Taika-aseiden matkat

Nämä ovat tavallisia monille kulteille, sillä monilla kulteilla on loitsuja tai kykyjä, jotka on saatu käyttämällä taika-aseita ja ovat saatavilla sankarimatkojen tai alakulttien kautta. Matkaaja voi usein saada näitä kykyjä saamalla taika-aseen sankarimatkan kautta.
Tärkein kultti, jolla on taika-asealakultteja, on Orlanth, jolla on Salamakeihään, Arranin kilven, Sumuhunnun ja Pimeyden sandaalien alakulttinsa, mutta myös muilla kulteilla on erikoistuneita alakultteja, mukaan lukien Yelmillä (Sagittus), Wachazalla (Ryöväri), Yelornalla (Labrys) ja Lodrililla (Näkymätön keihäs).
Useimmilla taika-asealakulteilla on pääsyrajoituksia, eivätkä kaikki kultistit voi liittyä niihin, joten vain tuulilordit pääsevät käsiksi Orlanthin taika-aseiden loitsuihin. Taika-aseiden matkat sallivat muiden päästä käsiksi alakulttien taikoihin pääsemällä käsiksi suoraan taikuuden lähteeseen - itse aseisiin. Joskus nämä matkat ovat yksinkertaisia ja suoraviivaisia, toisinaan ne ovat monimutkaisia ja vaarallisia. Kaikki ovat samanlaisia siinä, että esteitä täytyy voittaa ja saada taika-ase, mutta kukin matka on yksilöllinen ja eroaa muista.
Jotkut taika-aseet voi saada vain sankarimatkaamisen kautta, näihin lukeutuvat Ukkosnuolet (Orlanth), Tulimoukari (Zorak Zoran), Lyijynyrkki (Zorak Zoran) ja Ohilyömätön (Löytölapsi). Ne, jotka käyttävät näitä taika-aseita, ovat merkittäviä sen johdosta, että he ovat saaneet kykyjä, joita vain harvoilla muilla on. Tämä tekee heistä vaarallisia ja pahamaineisia.
Monilla kulteilla on taika-aseita, jotka ovat tuntemattomia tietyn paikkakunnan tai klaanin ulkopuolella. Näihin liittyy yleensä sankarimatkoja ja pelottomat sankarimatkaajat saattavat pystyä suorittamaan näitä sankarimatkoja ja saamaan eksoottisia voimia ja kykyjä.
Taika-aseiden matkoja käytetään usein etappeina muissa matkoissa. Tällä tavalla käytettyinä ne sallivat matkaajan saada taika-aseen, mutta vähäisemmässä muodossa. Niinpä joku, joka suorittaa Ernaldan kosimisen matkan, voi saada Pimeyden sandaalit yksittäisenä etappina ja voi uhrata Yökulku-loitsua varten matkalla ollessaan, muttei voi uhrata loitsua varten jälkikäteen tai liittyä Pimeyden sandaalien alakulttiin, kun taas joku, joka suorittaa täyden Pimeyden sandaalien sankarimatkan, voi liittyä Pimeyden sandaalien alakulttiin ja yhä uhrata Yökulku-loitsua varten sen jälkeen, kun matka on päättynyt.
Näitä matkoja käytetään usein sellaisten loitsujen saamiseen, joita ei ole tavallisesti saatavilla, joten näin Orlanthin minkä tahansa hahmon noviisi voi saada taika-aseloitsuja ja liittyä taika-aseiden alakultteihin, jotka ovat tavallisesti avoinna vain tuulilordeille. Tämä tekee niistä erityisen voimakkaita ja vaikuttavia kaltaisiinsa verrattuina.


Teksti copyright © Simon E. Phipp.
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja