Sumuhunnun matka

Myytti
Orlanth näki Vesiheimon keskuudesta vaalean neidon nimeltä Huraya ja himoitsi häntä. Hän pyysi ystävältään Issariesilta apua ja yhdessä he matkasivat Vesiheimon maille, jossa Issaries kertoi hänelle mitä tehdä ja näytti hänelle turvallisen polun seurattavaksi. Orlanth hiipi veteen löytääkseen Hurayan, mutta sen sijaan löysikin hänet inhottavien voimien ahdistamana. Raivoisaan hän hyökkäsi inhottavien voimien kimppuun ja tuhosi ne kaikki kantaen sitten Hurayan pois. Issaries liittyi heihin ja yhdessä he jättivät Vesiheimon maat turvallista polkua pitkin kulkien.
Orlanth päätti nauttia palkinnostaan, sillä olihan hän sittenkin pelastanut tämän hengen ja pelastanut tämän inhottavilta voimilta, mutta nainen peitti heidät molemmat Sumuhunnullaan, jotta kukaan ei voisi nähdä hänen häpeäänsä. Joka kerran, kun Orlanth makasi hänen kanssaan, he peittyivät sumuun. Lopulta Orlanth repäisi sumun hänen yltään ja sanoi, että olisi hellä hänelle, jos nainen antaisi hänelle Sumuhunnun ja nainen suostui ja hänestä tuli yksi Orlanthin jalkavaimoista. Nyt sumu täyttää ilman auringon noustessa ja laskiessa, kun Huraya ja Orlanth syleilevät.

Sankarimatka
Tässä sankarimatkassa on useita etappeja:
  • Tapaaminen
  • Matka Vesiheimon luokse
  • Inhottava vihollinen
  • Täyttymys
  • Hunnun lahja
Tapaaminen
Orlanthin täytyy nähdä Huraya ja heittää Himo + Hurayan ULK syttyäkseen tämän ulkonäöstä. Jos hän ei syty siitä, matka saattaa myös loppua. Himottomuudesta ei tule rangaistuksia, mutta tämä on matkan koko idea.
Tämä etappi voidaan manata samaan manaajan himokkaaksi tiettyä naista kohtaan. Voimana se ei ole erityisen käyttökelpoinen.

Matka Vesiheimon luokse
Orlanthin täytyy taivutella Issaries auttamaan häntä. (Issariesin pitäisi heittää Uskollisuus-luonteenpiirrettä vastaan, Orlanth voi käyttää Puhetaitoa, Vakuuttelua, Taivuttelua, Suostuttelua.) He matkustavat yhdessä Vesiheimon maille ja saattavat hyvinkin kohdata matkallaan vihollisia. Nämä viholliset voisivat olla pimeyteen, veteen tai kaaokseen perustuvia.
Tämän voi manata tarjoamaan Polunsuojan vaikutuksen yhdelle matkalle.

Inhottava vihollinen
Sen sijaan, että kohtaisi täällä Hurayan, Orlanth löytää hänet inhottavan vihollisen ahdistelemana. Tämä on tavallisesti ryhmä vihollisia, luonteeltaan usein pimeyttä tai kaaosta. Orlanthin täytyy kukistaa nämä taistelussa ja pelastaa Hurayan elämä. Hän saa kantaa naisen pois taistelusta voitonmerkkinä.
Tämän voi manata auttamaan naisen pelastuksessa, se parantaa hyökkäyskykyjä 1,5:llä vaikuttamatta puolustuskykyihin. Kuitenkin manaajan täytyy kantaa pois nainen, joka on pelastettu.

Täyttymys
Orlanthin täytyy ottaa Huraya väkisin. Jos hän on halukas, hän ei käytä Sumuhuntua, eikä Orlanth kykene ottamaan sitä myöhemmin, joten hänen täytyy käyttää voimaa häpäistäkseen naisen kätkemään itsensä. Hurayan on mahdollista yrittää käydä kauppaa Sumuhunnusta vastineeksi siitä, ettei Orlanth ota häntä väkisin. Tästä etapista ei saa etuja paitsi itse sukupuoliaktia.
Tämän etapin voi manata pakottaakseen naisen alistumaan vangitsijan seksuaaliseen himoon. Sitä käytetään, kun täyttymystä tarvitaan.

Hunnun lahja
Huraya suostuu antamaan Sumuhunnun Orlanthille vastineeksi myöntymyksestä olla hänelle hellä, eikä ottaa häntä väkisin. Hän suostuu Orlanthin jalkavaimoksi.
Orlanth antaa kyvyn uhrata Sumupilvi-loitsu varten ja liittyä Orlanthin Sumuhunnun alakulttiin. Jos hän on Orlanthin akolyytti tai pappi, hän voi saada loitsun uusiutuvana. Tietysti on mahdollista saada tämän loitsun sankarillinen heitto ryöstämällä Hurayan jälkeläinen tai ruumiillistuma.

Huomioita
Tämä on sekä maagisen aseen matka että ryöstömatka. Tämän matkan tärkein voima saattaa olla joko saada jalkavaimo vedestä tai saada Sumuhuntu-loitsu. Toisinaan matkaaja ei vaivaudu viimeiseen vaiheeseen, jos haluaa vain jalkavaimon. Muulloin hän ei ehkä raiskaa naista, vaan saattaa pyytää tältä Sumuhuntua maksuksi pelastamisesta. Yleensä hän kuitenkin noudattaa matkan reittiä ja ottaa jalkavaimon ja saa Sumuhunnun.
Jotkut saattavat pitää tätä epämiellyttävänä, mutta mytologia on täynnä samanlaisia tarinoita, joissa neito pelastetaan tai ryöstetään ja voittaja ottaa hänet palkkiona.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja