla isänsä luona, mutta Taivaskuningas ei sallinut sitä.
Orlanth kuuli hänen ahdingostaan ja päätti pelastaa hänet. Hän riisuutui alasti ja maalasi itsensä sinivärillä aseistautuen ukkosella ja vahvimmilla tuulillaan ja kiipesi Maailmavuorelle ja ylitti Taivaan kohdaten ja kukistaen enkeleitä, aarnikotkia ja taivaskansaa. Hän sai selville, missä Myrskysuonta pidettiin, ja hän astui Taivaskylään. Orlanth taisteli vartijoita vastaan ja vapautti Myrskysuonen ja yhdessä he hyppäsivät Taivaasta takaisin Myrskyheimon luokse. Kun Myrskysuoni tajusi, että hän oli isänsä kansan parissa, hän riemuitsi ja syleili Orlanthia veljenään. Kiitollisena hän antoi Orlanthille Salamakeihään, jota kantoi, ja opetti Orlanthia käyttämään sitä. Siitä päivästä lähtien Orlanth ja Salamapoika ovat olleet vankkoja ystävyksiä.

Sankarimatka [2]
Tässä sankarimatkassa on seuraavat etapit:
  • Saapuminen Taivaaseen
  • Salamapojan pelastaminen
  • Paluu
Saapuminen taivaaseen
Orlanthin täytyy lähteä pelastamaan Myrskysuoni. Hän kiipeää Maailmavuorelle (Kiipeily) ja kulkee Taivaan vartijoiden ohi, joita vastaan hänen täytyy taistella. Hänen täytyy sitten ylittää Taivas ennen kuin hän löytää kylän, jossa Myrskysuoni on (Tiedustele Taivasmaailmassa, Tiedustele tasangoilla, Jäljitys, Kartanteko). Hän kohtaa taivaan asukkaita, jotka yrittävät kukistaa hänet.
Tämän etapin voi manata löytääkseen jonkun aurinkokultistien vankina pitämän. Sitä käytetään usein Dara Happaa ryösteltäessä. Se saa manaajan löytämään etsityn henkilön, mutta saa asukkaat kohtelemaan etsijää hyökkääjänä.

Salamapojan pelastaminen
Orlanthin täytyy kukistaa vartijat taistelussa ja löytää Salamapoika. Yhdessä heidän täytyy kukistaa jäljelle jääneet vartijat ja lähteä Taivasmaailmasta.
Tämän etapin voi manata päästäkseen pakoon. Pako onnistuu, mikäli vartijat kukistetaan.

Paluu
Myrskysuoni ja Orlanth palaavat Myrskyheimon luokse. Myrskysuoni antaa Salamakeihään Orlanthille ja Orlanth lupaa ystävyytensä Myrskysuonelle, joka tunnetaan siitä lähtien Salamapoikana, ja lupaa suojella häntä haitoilta. Onnistuminen tällä matkalla mahdollistaa sen, että matkaaja voi uhrata Salamaa varten ja myös liittyä Salamakeihään alakulttiin. Jos matkaaja on Orlanthin pappi tai akolyytti, hän saa Salama-loitsun uusiutuvana.
Tämän etapin voi manata toimimaan Salama-loitsuna.

Huomiot
1. Myrskysuoni oli nimi, jota oli meidän kampanjassamme Salamapojalla. Emme käyttäneet Salamakeihään alakulttia, sillä joku oli peluuttanut sankarimatkan ennen kuin liityin kampanjaan, jossa muutamat PH:t saivat Salaman käyttöön, ja pelaajat suojelivat tätä kykyä mustasukkaisesti ja estivät yritykset käyttää Salamakeihään alakulttia. Kuitenkin olen aina ajatellut, että Myrskysuoni oli erinomainen nimi salamajumalalle.
2. Tämä on melko lyhyt, yksinkertainen taika-aseiden matka. Se on yksinkertainen pelastusmatka, josta on palkkiona Salama-loitsu. Jos jollakulla on ideoita, kuinka sitä voisi hiukan täydentää, voisivatko he ilmoittaa minulle?


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja