Teelo Norri
Nuori elämä

Esittely
Vaikka Teelo Norria palvotaan yhtenä Seitsemästä äidistä, hänellä on myös oma kulttinsa. Hänen kulttinsa ei ole voimakas, eikä se anna seuraajilleen juuri muuta kuin moraalista tyydytystä, mutta sitä kunnioitetaan Lunarin uskonnon piirissä.

Myytit ja historia
Teelo Norri oli jälkimurrosikäinen tyttö, joka oli Punaisen Jumalattaren kuolevainen astia. Hän oli persoonaltaan täydellisen viaton, jopa siihen saakka, kun Danfive Xaron kävi hänen kimppuunsa ja tappoi hänet. Punainen Jumalatar astui hänen ruumiistaan. Ne, jotka eivät ole Punaisen Jumalattaren papittaria tai Teelo Norrin noviiseja, eivät tiedä sitä, että hänellä oli paljon aktiivisempi, vaikkakin puhtaasti henkinen rooli Jumalattaren syntymässä.
Teelo Norri oli Vorian noviisi silloin, kun hänet surmattiin. Kun hänet tapettiin, hän kaikkien muiden Seitsemän äidin tavoin kohtasi jumalallisen suojelijansa yhteenotossa. Mutta Voria ei ole sotainen jumalatar, eikä hän ole suuria taikoja, kykyjä tai tietoa hallitseva jumalatar. Yhteenotto Vorian kanssa oli puhtaampi ja alkuperäisempi kuin minkään muun jumalan kanssa - kuten sopikin hänelle, josta oli tuleva Punaisen Jumalattaren ydin - sillä Teelo Norrin yhteenotto oli puhtaasti moraalinen. Hän ilmestyi yhteenotosta voitokkaana, sillä hän oli osoittanut haluavansa toimia suojellakseen heikkoja ja viattomia, kun taas Voria en tehnyt sitä.
Teelo Norri kutsui herttua Tarnilsin miekan, Jakaleelin loitsut, Ontorin viisauden, jopa Xaronin, oman murhaajansa, auttamaan nuoria ja heikkoja. Tällä avulla hän saavutti voiton. Hän on nyt Punaisen Jumalattaren maljankantaja ja on lasten, köyhien ja keiden tahansa hänen hellää apuaan tarvitsevien tukija.

Kultin ekologia
Teelo Norri suorittaa samanlaista toimintaa Lunarin uskonnossa kuin Voria auringon ja myrskyn uskonnoissa, mutta laajemmin. Hän on lapsien suojelijatar, mutta hän ulottaa huolenpitonsa kaikkiin, jotka ovat avuttomia ja heikkoja. Hän toimii myös väylänä, jonka kautta vieraiden maiden nuoret voivat astua Jumalattaren helmaan ja paeta maailman väkivaltaa hetkeksi. Nuoret miehet ja naiset niistä maista, jotka eivät ole vielä täysin ottaneet vastaan Lunarin oppia, toivotetaan tervetulleiksi hänen suojaansa ja heille annetaan lohtua sisäisissä melskeissään. Hänen pyhäpäivänsä on Jumalpäivänä, Epäjärjestyksen viikolla, Pimeyden vuodenaikaan - Punaisen Jumalattaren syntymäpäivänä. Teelo Norrilla ei ole erityisiä pyhäpäiviä, mutta seremonioita pidetään hänen pyhätöissään niinä päivinä, jolloin Punainen Kuu on täysi tämän pyhätön yllä.

Kultti maailmassa
Kultilla ei ole arvioitavissa olevaa voimaa. Sen antamat taiat ovat tosiaankin heikkoja. Sillä ei ole papistoa, eikä muita arvoja kuin noviisi. Kaikki Lunarin imperiumin lapset ovat automaattisesti kultin maallikkojäseniä. Kultti on vastuussa lasten kunnollisen alkeisopetuksen järjestämisestä imperiumissa ja se rohkaisee koulutusta hallittavissa maissa. Se johtaa myös valtavaa hyväntekeväisyysrahastojen ja avustusohjelmien koneistoa kaikkialla imperiumissa ja miehitetyissä maissa. Näitä hyväntekeväisyysrahastoja tuetaan yksityisillä lahjoituksilla ja keisarillisilla veroilla.
Se toimii myös auttaakseen miehitettyjen maiden siirtymistä Lunarin oppiin houkuttelemalla nuoria kauttarantain sen riveihin. Se tavoittaa ahdistuneita sieluja, jotka ovat nähneet isiensä jumalien epäonnistuvan, ja osoittaa heille Jumalattaren armoa, rakkautta ja viisautta.
Teelo Norrin noviisien ainoa erityinen "voima" on anomuksen voima. Tämä tarkoittaa, että heillä on oikeus anoa keneltä tahansa muun Lunarin kultin noviisilta apua tämän kultistin uskonnollisen erikoisalan mukaan. Anomuksen tulos ei ole taattu, mutta kieltäytyminen voidaan ilmoittaa suoraan Punaisen Jumalattaren papille tai papittarelle. Teelo Norrin kultisteja ei voida myöskään kieltää pääsemästä kenenkään Punaisen Jumalattaren papin tai papittaren luokse, tätä ei voi tehdä edes Keisarin Käden jäsen (tai sellaisetkaan ryhmät kuin Lunarin kooderit).
Teelo Norrin ja Danfive Xaronin kultin välinen suhde on monimutkainen. Toisaalta on kitkaa, koska Danfive Xaron murhasi kuolevaisen Teelo Norrin. Toisaalta tämä murha oli hänen jumalaksikorotuksensa. Lisäksi Danfive Xaron on Lunarin oppiin palaavien katuvaisten suojelija. Tämän tulos on, että Danfive Xaronin kultistit ja kulttiorganisaatiot toimivat usein Teelo Norrin kulttikeskusten ja lähetyssaarnaajien salaisina suojelijoina.
Samaten suuri osa Teelo Norrin laupeudentyön rahoituksesta tulee Danfive Xaronin kultin lippaista. Kuitenkin tämä apu on lähes aina salaista. Siten Danfive Xaronin kultistit eivät ryhtyisi tappelemaan katujengin kanssa, joka riitelee soppakeittiöllä, mutta paikalliset poliisivoimat näyttäisivät jotenkin aina saavat erinomaista tietoa tästä tietystä jengistä.
Danfive Xaronin kultti käyttää Teelo Norrin hyväntekeväisyyskeskuksia tiedusteluaineistonkeruualueina, mikä harmittaa Teelo Norrin vanhempia noviiseja suuresti.

Noviisijäsenyys
Noviisikokelaan täytyy olla neitsyt ja hän on yleensä nainen. Hänen täytyy hylätä perheensä - tulla lainmukaiseksi orvoksi, ja hänen täytyy myös antaa kaikki omaisuutensa kultille. Sitten hänen täytyy onnistua MHTx5-heitossa. Jos heitto onnistuu, hän uhraa pisteen MHT:a ja liittyy kulttiin täytenä noviisina. Jos heitto epäonnistuu, pennittömän orvon sallitaan ottaa vastaan Teelo Norrin laupeutta ja yrittää uudelleen seuraavana vuonna, edellyttäen että hän säilyttää neitsyytensä, eikä ole yhteydessä entisiin sukulaisiinsa sen vuoden aikana (pysyen siten "orpona").
Hyväksyttäessä noviisi suostuu valaan olla harjoittamatta väkivaltaa mitään älykkäitä olentoja (mukaan lukien kaaosolentoja) kohtaan. Hän vannoo köyhyyden, siveyden ja laupeuden valan. Hän on Teelo Norrin toiminnoista vastuussa olevien Punaisen Jumalattaren papitarten käskyjen alainen. Sitten hän elää elämänsä palvellen vaatimattomasti kaikkia olentoja. Useimmissa maissa tämä koostuu opettamisesta, työskentelystä orpokodeissa ja köyhäintaloissa ja vähäisestä parantamisesta.
Alueilla, jotka eivät ole täysin hyväksyneet Lunarin oppia, Teelo Norrin noviisit ryhtyvät usein harjoittamaan lähetyssaarnausta ja heistä saattaa tulla, mikäli kohtalo ja Jumalatar heitä niin kunnioittavat, jopa marttyyreita.
Kulttikyvyt: Ensiapu, Laulu, Lunarin imperiumin tieto, Opettaminen, Puhetaito (tarinankerronta), Soita musiikki-instrumenttia, Teelo Norrin tieto.
Henkitaikuus: Esiintyminen, Nuhtelu (katso alla), Parannus (ei korkeampaa kuin Parannus 2).
Kielletty henkitaikuus: Kaikki taistelussa auttavat loitsut, Haava, Hallitse (lajeja), Lumoa (mikä tahansa), Masennus, Suoja, Tylsyys, Yövalli.
Riimutaikuus: Kultinkirous, Noviisiksivihkiminen, Pyhimys, Palvo Punaista Jumalatar (Teelo Norri).
Jos noviisi rikkoo kulttivalat, muttei häpäise Lunarin oppia, häntä nuhdellaan ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla häntä käsketään jättämään kultti ja etsimään lunarilaisen kultin, joka sopii paremmin hänen luonteelleen. Tämän mekanismi on rituaalikuolema ja uudelleensyntymä, yleensä Danfive Xaronin kultin avustuksella. Kultissa on suuri hyve saavuttaa noviisin asema Punaisen Jumalattaren kultissa ja suuri osa Punaisen Jumalattaren papeista, jotka hallinnoivat Teelo Norrin asioita, oli ennen itse Teelo Norrin noviiseja.
Noviisia, joka häpäisee Lunarin opin tai muutoin kääntyy luopioksi, kohdellaan samalla tavalla kuin ketä tahansa muuta Seitsemän äidin kultin jäsentä, joka häpäisee Lunarin opin ja/tai luopuu siitä.

Teelo Norrin erityinen henkitaikuusloitsu

Nuhtelu (2 pist.)
kantomatka, aktiivinen, väliaikainen
Heittäjä moittii kohdetta tämän pahojen tekojen vuoksi. Jotta loitsu vaikuttaisi, heittäjän täytyy voittaa kohteen MHT TP:illään. Niin pitkään kuin heittäjä nuhtelee kohdetta, tämä on kykenemätön toimimaan paitsi sanomaan välillä "Mutta…" tai "Tarkoitin…", jne. Jos kohteen kimppuun hyökätään, loitsu lakkaa. Heittäjän on täytynyt olla todistamassa pahoja tekoja tai yritystä tehdä pahoja tekoja. Tavallisimmin tätä loitsua käytetään johonkuhun, joka uhkaa Teelo Norrin kultistin suojaamia henkilöitä.

Seikkailukoukkuja
Nämä seikkailut eivät toimi, jos pelaajat ovat pelkkiä tappajia. Teelo Norrin kultistit tarjoavat huvia kampanjaan olemalla sellaisia henkilöitä, joita ei voi vain pilkkoa palasiksi ongelman ratkaisemiseksi. Marttyyrius on tälle kultille hyve. Lisäksi useimmat lunarilaiset kansalaiset pitävät heitä harmittomina ja hyveellisinä ja imperiumi pitää heitä myös tärkeänä aseena "taistelussa alamaiskansojen sydämistä ja mielistä". Painota Teelo Norrin kultistien lempeyttä, viattomuutta ja naiiviutta heidän ollessaan tekemisissä PH:jen kanssa. Myrskyhärän berserkkiä lukuun ottamatta kenen tahansa pitäisi tuntea täydellistä kunniattomuutta kohottaessaan kätensä tällaista kultistia vastaan.

Pelastakaa pöhkö
Pelaajahahmo saa sanan, että hänen veljenpoikansa on yhtäkkiä ryhtynyt toimimaan kuin hullu. Hän on ajellut pois kaikki hiuksensa, antanut kaikki esineensä pois ja juoksentelee ympäriinsä punaisissa kaavuissa jaellen marjoja. Kun hänen isänsä yritti lukita hänet sisälle, hän juoksi pois. Veljenpoika nähtiin viimeksi PH:a lähimmässä suuressa kaupungissa ja hänen perheensä haluaisi saada selville, mitä on oikein tekeillä. Jos PH:t tutkivat asiaa, he löytävät veljenpojan kaupungin köyhästä osasta yliluonnollinen hymy kasvoillaan. Hän tunnistaa setänsä ja tervehtii tätä lämpimästi - kysyy jopa, haluaisiko hänen setänsä tavata hänen uudet ystävänsä.
Jos PH:t suostuvat, heidät viedään lähimpään Teelo Norrin köyhäintaloon ja siellä heidän kimppuunsa ryntää hymyileviä teini-ikäisiä, jotka haluavat antaa heille kukkia ja kertoa heille kaiken "Jumalattaren rakkaudesta". Jos PH:t käyttävät väkivaltaa tai yrittävät kidnappausta, he havaitsevat, että kaikille Teelo Norrin noviiseille kansallisuudesta riippumatta annetaan sama suojelus kuin täysille Lunarin kansalaisille.
Vaihtoehtoisesti jos PH:t ovat lunarilaismielisiä, heitä pyydetään pelastamaan "köyhä, kidnapattu teelonorrilainen" tämän barbaarisilta entisiltä sukulaisiltaan.

Mut... Mut... Mut...
PH:t kohtaavat sattumalta jotakin sellaista, mikä näyttää lyhyeltä broolta, joka pakenee heitä. Jos he lähtevät takaa-ajoon, broo johdattaa heidät halki vaikeakulkuisen alueen, joka pakottaa PH:t joko jakautumaan tai matkaamaan yhdessä jonossa. Joka tapauksessa ensimmäiseen PH:oon, joka onnistuu seuraamaan broota aukiolle, osuu korkean MHT:n tukema Nuhtelu-loitsu, mikäli hän näyttää väkivaltaiselta. Loput ryhmästä kohtaavat todennäköisesti onnettoman toverinsa, kun hän joutuu avuttomana kuuntelemaan pikkuruisen (pienempi kuin kukaan muu ihmis-PH arvioitavissa olevilta mitoiltaan) karkeasti kudottuun kaapuun pukeutuneen nuoren tytön läksytystä.
Teräväsilmäiset PH:t saattaisivat havaita pieniä vuohenpäisiä olentoja, jotka tuijottelevat tiheästä orjantappurapensaikosta hänen takaansa. Tämä erityinen teelonorrilainen vaelteli ympäriinsä etsien "puutteenalaisia sieluja, joita auttaa Jumalattaren nimissä" ja kohtasi muutamia nuoria villibroita. Hänellä oli riittävästi herkullisia karamelleja ja ruokaa mukanaan houkutellakseen heidät esiin ja ruokkiakseen heitä ja hän yrittää nyt "kasvattaa heitä Jumalattaren rakkaudessa". (Jos haluat olla todella ilkeä, pistä heitä suojelemaan myös broo, joka on joko Humaktin tai Yanafal Tarnilsin palvoja ja hän haastaa kenen tahansa Humaktin/Yanafal Tarnilsin PH:n kunnialliseen taisteluun pakottaakseen heidät lähtemään alueelta.)

Kiitos, pikkusisko
Paikallisessa lunarilaisvastaisessa vastarintaliikkeessä on ollut vakava vuoto. Totuus vuodosta on, että paikallista soppakeittiötä (jonka Teelo Norrin kultistit panivat vastikään pystyyn) käyttävät myös "juottohuoneena" Danfive Xaronin vakoojat, jotka salakuljettavat sisälle viinaa, juottavat muutamia ihmisiä nopeasti juovuksiin ja "käyvät ystävällisen keskustelun". Soppakeittiötä valvova Punaisen Jumalattaren papitar on sulkenut silmänsä tältä äskettäin tehtyjen ihmeellisten rahalahjoitusten vuoksi. Tämä voisi olla "seikkailu" useasta näkökulmasta. Jos PH:t ovat lunarilaismielisiä, he saattaisivat saada selville, että muutamat soppakeittiön vakioasiakkaista osoittautuvat kuolleen ja viranomaiset ovat pyytäneet heitä ottamaan selville, mitä on tekeillä ja pysäyttämään sen. Valitettavasti PH:ille ei kerrota, että kuolleet vakioasiakkaat ovat myös Danfive Xaronin vakoojia, jotka törmäsivät muutamiin lunarilaisvastaisiin henkilöihin, jotka yrittivät tukkia turvallisuusvuodon. Jos PH:t ovat lunarilaisvastaisia, heitä pyydetään etsimään ja tukkimaan vuoto.


Teksti copyright 1994 Bryan Maloney
Käännös copyright © Matti Järvinen.
In English


Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja