Karhunkaato

Tämä irkkipeli poikkesi kaikista aikaisemmista peleistä siinä, että tämä pistettiin pystyyn aika spontaanisti. Aluksi tarkoitukseni oli vain peluuttaa suhteellisen lyhyt soolopeli Taranille, joka tarvitsi harjoitusta RuneQuestin sääntöjen kanssa, mutta sitten myös ^sanna ja daedra innostuivat tulemaan mukaan peliin ja pelaamaan EPH:iksi tarkoittamillani Grafinilla ja Dorcasilla. Eikä tämä ollut mitenkään huono juttu, vaan Karhunkaadosta tuli mahtavan hieno peli.
Itse seikkailun kyhäsin kokoon melkeinpä yhdessä illassa, enkä kirjoittanut siihen mitään runkoa, ainoastaan lyhyet kuvaukset paikoista ja numerotiedot EPH:ille. Osan peliä syventäneistä ideoista sain vasta pelin aikana, mutta pelaajat onnistuivat myös omilla toimillaan lisäämään peliin aivan uusia ulottuvuuksia, joita en ollut ajatellutkaan.
Peluutin myöhemmin aivan saman seikkailun Kalikoksen kokouksessa Jyväskylässä vuoden 2002 keväällä. Pöytäpelissä tuli mukaan joitakin muutoksia irkkipeliin verrattuna ja valitettavasti kiire pakotti minut karsimaan loppukohtausta. Silti Jyväskylän pelikin oli oikein positiivinen kokemus ja tietysti ihmisten silmästä silmään näkeminen toi oman mausteensa peliin.
Onnistuneista Karhunkaadoista innostuneena kirjoittelin Karhunkaadon kokonaisen seikkailun muotoon, joka on valmis pelattavaksi suoralta kädeltä valmiine pelihahmoineen. Jos peliporukkasi on aikeissa pelata joskus Karhunkaadon, niin suosittelen, etteivät pelaajat lukisi Karhunkaadon tarinoita, jottei jännitys menisi pilalle. Pelinjohtajalle ne sen sijaan voivat tuoda lisää inspiraatiota ja voivat osoittaa, millä tavalla minä Karhunkaatoa peluutin. Joka tapauksessa tarinoista voi kenties olla jonkinlaista viihdettäkin, sillä sen verran hienoja ja sujuvia pelaajien repliikit olivat.
Ensimmäinen peli pelattiin 9.2.2002, toinen 10.2.2002, kolmas 14.2.2002 ja neljäs 3.3.2002. Yksittäisten pelikertojen tarinoiden lisäksi löytyy yksi pitkä tarina (noin 34 sivua Wordissa), johon kaikkien pelikertojen anti on koottu yhdeksi pitkäksi tekstiksi. Eipä sitten muuta kuin kiitokset Karhunkaadon pelaajille, jotka taas tarjosivat minulle ja toisilleen mahtavan irkkipelin. Kiitokset myös Jyväskylän hienolle pelinelikolle.


Karhunkaadon pelinjohtajan sähköpostiosoite on matti.jarvinen@nysalor.net.
RuneQuest
Irkkipelit
Ohjeet
Säännöt
Ehilmin valo
Hullu Prax
Karhunkaato
Riskimaa
Tulen maa
Yövalon varjossa
Palaute
Vieraskirja