Paikkoja ja järjestöjä Ralioksessa

Argan Argarin ketju
Peikoille ystävällisten ihmisten liike, joka pysyttelee tiukasti salassa useissa valtioissa. Tämän usein Ketjujengiksi kutsutun liikkeen jäsenet auttavat peikkokaravaaneja ja heidän uskotaan kannattavan peikkojen valtakuntaa. Liikkeen tunnuksen huhutaan olevan musta nuoli. Sen tiedetään olevan voimakas Naskorionissa, jonka kreivi Reinard de Faucille on tunnettu Argan Argarin ketjun jäsen ja suuri peikkojen ystävä. Hänen huhutaan jopa nimittäneen piispakseen peikon ja ylläpitävän synkkää peikkoarmeijaa.

Arkatin lahkot
Arkatia palvotaan Ralioksessa lukuisissa eri muodoissa, joita palvovat monenlaiset ihmiset. Jokainen lahko luonnollisesti tietää säilyttäneensä Arkatin alkuperäisen opin. Näissä kuvauksissa mainitaan ohimennen ainoastaan muutama tärkein lahko.

Arkatin todistetun ilmestymisen liike
Tortunin kreivitär Erengazorin johtama liike, joka onnistui huhujen mukaan saamaan Arkatin ilmestymään maailmaan. Kerrotaan kuitenkin, ettei Arkat enää ilmesty ja siksi liikkeen suosio olisi romahtanut. Kreivitär on myös Sentanoksen hallitsija ja hänen maansa on kärsinyt suuria sotilaallisia tappioita barbaarien sotajoukoille.

Azilos
Kreivikunta, jonka kreivi Foyalfine on kunnianhimoinen ja haluaa palauttaa Arkatin imperiumin voimiinsa väittäen olevansa Arkatin sukulainen. Hänellä huhutaan olevan Maailmojen silmä, Arkatin suosima pyhäinjäännös. Kreivi on herättänyt epäilyksiä naapuriensa keskuudessa pitämällä tiiviitä diplomaattisia suhteita Boriniin, Tanisoriin ja jopa Guhaniin. Kreivi ei ole sen sijaan toistaiseksi suostunut ehdotuksiin liittyä Daranin liittoon.
Aziloksen uskonto on styygialainen ja Arkatin palvonta voimakasta. Erityisesti suositaan Arkat Vapauttajaa ja Suurta Arkatia. Suuren Arkatin kultti on taipuvainen tukemaan Daranin liittoa, mutta ilman kreivin suostumusta se on voimaton.

Boristien salainen rekisteri
Boristit ovat vääräuskoisia malkioneja, jotka kuvittelevat kaaoksen imemisen olevan Jumalan hyväksymä teko. Tämän inhottavan puuhan vuoksi heitä kutsutaan yleisesti Nilviäisiksi ja heidän uskotaan kasvattavan jotakin kamalaa, koska imevät kaaosta. Boristiagenttien uskotaan ylläpitävän Boristien salaista rekisteriä, johon kaikki jäsenet kirjataan ja jäseniä voidaan sitten käyttää salaperäisiin tarkoitusperiin.
Huhut kertovat, että boristit ovat soluttautuneet muiden malkionien joukkoon säilyttäen julkisesti puhtaan ulkokuorensa. Kerrotaan myös, että boristit keräisivät kaaoksen sekasikiöistä armeijoita katakombeihin ja muihin synkkiin paikkoihin. Jotkut myös uskovat boristeilla ja Kaaoksen munkkien killalla olevan jonkin yhteyden. Borinin kreivikunnassa borismi on voimakkainta, mutta sielläkin salaista, vaikka maan kreivi Darmangon onkin julkisesti väittänyt olevansa agentti.

Brena
Keskikokoinen kivilinnoitus, joka tosin on päässyt rapistumaan isäntänsä ollessa melkein aina sotaretkillä. Linnaa ympäröi vaatimaton kaupunki, mutta joen varrelle ja suolle on asettunut paljon kalastajia ja metsästäjiä, joilta paronikunta saa kohtuullisesti veroja. Kalastajien ja metsästäjien huhutaan palvovan jokijumala Estalia siitä huolimatta, että se on kiellettyä. Linna vartioi myös Estal-joen yli kulkevaa siltaa ja perii siltamaksuja kulkijoilta.

Dangim
Ennen itsenäinen kreivikunta, nyt vihattujen seshnelalaisten läänitys. Dangimin kreivi oli Daranmaan kreivin appi ja hänet tapettiin valloituksen aikana. Siihen hajosi silloinen Daranin liitto, mutta se on muodostumassa pikkuhiljaa uudelleen kreivin uutteran diplomatian ja sotilaallisen voiman kokoamisen kautta. Dangimin rokarilaistalonpojat ottivat uskonveljensä vapauttajina vastaan, mutta jo vuosi Tanisorin komennossa on saanut monet haikailemaan vanhaa aikaa takaisin. Kaikki pienetkin puheet kapinasta on inkvisitio tukahduttanut kuitenkin kovin ottein.
Dangimin mailla sijaitsee kuuluisa Hrelar Amali, jumalten kaupunki, joka on raunioina mutta jotkut saapuvat sinne pyhiinvaellukselle. Raunioiden sanotaan loistavan öisin ja näyttävän varjoisilta päivisin. Tanisorin hallinta on kuitenkin vaikeuttanut pyhiinvaellusta ja inkvisitio on alkanut vainota raunioille saapuvia väärien jumalien palvojia.

Dolios
Vaatimaton linnoitus Estalin rajan tuntumassa, mutta sen ympärille muodostunut kaupunki on vauras Estalin kanssa käydyn kaupan ansiosta. Monilla paronikunnan ihmisillä on sukulaissuhteita rajan toiselle puolelle ja perinteinen rokarismi ei ole talonpoikien keskuudessa yhtä vahvoilla kuin muualla Daranmaassa.
Dolioksen paronikunnassa on julkinen salaisuus, että monet sen talonpojista harjoittavat shamanismia Muinaisten hirviöiden yhteisön kautta. Paronin kerrotaan katsovan tätä sormiensa läpi, jottei vaarantaisi hyviä suhteita Estaliin ja sitä kautta tuottoisaa kauppaa. Avoimesti kukaan ei sentään tunnusta kuuluvansa Muinaisten hirviöiden yhteisöön.

Dorig
Pieni linnoitus ja suhteellisen merkityksetön paronikunta. Lähinnä kuuluisin haukkakillastaan, joka vaikuttaa kaupungissa ja toimittaa metsästyshaukkoja aatelisille. Haukkakilta väittää pitävänsä yllä haukkatraditiota, joka polveutui itsestään Pyhästä Ehilmistä asti, joskin muut epäilevät tätä. Kirkko ei ole ottanut asiaan vielä virallista kantaa.

Galvostit
Tämä on hyvin harvalukuinen ja salamyhkäinen harhaoppisten lahko, joka uskoo imemisen olevan sallittua, kun kohteena on ei-malkioni. Heidän valtansa on kutistunut olemattomiin, kun Otkorionin monijumalainen kirkko kukisti Valantian galvosteja tukeneet hallitsijat. Yleisesti ottaen galvosteja vihataan ja pelätään, eikä yksikään valtio Safelsterissa suvaitse heidän toimintaansa.

Estali
Rikas valtakunta, jota hallitsee arkkiherttua. Estalin jokilaakso on erityisen hedelmällistä aluetta maanviljelylle ja valtakunnan vilja-aitta. Arkkiherttuan asema ei ole perinnöllinen, vaan sen voi saada kuka tahansa, joka pitää Merikäärmeen tuntemiskyvyn purppuravaltikkaa. Tällä maagisella taikaesineellä uskotaan olevan jotakin tekemistä käärmeiden kanssa, joita Estalissa on runsaasti. Nykyisen herttuan huhutaan pitävän yllä kuumaa rakkaussuhdetta Alangellian, Suuren Vihreän Neidon papittaren, kanssa.
Estalin sotajoukot koostuvat lähinnä palkkasotilasta ja etenkin hurjista basmoleista. Suurin osa väestä on rauhallisia maanviljelijöitä, jotka ovat hsunchenlaista syntyperää. Estali tuhosi toisen ajan lopulla maillaan sijainneet Partanin kaupungin, joka oli alistanut hsunchenet. Nyt henkienpalvonta on paljon entistä suositumpaa ja suosio kasvaa yhä.

Häviäjien maailman liike
Tämän oudon uskonnollisen järjestön jäsenet kutsuvat itseään Häviäjien maailman liikkeeksi, mutta ulkopuoliset kutsuvat heitä yksinkertaisesti Häviäjiksi. Sen kannattajat ovat katuvaa roskaväkeä, joka kulkee kerjäten ja sovitusta etsien. He pyrkivät kirkastamaan itsensä tuskan kautta, kuten Arkat heidän mukaansa teki, ja ruoskivat itseään ja toisiaan - huhujen mukaan joskus jopa kuoliaaksi saakka.
Huhut väittävät liikkeen johtajien olevan todellisuudessa sadisteja, jotka vetävät viattomia talonpoikia omiin orgioihinsa ja istuttavat näihin kaikenlaisia vaarallisia ajatuksia marttyyrin roolista. Toiset huhut taas kertovat liikettä johtavien ihmisten päässeen irti rikoksistaan katumuksensa seurauksena ja muuttuneen pyhimyksiksi. Liike on ollut toistaiseksi melko vaaraton hallitsijoille, mutta suhtautumistapa voi vielä muuttua.

Ikivanhojen hirviöiden yhteisö
Vanhoja eläinhenkiä esi-isinään pitävä ja heitä kunnioittava uskonto, joka on levinnyt laajalle ja on erityisen vahva Estalissa. Järjestö ei ole erityisen salainen ja sen jäseniä kutsutaan kuikiksi Isoisä Kuikan mukaan, jota riittien aluksi kutsutaan. Jäsenten sanotaan olevan muinaisten hsunchenien jälkeläisiä, jotka ottivat sivistyneet tavat omikseen unohtamatta kuitenkaan tyystin esi-isiään. Joidenkin Ikivanhojen hirviöiden yhteisön jäsenten väitetään erehtyneen päästämään ruumiiseensa pahoja henkien ja ryhtyen näin aiheuttamaan tuhoa. Onneksi tällaisen uskotaan olevan harvinaista.
Ikivanhojen hirviöiden yhteisö on luvannut tukea Daranin liittoa Tanisoria vastaan, mutta lupausta konkreettisempaa apua ei ole vielä saatu. Jotkut aateliset suhtautuvat hyvin varauksellisesti yhteistyöhön "krjalkihenkihemmojen" kanssa.

Kaaoksen munkkien kilta
Kaoottisten ihmisten ja muiden kamaluuksien erittäin salainen organisaatio. Heidän uskotaan pitävän tuhoamista kaikkein ylimpänä arvona ja harjoittavat kaikkea pahaa toimintaa, kuten levittävän tauteja, harjoittavan mutaatioita, murhaavan, jne. Huhut kertovat Kaaoksen munkkien killan olevan boristien salainen ja heidän todellisen luonteensa paljastava aseellinen siipi.

Karos
Moderni linnoitus, jonka ympärille on keskittynyt nykyaikainen kaupunki. Vanha linna tuhoutui tulipalossa, jonka Seshnelan lietsoma kapinaliike sytytti. Samalla meni suurin osa vanhaa kaupunkiakin, mutta vähän matkan päähän rakennettiin uusi linna ja kaupunki. Vanhan linnan rauniot toimivat enää epämääräisen väen majapaikkana. Haltioiden kanssa käydään jonkin verran kauppaa ja suhteet ovat ritualisoidut. Karoksen asukkaat varovat kajoamasta haltioiden metsiin. Viime aikoina paroni on puuhannut muiden aktiivisten poliittisten hankkeidensa ohella puolustusliittoa haltioiden kanssa seshnelalaisia vastaan.
Karoksen mailla sijaitsee myös Kirkkaan auringon velhopappila, jota kolme läntisintä paronikuntaa rahoittavat yhteisvoimin. Itse pappila sijaitsee kukkulalla ja on muureilla suojattu. Muureja paremman suojan tarjoavat kuitenkin velhopappilan papit, joista osa on mietiskelemään vetäytyneitä vanhuksia. Kirkkaan auringon velhopappila kouluttaa myös velhoja tukemaan ritariyksiköitä.

Ort
Suuri kivilinna, jonka sydäntornia ei ole valloitettu vielä koskaan. Linnan ympärille levittäytyy kaupunki, jossa on monien käsityöläisten pajoja ja monet heistä valmistavat aseita. Kaupankäynti on suhteellisen vilkasta Azilokseen ja Tarasdaliin ja ennen myös Dangimin, mutta seshnelalaisvalloituksen jälkeen raja on suljettu ja tiukasti vartioitu. Ortin ritarit vartioivat Dangimin rajaa ja kahakat ovat yleisiä.
Ortin ritarit ovat kuuluisia sotaisuudestaan ja karskiudestaan. He ovat myös kovia ryyppäämään ja pitävät tätä mainetta yllä haastamalla vierailijoita juomakilpailuihin. Ortin olut on kuuluisaa ja kaupungin perustaneen miehen kerrotaankin tuoneen mukanaan tämän olutreseptin, joka on tarkoin varjeltu salaisuus. Oluen lisäksi hän opetti oikeaa uskoa ja häntä kunnioitetaan nyt Pyhänä Ortina.

Pyhän Humaktin veljeskunta
Eteläisessä Ralioksessa toimiva järjestö, joka kunnioittaa veljeskuntansa perustajaa Pyhää Humaktia. Synkkänä ja salaperäisenä järjestönä Pyhän Humaktin veljeskunta toimii maan alla paitsi Tiskoksessa, jossa sillä on tukikohta Kuolemanvuorella. Humaktit väittävät itsensä Arkatin perustaneen vuorella sijaitsevan temppelin ja kehtaavat vieläpä väittää Pyhää Humaktia Arkatin isäksi!
Pyhän Humaktin veljeskunnan tarkoitusperät ovat hämärän peitossa, sillä jäsenten uskollisuus järjestöä kohtaa on suuri. Se huhutaan kuitenkin harrastavan poliittisia juonitteluja ja pyrkivän saamaan aikaan verisiä taisteluja Pyhän Humaktin kunniaksi. Toisinaan sen jäsenien huhutaan käyvän kaksintaisteluja syrjäisissä paikoissa, joihin järjestysvallan silmä ei ulotu.

Sudenveri
Daranmaan pääkaupunki ja kreivikunnan keskus. Legendan mukaan muinainen velho kukisti susikansan ja rakensi voiton kunniaksi kaupungin muuraten sen muurit laastin sijasta sudenverellä. Siitä kaupunki sai legendan mukaan nimensä ja sen punaruskeat muurit vaikuttavat vieläkin synkiltä keskellä tasankoa. Sudenveri on ollut vuosisatojen ajan Daranmaan kreivien asuinpaikka ja he ovat omalta osaltaan lisänneet kaupungin pelottavaa mainetta.
Kreivillä on kaupungissa suurehko palatsi ja myös hänen paroneillaan on siellä upeat kaupunkiasunnot. Sudenveressä sijaitsee suuri Pyhän Ehilmin kirkko, jossa asuu lähes puolet kreivikunnan papeista. Kaupungin keskellä sijaitsee suuri tori, jonne maalaiset saapuvat ympäri kreivikuntaa kauppaamaan tavaroitansa. Sudenveri käy kauppaa myös naapureidensa kanssa.

Tarasdal
Valtakunta, jonka hallitsijat ovat styygialaisia, mutta talonpojat rokarilaisia. Talonpoikien keskuudessa on puhjennut usein kapinoita, jotka tukevat liittymistä Seshnelaan. Silti Seshnelan kuningaskunnan hallitessakin talonpojat kapinoivat uusia isäntiään vastaan. Näyttäisi siis siltä, etteivät he ole koskaan tyytyväisiä ja aatelisto saa olla joka hetki varuillaan, kun se sattuu tällä hetkellä olemaan vallassa ja mukana Daranin liitossa.

Tarinin metsä
Ruskeahaltioiden metsä, joka on ulkopuolisilta kielletty. Tarinin metsässä tiedetään olevan myös pieni viherhaltioiden vähemmistö. Välit Daranmaan kanssa ovat rauhalliset, joskin toisinaan epävakaat. Karoksen paroni on solminut erityisen hyvät suhteet haltioihin ja heillä on rituaalisia tapaamisia, joiden aikana neuvotellaan ja käydään kauppaa. Muuten haltiat noudattavat tiukasti eristäytymispolitiikkaa, eikä heidän elämänmenostaan tiedetä juuri mitään, vaikka villejä huhuja liikkuukin.
Monet ritarit tosin haluaisivat laajentaa peltomaita Tarinin metsän suuntaan, mutta kreivi on ainakin toistaiseksi torjunut tämän välttääkseen sotaa haltioita vastaan. Sen sijaan Estalin kanssa haltioilla on kahnauksia puiden kaatamisesta; estalilaiset kun valmistavat laivoja ja parasta puuta saadaan juuri Tarinin metsästä.

Tiskos
Kreivikunta, jonka kreivi Reynaldi kutsuu itseään Itäisen Seshnelan prinssiksi. Vähän aikaa sitten Kaaoksen munkkien kilta yritti vallankaappausta Tiskoksessa, mutta se torjuttiin. Tiskos valloitti vuosia sitten Daranmaan pohjoisosasta alueen, mutta nyt maat ovat kuitenkin liittolaisia. Ikivanhoja kaunoja huhutaan silti olevan vielä sävyisän ulkokuoren pohjalla.
Uskonnollisesti Tiskoksessa on sekä rokareita sekä styygialaisia, mutta kreivi on aina ollut rokarilainen. Itäisen Seshnelan rokarikirkko ei tunnusta Seshnelan arkkipiispa Theoblancin valtaa, vaan toimii itsenäisesti. Viime aivoina Monijumalaisen kirkon kannattajien valta on kuitenkin kasvanut käsityöläiskiltojen kautta, eikä asia ole enää aivan itsestäänselvä. Tiskoksessa Kuolemanvuorella sijaitsee myös humaktien keskus, joskin he ovat joutuneet aika ahtaalle vihollisten paineessa.

Viherlinna
Suuri ja vanha kivilinna, jonka muurien ulkopuolella on matalammilla muureilla suojattu kaupunki. Linna vartioi strategisesti tärkeää siltaa, joka kulkee Vihervuon yli, ja samalla Tiskoksen rajaa. Paronikunta on paronikunnista pinta-alaltaan suurin ja se hallitsee laajoja peltoalueita. Lisäksi Estaliin kulkee säännöllinen laivaliikenne Vihervuota pitkin ja siitä peritään veroa. Vihervuo elättää myös jonkin verran kalastajia, vaikkei heitä olekaan yhtä paljon kuin Brenassa.


Katso myös Ralioksen kartta ja Daranmaan kartta.
RuneQuest
Irkkipelit
Ohjeet
Säännöt
Ehilmin valo
Hullu Prax
Karhunkaato
Riskimaa
Tulen maa
Yövalon varjossa
Palaute
Vieraskirja