Riskimaa, osa 32

Melkar seurasi toisten tanssimista sivusta. Sarostip alkoi taas laulaa. Bryggi lauloi taas jotakin vieraskielistä laulua. Painostava tunnelma vallitsi.
Tek katseli Tarranin vieressä menoa ja tähysteli huolestuneena metsään ja varastoon päin. Melkar katsoi Alineaan ärtyneesti, koska tämä ei enää tanssinut. Alinea jatkoi tanssimista ja laulamista pelokkaana ja metsään katsellen.
Tarran nojaili keihääseensä ja katseli muiden tanssimista pitäen kuitenkin metsän reunaa valppaasti silmällä. Melkar seisoi ringin ja metsän välissä. Bryggi pomppi villisti ringin ympärillä vatsaansa takoen. Ringin keskellä oleva hökötys huojui ja tuntui aivan kuin se olisi näyttänyt aivan synkältä ja mustanpuhuvalta. Melkar tarkkaili hökötystä.
Metsästä kuului taas kolahduksia ja kilahduksia. Asgrim nousi ylös seinän vierestä keihäänsä kanssa. Tunnelma tuntui tiivistyvän entisestään. Bryggi kiihdytti tanssitahtiaan ja loikki aina vain nopeammalla vauhdilla ringin ympäri. Alinea koetti pysyä keskittyneenä tanssimiseen pelon keskellä Hökötys huojui ja horjui kuin itseään pudistellen. Se tuntui pullistelevan kuin olisi elävä.
Samassa kuului varastosta päin kova rysähdys. Melkar katsahti varastoon päin. Tarran asteli varastolle ilman suurempaa kiirettä. Tek seurasi Tarrania.
Alinea tuntui pystyvän pitämään pelkonsa hallinnassa ja tanssi näyttää sujuvan ihan hyvin rysähdyksen aiheuttamasta harhautuksesta huolimatta. Rineldan tanssi sujui Alineaa hermostuneemmin ja hänen jalkansa vapisivat. Metsästä kuului epämääräinen huuto, joka saattoi olla ihminen tai sitten ei.
Tarran ja Tek pääsivät varaston luokse. Tarran katsoi ovesta sisälle. Tek oli Tarranin rinnalla keihäänsä kanssa.
Tarran lähti kävelemään takaisin ärtynyt ilme kasvoillaan. Tek seurasi Tarrania.
Samassa kuitenkin kuului taas jokin rysähdys varastosta päin. Metsän suunnasta kuului selvä kilahdus ja ilmeisesti aika läheltäkin. Hämärä oli jo laskeutunut tilan ylle ja ilmapiiri oli hyytävän jännittynyt.
Alinea hätkähtää hiukan, mutta jatkoi sitten tanssimistaan pitäen varastoa silmällä. Melkar asetteli kilpeään paremmin käteen ja heilautti sitten keihästään. Rinelda näyttää pelokkaalta tanssiessaan hiki otsallaan. Tarran katseli varastolle, mutta palasi silti ringin luo. Tek pysyi Tarranin vieressä ja katseli varastoon päin. Sarostip jatkoi edelleen laulamista.
Melkar kääntyi metsään päin ja katsoi sinne tarkasti erääseen kohtaan.
Melkar käveli ringin luota jonkin matkaa metsää kohti ja jäi seisomaan siihen vakava ilme kasvoillaan. Samassa pihalla olijat erottivat kaksi hahmoa, jotka ilmestyivät metsästä päin. Hämärässä he eivät erottaneet heitä oikein tarkemmin.
Melkar murahti. Tarran asteli Melkarin luo.
- Ketju ja Gresios, Melkar sanoi toisille.
Tek puristi lujemmin keihästään. Asgrim seisoi valppaana seinustalla keihäänsä kanssa. Alinea katsoi hahmoja pelokkaana mutta vieläkin tanssien. Sarostip lauloi vieläkin voimakkaammin ja kovaäänisemmin tuijottaen hahmoja.
Samassa varaston suunnasta kuului aikaisempaa kovempi rysähdys. Hahmot astelivat lähemmäksi ja pihalla olijat erottivat tosiaan nyt, että ne olivat kuin olivatkin Ketju ja Gresios, joiden olisi pitänyt olla kuolleita. Molemmat katsoivat heitä tyhjin silmin ja laahustivat hitaasti lähemmäs. Ketjun kädessä näkyi jonkinlainen pronssinen ketju, kun taas Gresios näyttää aseettomalta.
Tarran nosti keihäänsä iskuvalmiiksi. Taas varastolta kuului kova rysähdys ja pihalla olijat näkivät koko varaston vavahtavan. Melkar laittoi kilpensä eteen suojaksi ja kohotti keihäänsä valmiiksi iskuun.
Samassa varastosta astui esiin joku liskomainen olento. Se oli kooltaan suunnilleen tavallisen ihmisen kokoinen. Se kulki kahdella takajalallaan ja sen eturaajat olivat aika pienet ja surkastuneet. Lisko-olennon päässä oli mitättömän pienet sarvet. Lisko katsoi pihalla olijoita kohti keltaisilla silmillään ja nämä saattoivat nähdä sen pään nykivän omituisesti.
Melkar viittasi Asgrimiä menemään liskon eteen. Asgrim näyttää haluttomalta siirtymään mihinkään takaseinältä. Melkar jätti Tekin ja Tarranin ottamaan Ketjun ja Gresioksen vastaan ja meni itse liskoa vastaan. Sarostip jatkoi edelleen laulamista ringin ympärillä.
Lisko otti muutaman nytkähtävän ja nopean askeleen riitin suorittajia kohti. Lisko oli silti vielä hyvän matkan päässä heistä.
Varastosta kuului kolahdus ja se vavahti taas. Lisko lähti hitaasti ja hiipivän nykivästi tulemaan ringin luona olevia kohti.
Melkar loitsi nopeasti keihääseensä.
Lisko ei liikkunut suoraan kohti vaan ikään kuin kiersi selvästi vastahakoisesti. Melkar lähti rivakasti liskoa kohti valmiina taistelemaan.
Gresios ja Ketju olivat tulleet jo lähemmäksi. Alinea katseli pelokkaana mieskaksikkoa ja liskoa tanssiessaan. Sarostip jatkoi edelleen laulamista.
Samassa varasto rysähti ja nousi ylös maasta. Sen alta näkyi jonkin suuren liskomaisen olennon pään. Liskon pää rysäytti koko varaston syrjään. Alinea kirkaisi pelosta nähdessään suuren liskomaisen pään ja lopetti hetkeksi tanssimisen kauhussaan.
Melkar ryntäsi nyt ensimmäistä lisko-olentoa kohti. Lisko singahti nyt Melkaria kohti hiukan kaartaen. Sen suu aukesi hieman ja kieli lipaisi huulia. Myös liskon terävät hampaat välkähtivät.
Sarostip yritti keskittyä vielä lauluunsa. Gresios ja Ketju olivat päässeet jo varsin lähelle kehää. Tarran katseli metsästä saapuvia miehiä ja sitten liskoja pohtien, kumpi olisi vaarallisempi. Sarostip vetäisi miekkansa esille ja varmisti, että kilpi oli kunnolla paikoillaan samalla, kun lauloi.
Lisko iski Melkarin kimppuun. Melkar torjui taidokkaasti liskon hyökkäyksen kilvellään. Melkar iski kuitenkin itse ohitse vikkelästä liskosta. Lisko sähähti ja koetti puraista Melkaria, joka torjui ihailtavan taidokkaasti liskon puremahyökkäyksen kilvellään. Liskon hampaat kilpistyivät kilpeen.
Suuri lisko puisteli päätään ja päästi kumean karjahduksen. Tarran asteli nopeasti Ketjun luo ja iski tätä keihäällään.
Alinea alkoi taas tanssia tuijottaen keskelle rinkiä ja yrittäen sulkea muut kauheat tapahtumat sivuun. Sarostip lauloi edelleen mutta oli valmis huitaisemaan miekallaan Gresiosta tai ketjua, jos nämä tulisivat liian lähelle rinkiä.
Gresios laahustaa Ketjun ohi kohti kehää. Rineldalta hermot pettivät nyt ja hän lähti juoksemaan kiljuen taloon päin. Alinea hermostui Rineldan pakenemisesta ja lähti itsekin taloa kohti juosten.
Melkar iski taas liskoa, mutta tämä sai väistettyä jälleen vikkelänä. Samassa lisko lausui nopeasti jotakin epäselvää ja teki salamannopeita liikkeitä ja tumma valo peitti Melkarin.
Tumma maaginen valo peitti Melkarin kokonaan näkyvistä.
Tarran sai osumaa Ketjuun, joka huitaisi ketjullaan aivan ohi. Gresios puolestaan lähestyi kehää laahustaen. Sarostip oli valmiina lyömään Gresiosta.
Sarostip löi sivultapäin Gresiosta vasemman jalan polveen. Gresios kaatui maahan örähtäen.
Tumma valo väistyi nyt Melkarin päältä ja se oli tehnyt karmeaa jälkeä: Melkarin kädet ja jalat olivat vaihtaneet paikkaansa ja hänen kasvinsa olivat täynnä paksua mustaa karvaa. Lisko luikahti kauemmaksi Melkarista nykien päätään hermostuneesti.
Sarostip yritti lyödä maassa makaavaa Gresiosta. Gresios puolestaan löi nyrkillään Sarostipia, muttei osunut. Sarostip nosti miekkansa olkapäänsä yli, laittoi miekkansa voimakkaaseen kaareen ja osui iskullaan Gresioksen oikeaan käteen. Gresios örähti epäselvästi ja huitaisi vasemmalla nyrkillään Sarostipia haavasta välittämättä.
Gresioksen nyrkki osui Sarostipia vatsaan, kun tämä ei ehtinyt kyyristyä ja laittaa kilpeään Gresioksen iskun eteen tarpeeksi nopeasti. Sarostip horjahti hieman taaksepäin Gresioksen iskusta, joka iski häneltä ilmat pellolle. Tek huudahti ja syöksyi Gresiosta kohti.
Iso lisko ravisti päätään kauempana ja pyrki ylös maasta varaston alta. Melkar koetti poimia keihästään maasta. Iso lisko nousi hitaasti maasta. Se oli tosiaan suuri, suorastaan varaston kokoinen. Sen pää ja nahka näyttivät olevan täynnä hiekkaa ja multaa.
Tarran oli saanut kaadettua Ketjun maahan keihäällään.
Tek yritti päästä lyömään Gresiosta, muttei löytänyt sopivaa iskutilaa. Sarostip löi raivoissaan Gresiosta samaan käteen, johon osui aikaisemminkin. Gresioksen käsi puolittain repeytyi, mutta se ei näyttänyt saavan Gresioksen tyhjissä silmissä mitään reaktiota aikaan.
Sarostip yritti vielä kerran lyödä Gresiosta. Gresios koetti lyödä ehjällä kädellään, mutta turhaan.
Samassa iso lisko kömpi pois varaston alta. Melkar koetti römytä isoa lisko kohti maassa. Iso lisko näytti olevan myös kahdella jalalla kävelevä. Pienempi lisko tarkasteli tilannetta nykien päätään.
Sarostip löi miekallaan Gresiosta ja verta purskahti taas samasta kädestä, kun käsi lähti irti iskun voimasta. Gresios ei näyttänyt kätensä menettämisestäkään piittaavan vaan koetti iskeä Sarostipia mutta turhaan. Tek osui keihäällään Gresiosta suoraan rintaan ja terä upposi syvälle. Sarostip yritti hypätä Gresioksen selän päälle lyödessään tätä samalla miekallaan.
Melkar pääsi huterasti ylös seisomaan uusilla jaloillaan. Lisko sähisi ja lähti kaartamaan kohti Sarostipia.
Sarostip hyppäsi Gresioksen selän päälle survaisten miekkansa samalla voimakkaasti Gresioksen vasempaan käteen. Gresios jäi makaamaan liikkumatta mutta hänen silmänsä liikkuivat yhä tuijottaen päällään olevaa Sarostipia. Sarostip nousi sen jälkeen pois Gresioksen selän päältä ja ryntäsi juoksuun kohti liskoa.
Lisko sähähti ja kiersi päästäkseen Sarostipin selustaan. Sarostip kääntyili niin, ettei lisko pääsisi kiertämään selän taakse. Tek pysyi Sarostipin rinnalla.
Lisko katsoi Sarostipia suoraan silmiin keltaisilla ja nälkäisillä silmillään. Sarostip vastasi katsomalla tuimalla katseellaan liskoa silmiin ja pinkaisi yllättäen juoksuun liskoa kohti.
Päästyään liskon luokse Sarostip löi tätä raivokkaasti vasempaan jalkaan. Lisko kaatui sähähtäen maahan mutta huitaisi oikealla jalallaan Sarostipia. Sen jalassa oli suuri ja terävä kynsi. Sarostip ehti kuitenkin laittaa kilpensä liskon jalan eteen.
Suuri lisko lähti tulemaan kehää kohti hitaasti, aivan kuin sen kävely olisi ollut kankeaa ja epävarmaa.
Sarostip yritti lyödä liskoa vielä nopeasti tämän ollessa maassa. Lisko iski hampaansa kuitenkin nopeasti Sarostipin jalkaan. Sarostipin cuirboullipanssari esti hieman puraisua mutta hänen jalkansa meni kuitenkin todella pahaan kuntoon ja Sarostip kaatui maahan. Sarostip yritti kaatuessaan kuitenkin vielä osua liskoa miekallaan.
Tek huudahti ja iski keihäänsä suoraan liskon häntään. Keihäs upposi syvälle ja Tek joutui päästämään irti liskon kierähtäessä tuskissaan ympäri. Lisko sihahtaa - ja haihtui samassa kuin savuna ilmaan. Tek huudahti ällistyneesti.
Melkar onnistui kuin onnistui epämuodostuneessa olomuodossa viskaamaan keihään isoa liskoa jalkaan, mutta se teki vain pienen naarmun. Melkar kaatui sitten maahan.
Maassa ollessaan Sarostip yritti loitsia. Tarran oli saanut juuri kukistettua Ketjun saaden tosin ketjusta käteensä kipeästi. Sarostip loitsi maassa ja kosketti sen jälkeen sormellaan haavoittunutta jalkaansa, joka parani hieman.
Tek sieppasi kiireesti keihäänsä maasta. Pienempi lisko näytti olevan nyt tosiaan kokonaan poissa. Sarostip alkoi nousta hiljakseen nousemaan pystyyn pitäen silmällä isoa liskoa. Bryggi hyppi vieläkin kehän ympärillä. Althon makasi maassa. Iso lisko lähestyi kerrassaan kolossaalisena.
Samassa Rinelda ilmestyi ulos. Hän pysähtyi kauhistuneena ovelle nähdessään Melkarin ja ison liskon.
- Tek, juokse suojaan, Sarostip käski Tekiä päästessään jaloilleen.
Sarostipin jalka oli kuitenkin vielä huonossa kunnossa.
- En jätä sinua! Tek huudahti puristaen keihästään.
Asgrim tuli Sarostipin ja Tekin luokse. Bryggi jatkoi vain tanssiaan aivan kuin ei mikään lisko lähestyisi hirvittävän valtavana. Lisko oli päässyt jo puoliväliin matkaa kulkien horjuen.
Sarostip näytti miettivän kuumeisesti ja samalla tutkivan liskoa. Rinelda kiljui kauhuissaan ovella. Melkar makaili kuin aurinkorannalla epämuodostuneena. Liskolla oli enää neljännes matkaa taitettavana. Tek pysyi Sarostipin rinnalla keihästään kovasti puristaen.
Sarostip otti toisen omantekoisen heittokeihään ja heittää epätoivon vimmassa sillä liskoa. Se meni hätäisen heiton takia kuitenkin ohi.
Iso lisko karjaisi kumeasti ja oli jo melkein tilan asukkaiden kohdalla. Sarostip heitti liskoa vielä nopeasti toisella keihäällään ja osui liskoon, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta. Sarostip alkoi perääntyä.
Samassa lisko pääsi tilan asukkaiden luokse ja potkaisi Sarostipia. Tämä pisti kilven eteen ja toivoi parasta. Liskon potku osui kilpeen, mutta potku oli niin raju, että Sarostip lensi taaksepäin. Hänen kätensä oli mennyt todella pahaan kuntoon.
Tarran oli tiputtanut keihäänsä ja puristi tikariaan jännittyneenä. Asgrim yritti sohaista keihäällään liskoa jalkaan, mutta terä kilpistyi nahkaan. Tek perääntyi pelosta huudahtaen ja ryntäsi Sarostipin luokse. Tarran asteli takaperin kauemmas liskosta ja loitsi.
Samassa kuului kova huuto metsän reunasta. Iso lisko käännähti kömpelösti ympäri. Metsästä asteli esiin iso mies valtava rautainen miekka käsissään.
- Kohtalosi on koittanut! iso mies karjaisi liskolle, joka oli häntäkin suurempi.
Suuri lisko karjahtaa kumeasti ja lähti kohti isoa miestä.
Tek tarttui Sarostipiin ja koetti auttaa tätä ylös. Tarran epäonnistui loitsussaan ja yritti välittömästi uudelleen. Sarostip pääsi ylös Tekin avustuksella mutta hänen kätensä oli kuitenkin velttona ja myöskin jalka huonossa kunnossa.
- Auttakaa Sarostipia! Tek huusi.
Melkar muuttui takaisin normaaliin muotoonsa.
Tarran asteli nopeasti Sarostipin luo, muttei tehnyt mitään.
Samassa ison miehen ääriviivat himmenevät ja mies näytti muuttuvan kahdella jalalla seisovaksi liskoksi. Lisko piteli yhä suurta miekkaa. Iso lisko lähestyi liskoa, joksi iso mies muuttui.
- Auta häntä, Tarran! Tek huudahti kiihtyneesti.
Melkar nousi ylös ja katseli ympärilleen. Tarran piteli omaa loukkaantunutta kättään. Melkar kiinnitti kilpeään käteen. Hän näki keihäänsä kauempana ja juoksi hakemaan sitä.
Iso mies heilautteli miekkaansa rytmikkäässä tahdissa valmiina ottamaan hyökkäyksen vastaan. Iso lisko hyökkäsi miekkaliskon kimppuun. Se iski hampaillaan, mutta isku tuntui menevän läpi. Miekkalisko iski puolestaan vahingoittaen isoa liskoa. He kaksi alkoivat kamppailla rajusti keskenään.
Melkar pääsi keihäänsä luo ja poimi sen käteensä. Bryggi oli lopettanut hyppimisensä ja rojahti maahan.
Liskot taistelevat kiivaasti, mutta iso lisko ei tunnu saavan mitään vahinkoa aikaan miekkaliskoon. Miekkalisko sen sijaan viilteli pahasti isoa liskoa. Melkar ryntäsi isoa liskoa kohti raivokkaana keihästään heristäen.
- Melkar! Rinelda kiljaisi kauhuissaan.
- Viedään hänet sisälle, Tarran sanoi Tekille ja alkoi auttaa Sarostipia sisälle.
- Takaisin Melkar! Sarostip huusi Melkarille.
Melkar ei kuunnellut toisia vaan keskittyi isoon liskoon aivan kuin olisi berserkissä. Rinelda kiljui kauhuissaan ja voimattomana. Asgrim katseli Melkaria.
Melkar pääsi ison liskon luo ja löi tätä voimakkaasti, mutta liskon suojien takia isku oli aika mitätön. Miekkalisko huitaisi hännällään Melkaria taistelun tiimellyksessä. Melkar torjui yllättyneenä miekkaliskon hännän kilvellään. Hännänisku oli kuitenkin niin raju ja voimakas, että Melkar paiskautui usean metrin päähän. Hän kaatui maahan pyörähtäen, mutta nousi heti ylös ja ryntäsi takaisin taistoon.
Miekka silpoi isoa liskoa aina vain enemmän ja siitä lenteli palasia irti. Melkarin tullessa uudelleen miekkalisko heilautti taas häntäänsä kohti Melkaria. Melkar onnistui taas saamaan kilpensä väliin.
Tek ja Tarran saivat Sarostipin siihen ovelle, jossa Rinelda kiljui.
Miekkalisko iski toisen jalan vastustajaltaan nyt pois. Se kaatui tömähtäen maahan. Melkar puolestaan lennähti hännäniskun voimasta monen metrin päähän satuttaen itsensä. Miekkalisko karjaisi ja iski vastustajaltaan pään poikki.
Tarran jätti Sarostipin ovelle ja ryntäsi Melkarin suuntaan. Melkar nousi ylös hieman pökertyneenä. Miekkalisko silpoi vielä vastustajansa palasiksi ja ryntäsi sitten kohti metsää.
Rinelda lopettaa samassa kiljunnan ja ryntää Althonin luokse. Tek piteli Sarostipia pystyssä. Sarostip oli aivan ymmällään ja pysytteli pystyssä.
Melkar lähti juoksemaan liskon perään. Rinelda oli kumartunut Althonin ääreen.
- Melkar, senkin hullu, takaisin sieltä! Sarostip karjaisi Melkarin perään.
Melkar paineli silti liskon perään, mutta Tarran nappasi ehjällä kädellään kiinni Melkarista yrittäen estää liskon perään juoksemisen. Melkar pysähtyi sitten siihen. Miekkalisko katosi jonnekin metsän pimentoihin.
- Tule auttamaan Sarostipia, Tarran sanoi Melkarille.
Rinelda nosti juuri Althonin vaivalloisesti ylös ja kantoi tätä talon suuntaan. Melkar katsoi Sarostipin suuntaan.
- Pyydä Alineaa, hän sanoi vihaisena.
Sarostip alkoi loitsia käyttäen toista kättään muttei onnistunut kipujen takia. Hän aloitti alusta. Loitsittuaan Sarostip kosketti kädellään toista kättään, joka parani hiukan, mutta käsi oli yhä käyttökelvoton. Melkar lähti entisen varaston luo, josta lisko oli tullut. Tarran kohautti olkiaan ja irvisti kivusta muistaessaan loukkaantuneen kätensä.
- Melkar, tule apuun! Rinelda huusi.
Melkar katsoi Rineldan suuntaan. Rinelda kannatteli vaivalloisesti Althonia. Melkar lähti Rineldan luo ja laittoi kilven selkäänsä.
Sarostip kävi istumaan maahan.
- Uhrasin melkein kaikki voimani riitissä, hän sanoi.
Melkar pääsi Rineldan luokse, nosti Althonin omaan syliinsä ja kantoi tämän sisälle. Rinelda seuraa Melkarin perässä.
- Minä tapoin sen liskon, Tek sanoi ihmettelevästi. Mitä me nyt tehdään? Tek kysyi hiukan hätäisesti Sarostipilta.
Tarran asteli Sarostipin luo ja ojensi tikariaan kahva edellä:
- Siinä on hiukan voimaa.
- Riitti ei tainnut onnistua, Sarostip totesi masentuneena ottaen tikarin Tarranilta.
- Mikä sen tarkoituksena oli? Tarran kysyi.
- Kutsua se olento esiin joka on vaivannut tilaamme, Sarostip vastasi. Mutta luulen että se ei ollut mikään noista.
- Hurjia ne silti olivat, Tek totesi huokaisten.
Samassa Melkar tuli ovesta ulos ja suuntasi suoraan metsään. Sarostip alkoi loitsia maassa. Tek katsahti Melkarin suuntaan ja pudisti päätään:
- Seniili mikä seniili.
Bryggi makasi maassa silmät auki tähtitaivasta katsellen. Asgrim kohautti olkapäitään ja lähti sisälle. Melkar katosi pimeään metsään.
Sarostip sai parannettua kättään niin, että se oli jo käyttökelpoinen. Hän alkoi loitsia uudestaan. Sarostip onnistui loitsussaan ja sai parannettua kätensä melkein kuntoon.
- Missä Alinea on? Tek kysyi.
- Pystytkö parantamaan käteni? Tarran kysyi Sarostipilta.
- En, tarvitsin kaiken parantaakseni oman käteni, Sarostip vastasi,
- Alinea pystyy, Tek sanoi. Menikö hänkin sisälle?
- Anna se tikari takaisin, Tarran kehotti.
Sarostip antoi tikarin. Pimeys oli jo hiipinyt pihallekin.
- Melkar on ihan seniili houkka, Tek tuhahti. Lähteä nyt yksin metsään pimeällä! Kun kaikenlaiset hirviöt vaanivat.
Tarran sulki silmänsä ja puristi tikaria tiukasti kädessään ennen kuin ojensi sen takaisin Sarostipille. Sarostip otti tikarin.
Sarostip nousi pystyyn ja alkoi loitsia Tarranin vieressä. Hän ei onnistu loitsussa mutta yritti uudelleen. Sarostip ei kuitenkaan onnistu taaskaan loitsussaan vaan kirosi. Hän alkoi silti loitsia uudestaan. Sen jälkeen Sarostip onnistui ja koski Tarrania käteen, joka parani hiukan.
Tarran ojensi kätensä:
- Anna se vielä takaisin.
Sarostip antoi tikarin Tarranille.
Tarran keskittyi taas aivan pienen hetken silmät kiinni ja ojensi tikarin sitten takaisin Sarostipille.
Sarostip alkoi taas loitsia.
Sarostip epäonnistui mutta aloitti alusta epäonnistuen jälleen. Sarostip antoi tikarin takaisin Tarranille. Tarran istahti maahan ja alkoi leikata housuistaan palasta, ilmeisesti sitoakseen kätensä kuntoon.
- Mitä me teemme tuolla ruumiille? Tarran kysyi ja nyökkäsi jättiläisliskon ruumista kohti.
Se näyttää menneen aika muodottomaksi. Ihme kyllä mitään verta tai mitään ei näkynyt siitä tulleen. Rinelda ilmestyi ulos ja näytti pelokkaalta.
- Missä Melkar on? Rinelda kysyi vapisevalla äänellä.
Hänen silmänsä punoittivat.
- Hän juoksi metsään, Sarostip sanoi Rineldalle.
Rinelda näytti järkyttyneeltä.
- Minä voin lähteä hänen peräänsä jos saan käteni kuntoon, Tarran lupasi.
- Ihan hullua lähteä pimeään, Tek tuhahti.
Rinelda kääntyi nyyhkyttäen menemään takaisin sisälle. Tarran istuskeli kättään pidellen maassa ja katseli metsään.
- Mennään sisälle, Tek kehotti.
Sarostip linkutti ison liskon luokse.
Tarran kävi hakemassa keihäänsä ja meni sitten sisälle. Tek epäröi, mutta meni sitten Sarostipin luokse. Bryggi nousi ylös ja lähti haukotellen sisälle.
Sarostip tutkiskeli maastoa löytääkseen jotain mielenkiintoista. Koska mitään ei kuitenkaan löytynyt, Sarostip lähti talolle. Tek seurasi Sarostipin mukana keihäänsä kanssa.

Tuvassa
Tuvassa Bryggi makaili penkillä. Asgrim taas istui toisella penkillä, kun Sarostip tuli tupaan Tekin kanssa. Sarostip asteli laverinsa luokse ja tiputti sängylleen aseensa, kypäränsä ja panssarinsa. Hän vei Melkarin kirveen tämän laverilleen.
Tek istuutui penkille ja sanoi:
- Minulla on nälkä.
- Minä voisin lähteä etsimään Melkaria, Tarran ehdotti.
- Kannattaakohan se? Sarostip kysyi Tarranilta.
- Se on silkkaa hulluutta, Tek tuhahti. Ei seniilin Melkarin vuoksi kannata uhmata pimeyden vaaroja.
- No, ei sitten, Tarran sanoi.
- Tarran, sinulla oli jotain kummaa taikuutta tikarissasi, Sarostip huomautti.
Rinelda tuli takahuoneesta itkeneen näköisenä. Hän alkoi laitella ruokaa masentuneena. Kohta kaalin haju täytti tuvan, kun Rinelda laittoi keittoa kyyneliään välillä pyyhkien.
- Miten niin kummaa? Tarran kysyi.
- Se taisi olla joku pimeyden loitsu, Sarostip vastasi. Miksi sinulla semmoisia loitsuja on?
- Niin, miksi? Tekkin kysyi. Pimeyden olennot ovat pahoja.
- Mitä se sinulle kuuluu? Tarran kysyi vastaan.
- No ei se kai kuulukaan mutta kunhan kysyin, Sarostip vastasi sovittelevasti.
Tek katseli epäluuloisena Tarrania. Tarran mulkaisi Tekiä. Sitten hän istahti penkille ja pyöritteli tikariaan käsissään.
- Mitä me tehdään tälle kaikelle? Tek kysyi.
- Siis mille kaikelle? Sarostip kysyi.
- No, kun riitti meni pieleen, Tek vastasi.
Ruoka oli jo valmista ja Rinelda laittoi sitä pöytään.
- En tiedä, en tosiaankaan tiedä, Sarostip sanoi Tekille samalla, kun istuutui penkille varoen jalkaansa.
Rinelda kävi hakemassa takahuoneesta Althonin, joka näytti vapisevalta ja kurjalta. Worfordkin tuli takahuoneesta syömään. Myös Asgrim kävi pöytään. Bryggi nousi kiireesti syömään. Sarostip Kävi pöytään ja kysyi:
- Missä Alinea on?
- Eikö hän ole takahuoneessa? Tek kysyi.
- En minä tiedä, Sarostip vastasi. Siksi kysyin.
Rinelda pudisti päätään. Worford näytti säikyltä.
Sarostip istuutui Bryggin viereen ja kysyi tältä hiljaa jotain.
Bryggi hymyili tietäväisesti muttei vastannut mitään.
Samassa ulko-ovi kuului aukeavan. Huoneessa olijat kuulivat askelia käytävästä. Sarostip kääntyi katsomaan käytävälle päin.
Alinea asteli sisälle tupaan katse painettuna maahan. Melkar tuli sisälle Alinean perässä. Tek huudahti yllättyneenä.
Sarostip oli syömässä ja näytti helpottuneelta, kun näki Melkarin ja Alinean. Asgrim kohotti kulmiaan ja katsoi Alineaa. Melkar meni laverilleen. Rinelda näytti alakuloiselta ja söi keittoa. Althon näyttää vapisevalta ja kurjalta.
Melkar alkoi riisuutua panssarista ja aseistaan. Sitten hän haki itselleen kaalikeittoa ja meni pöytään syömään. Alinea meni takahuoneeseen. Tek nousi ylös ja lähti Alinean perään takahuoneeseen.
Tarran heräsi ajatuksistaan ja siirtyi pöytään syömään. Bryggi virnisteli iloisesti pöydässä ja maiskutti kovaan ääneen.
- Miten voit? Melkar kysyi vieressään istuvalta Althonilta.
Althon katsoi Melkariin pelokkaasti eikä vastannut. Melkar katsoi vähän pettyneesti Althoniin ja jatkoi hiljaa syömistään. Bryggi naureskeli ääneen kuin jollekin hyvällekin vitsille.
Tek tuli tupaan Alineaa kädestä kiskoen. Hän meni takaisin pöytään syömään. Alinea näytti aika surkealta. Hän meni istumaan penkille ja jäi tuijottamaan pöytää.
- Minä kerroin juuri Alinealle, kuinka minä tapoin sen liskon, Tek sanoi. Melkar muuttui ihan hassuksi, hän sanoi naurahtaen.
Melkar mulkaisi Tekiä. Tek hihitti Melkarille. Tarran söi ruokaansa hitaasti ja ajatuksissaan. Rinelda näyttää masentuneelta.
- Riitti ei tainnut onnistua, Sarostip sanoi Melkarille.
Melkar kohautti olkiaan.
- Miksi te olette kaikki noin hiljaa? Tek kysyi.
Alinea nousi ylös ja haki itselleen kaalikeittoa. Hän palasi sitten takaisin istumaan ja alkoi syödä ruokaansa.
- Koska riitti ei tainnut onnistua, Sarostip vastasi Tekille. Tuskin mikään noista oli se joka oli aiheuttanut kaikki vastoinkäymiset ja muut ikävät asiat tilalla.
- Pitääkö meidän yrittää uudelleen? Tek kysyi syöden keittoa.
Asgrim katsahti Alineaan. Sarostip hieroi kädellään otsaansa ja sanoi sitten Tekille:
- En tiedä. En ainakaan haluaisi tehdä sitä enää.
- En minäkään, Tek sanoi. Yksi lisko riitti minulle.
Melkar sai syötyä ja vei astiansa hieman sivumpaan. Rineldakin nousi pöydästä syötyään vain vähän. Althonillekaan ei oikein näyttänyt maistuneen. Bryggi sen sijaan oli jo tyhjentänyt lautasensa ja nuoli sen pohjaa. Melkar katsoi Rineldaa ja meni sitten takahuoneeseen. Rinelda seurasi Melkaria.
- Alinea, Tarranilla on jotakin pimeystaikaa tikarissaan, Tek sanoi.
Alinea söi vain ruokaansa.
- Höh, Tek tuhahti.
Worford nousi ylös ja luikki hermostuneesti takahuoneeseen päin. Tarran lopetti lautasensa tuijottamisen ja vilkaisi Tekiä kuullessaan nimensä. Syötyään Sarostip lähti väsyneenä takahuoneeseen.
- Te olette ihan outoja, Tek tuhahti. Minä olen tehnyt uroteon, eikä kukaan viitsi juhlia.
- Eikö se ollutkin hieno teko, Tarran? Tek kysyi.
Alinea lopetti syömisen ja jäi tuijottamaan lautasessa olevaa ruokaa. Althon istui pöydässä passiivisena.
- Mitä? Tarran kysyi.
Asgrim nousi ja meni Alinean viereen ottaen tätä lempeästi kädestä kiinni. Alinea katsoi vain kaalikettoa lautasessa.
- No, se kun minä tapoin sen liskon, Tek sanoi.
Bryggi oikaisi penkille pitkäkseen.
Samassa kului ulko-ovi aukeavan.
- Ai? Enpä tiedä, Tarran vastasi Tekille.
- Höh, Tek tuhahti ja käänsi katseensa oviaukkoon päin.
Reinier ilmestyi tupaan ja asteli pöytään.
- Ruokaa, hän sanoi ja jäi odottamaan.
Alinea huokaisi ja jatkoi sitten lautasensa katsomista. Tek näytti kyllästyneeltä ja lähti takahuoneeseen keihäänsä kanssa.
- Ruokaa! Reinier huudahti ja iski nyrkillä pöytään.
Tarran sai ruokansa syötyä ja lähti kävelemään ulos vietyään lautasensa sivuun. Alinea työnsi lautasensa Reinierille ja alkoi sitten tuijottaa pöytää. Reinier alkoi pistellä keittoa suuhunsa katsomatta Alineaan ja Asgrimiin. Asgrim kietoi kätensä Alinean ympärille. Alinea ei tuntunut kuitenkaan välttävän Asgrimistä yhtään. Bryggi makasi penkillä silmät kiinni.
Melkar tuli tupaan ja meni Althonin luo. Reinier nousi ylös ja käveli takahuoneeseen. Melkar nosti Althonin syliinsä ja kantoi tämän takahuoneeseen. Tek ilmestyi juuri tupaan keihäänsä kanssa. Alinea tuijotti vieläkin pöytää.
Asgrim otti Alinean leuasta kiinni ja käänsi tämän katseen silmiinsä. Tek katsoi sivusta otsaansa rypistäen. Alinea katsoi Asgrimiä surullisena ja masentuneena.
Melkar tuli tupaan, haki laverin ja joitain tavaroitaan ja kantoi ne takahuoneeseen.
- Voit mennä nukkumaan, Tek sanoi ylimielisesti Melkarille. Minä vahdin. Ja Ridsal vahtii kanssani.
- Vahditaan sitten kahdestaan, Melkar sanoi Tekille ja haki panssarinsa ja loput tavarat kantaen nekin takahuoneeseen.
Melkar tuli tupaan keihäänsä kanssa.
- Voit mennä nukkumaan, Tek sanoi Melkarille tylysti, kun tämä palasi takaisin.
Asgrim otti Alineasta kiinni ja nosti tämän syliinsä lähtien kantamaan tätä takahuoneeseen. Alinea ei pistänyt yhtään Asgrimille vastaan. Asgrim kantoi Alinean takahuoneeseen.
- Minä kyllä vahdin, Melkar sanoi. Herätän sitten sinut omalle vuorollesi.
- Minä vahdin, Tek tokaisi. Sarostip sanoi niin. Mene nukkumaan.
- Vahditaan sitten kahdestaan, Melkar sanoi ja meni eläintentiloille.
Tek tuhahti.
Kohta Melkar palasi takaisin Tekin luo.
Samassa ulko-ovi kuului aukeavan.
Melkar katsoi Tekiä. Tek katsoi Melkaria vihamielisesti, kun Tarran tuli sisään.
- Tarran, vahdit sitten viimeisen vuoron, Melkar sanoi nähdessään Tarranin.
Tämä nyökkäsi.
- Minä vahdin ensimmäisen ja Sarostip toisen, Tek sanoi Tarranille.
Melkar hymyili.
- Vie Melkar nukkumaan, Tek kehotti Tarrania.
- Älähän nyt höpise, minun se piti vahtia, Melkar sanoi Tekille. Mene Tarran vain nukkumaan, että jaksat sitten vahtia.
- Sarostip määräsi minut vahtiin, Tek sanoi. Melkar menee pois.
Tarran mutisi jotakin, mutta suuntasi sitten takahuoneeseen.
- No saat nyt nähdä, että on minustakin vahtimaan, Melkar sanoi Tekille ja hymyili.
Tek katsoi Melkaria vihaisesti.
- Haluatko muuten, että opettaisin sinua keihään käyttämisessä? Melkar kysyi Tekiltä.
Tek asteli vihaisena käytävään kuuntelematta Melkarin sanoja. Melkar seurasi häntä. Tek katsahti Melkariin ärtyneesti ja käveli takaisin tupaan. Melkar seurasi taas.
- Jätä minut rauhaan, seniili! Tek kivahti.
- Pitäähän täällä aikuisenkin vahtia, Melkar sanoi ja seuraili Tekiä koko ajan.
- Seniilin ei tarvitse vahtia, Tek sanoi vihaisesti ja meni käytävään.
Hän suuntasi ulko-ovelle ja Melkar seurasi.
Tek aukaisi ulko-oven ja käveli ulos. Melkar kulki koko ajan Tekin mukana. Tek lähti kiertämään talon ympäri.
- Ulkona onkin hyvä vahtia, Melkar sanoi ja käveli Tekin vierellä.
Tek tuhahti ärtyneesti ja jatkoi talon kiertämistä yrittäen karistaa Melkarin kannoiltaan. Melkar kiristi vauhtiaan ja pysyi Tekin perässä helposti. Tek palasi ärtyneenä takaisin sisälle.
- Tekipäs raitis ulkoilma hyvää, Melkar sanoi ärsyttävästi ja heilutteli keihästä.
Tek mulkaisi Melkaria vihaisesti ja sanoi:
- Kunpa se lisko, jonka minä tapoin, olisi vienyt sinut.
- Eivät ne sellaiset minulle pärjää, Melkar sanoi.
Samassa Worford ilmestyi käytävään silmiään räpytellen. Worford livahti tuvan puolelle. Melkar katsoi vähän, että mitä Worford teki. Tek asteli tuvan puolelle, mutta Worford näytti livahtavan takahuoneeseen. Tek jäi istumaan penkille ja tuijotti hiipuvaan tuleen. Kohta hän nousi ärtyneesti ja lähti taas käytävään.
- Kuule Tek, meidän on ihan turha riidellä, Melkar sanoi.
Hän nousi myöskin ja puheli samalla:
- Vaikka et pidäkään minusta, niin koitetaan olla haukkumatta. Voimmehan me testata, että oletko mies.
Tek ei vastannut mitään mutta meni käytävään.
- Kuulitkos? Melkar kysyi mennessään Tekin viereen.
- Jätä minut rauhaan! Tek kivahti.
- Meidän pitää olla ystäviä toisille, kun olemme nykyään samaa sukua, Melkar sanoi.
- Painu perseeseen! Tek ärähti.
- Miten voisin todistaa, että en ole seniili? Melkar kysyi.
- Ala vetää! Tek huusi korottaen ääntään.
Worford luikahti samassa käytävän poikki eläinsuojaan.
- Pitäähän minun nyt vahtia, Melkar sanoi.
Tek suuntasi taas ulos. Melkar jäi tällä kertaa käytävään odottamaan Worfordia.
Melkar kuuli samassa jonkin kolahduksen tuvan puolelta ja katsoi sinne. Hän ei nähnyt siellä mitään epätavallista. Bryggi näyttää kuorsaavan penkillä. Melkar jatkoi Worfordin odottelemista käytävässä.
Jonkin ajan päästä Worford ilmestyi hiiviskellen. Melkarin nähdessään hän jähmettyi paikoilleen. Melkar pysäytti nyt Worfordin. Worford näytti pelokkaalta ja yritti kääntyä pois. Hänellä ei ollut mitään tavaraa mukanaan. Melkar tarraa Worfordista kiinni ja kysyi:
- Mitä sinä täällä hiippailet?
- En mitään, Worford sanoi nopeasti.
- Kerro, Melkar sanoi.
- Minulle tuli vain hätä, Worford vastasi epämääräisesti. Piti käydä heittämässä vettä.
Melkar katsoi Worfordia epäillen. Worford ei katsonut Melkaria silmiin.
- Kerro totuus, tai revin sen sinusta ulos, Melkar uhkasi.
Worford näytti pelokkaalta ja sanoi:
- Totta se on.
Samassa Tek asteli sisään keihäänsä kanssa. Melkar päästi Worfordista irti.
- Mitä sinä möykkäät, seniili? Tek kysyi vihamielisesti.
Worford luikahti takahuoneen suuntaan.
- Mitäs tässä vartioin, Melkar sanoi Tekille ystävällisesti.
Tek tuhahti ja lähti käytävään. Melkar seurasi häntä. Tek jäi käytävään seisomaan ja oli kuin ei huomaisikaan Melkaria.
- Olet muuten aika hyvä tuon keihääsi kanssa, Melkar sanoi kehuen Tekiä. Sinusta tosiaan voi tulla hyvä soturi.
- Minä olen jo hyvä, Tek kivahti ja käänsi keihäänsä Melkariin päin.
- Mutta sinusta voi tulla parempi soturi, Melkar vakuutti. Voisimme vaikka harjoitella yhdessä, hän sanoi ja heilautti hienoa keihästään.
Tek tuhahti ja sanoi:
- Minua eivät seniilit opeta.
- No näytä nyt paras hyökkäyksesi, Melkar sanoi Tekille astuen sivuun.
Tek tuhahti ja lähti ulko-ovelle astellen siitä ulos. Melkar seurasi ja sanoi:
- No täällä ulkona onkin enemmän tilaa.
Tek lähti menemään suoraan metsää kohti. Melkar seurasi taas. Tek lisäsi vauhtia, mutta Melkar juoksi kevyesti Tekin vierellä. Tek käännähti äkkiä ja palasi juosten takaisin talolle. Sitten hän alkoi kiivetä talon seinää pitkin katolle.
Melkar alkoi itsekin kiivetä. Tek ehti ennen häntä katolle, mutta viimein Melkarkin pääsi kipuamaan sinne.
Tek seisoi katolla ärtyneenä ja käveli aukon luokse. Melkar alkoi itsekin seisoa ja katsoi, mitä Tek aikoi. Tek vain seisoi aukon vierellä tuijottaen vihaisesti Melkaria. Taivaalla näkyi kuunsirppi ja tähtiä.
Melkar meni lähemmäs.
- Älä tule lähemmäs! Tek varoitti laskien keihäänsä tanaan.
Melkar laittoi oman keihäänsä sivuun jättäen Tekille hyvän paikan iskeä ja jatkoi lähestymistä.
- Mene pois! Tek käski.
Melkar meni Tekin viereen. Samassa Tek tönäisi Melkaria aukkoa kohti. Tek ei saanut kuitenkaan häntä pudotettua. Melkar astui hieman kauemmas aukosta, mutta Tekin viereen. Tek perääntyi ja osoitti Melkaria keihäällä. Melkar astui lähemmäs.
- Mene tai tapan sinut! Tek sihahti vihaisesti.
- En suosittele lyömään, Melkar sanoi Tekille ja astui taas lähemmäs.
Tek huitaisi Melkaria keihäällä. Melkar veti nopeasti aseensa Tekin keihään eteen pysäyttäen iskun ja koetti ottaa kiinni Tekin keihäästä. Hän ei kuitenkaan saanut Tekistä kiinni, mutta Tek tönäisi Melkaria taas aukon suuntaan. Tekin tönäisyssä ei ollut kuitenkaan voimaa.
- Jos vielä kerran teet jotain tuollaista, niin lyön takaisin, Melkar uhkasi.
Tek koetti iskeä uudelleen keihäällä, muttei osunut. Melkar sai keihäästä melkein kiinni, mutta Tek ehti vetäistä keihäänsä pois. Melkar löi keihään puuosalla Tekiä kohti, mutta tämä sai torjuttua.
Tek löi ja osui nyt Melkaria onnenkantamoisella vatsaan. Melkar kaatui maahan tajuttomana veren vuotaessa villisti vatsasta. Melkar makasi pelottavan lähellä aukkoa.

Alinea herää
Alinea heräsi johonkin aikaan yöstä siihen, kun jotakin ääniä kantautui hänen korviinsa. Ääni taisi tulla katolta. Aivan kuin joku olisi astellut siellä. Alinea kuuli Asgrimin kuorsauksen vierestään ja muualtakin hän kuuli nukkumisen ääniä. Tuvan puolelta tuli hiukan valoa.
Alinea arveli, ettei kuitenkaan saisi unta, joten hän odotteli sitten siinä Alinea kuuli katolta vieläkin askeleita. Ne tuntuivat liikkuvan jossakin siellä ylhäällä.
Alinea kuuli kohta aseiden kalsketta katolta. Hän veti syvään henkeen ilmaa ja alkoi ravistella Asgrimiä hereille:
- Herää. Tuolla katolla tapellaan!
Asgrim heräsi ja pomppasi pystyyn. Hän sieppasi keihäänsä ja juoksi tupaan.
- Tulkaa auttamaan! Tekin ääni kuului katolta.
Alinea katsoi, keitä muita oli nukkumassa takahuoneessa. Sarostip, Worford, Rinelda, Althon ja Reinier olivat siellä. Aseiden kalske oli loppunut.
Alinea meni sitten herättelemään Sarostipia ja kiireellä.

Takahuoneessa
Alinea ravisti voimakkaasti Sarostipia olkapäistä ja sanoi:
- Herää! Katolla tapellaan.
- Ugh, mitä! Sarostip kysyi unisena ja ihmeissään.
Katolta kuului askeleita.
- Katolla oli aseiden kalsketta, Alinea sanoi. Tek taisi huutaa siellä jotain.
Sarostip otti aseensa ja lähti juoksemaan pihalle.

Sarostip ulkona
Ulkona oli pimeää, mutta katolla näkyi tummia hahmoja. Sarostip yritti nähdä, keitä siellä oli, mutta hän ei pimeässä erottanut. Kaksi siellä näkyi seisomassa, isompi ja pienempi.
- Tek! Sarostip huusi katolle.
- Sarostip! Tek ääni vastasi katolta. Melkar on huonossa kunnossa. Hän sai keihäästä vatsaan.
- Kuka toinen siellä on? Sarostip huusi.
- Minä, kuului Asgrimin ääni. Mene tupaan ottamaan hänet vastaan. Lasken hänet alas.
Sarostip juoksi tupaan ja meni aukon luokse. Asgrim laski sieltä alas tajutonta Melkaria Tekin kanssa köyden avulla. Melkarin vatsa oli sidottu kankaanriekaleilla.
Alinea tuli ottamaan Melkaria vastaan tuvan puolelta, kun Asgrim ja Tek laskivat Melkaria alas.
- Mitä siellä oikein tapahtuu? Alinea kysyi.
Melkar saatiin alas ja Asgrim hyppäsi sitten ketterästi lattialle. Tek seurasi esimerkkiä ja onnistui laskeutumaan myös hyvin. Alinea alkoi katsoa Melkarin vammoja.
- Melkar tuli hulluksi ja yritti kimppuuni! Tek puuskahti. Sain paeta häntä katolle asti. Hän yritti tappaa minut. Jouduin iskemään häntä vatsaan, kun taistelin hengestäni.
- Ja sitten löit häntä keihäällä? Sarostip kysyi Tekiltä.
- Oletko varma, että tämä on Melkar? Alinea kysyi.
- Niin, Tek sanoi huokaisten Sarostipille. En tehnyt sitä mielelläni, mutten tiedä, mikä Melkariin meni.
Tek näytti epävarmalta. Alinea kysyi uudestaan:
- Oletko varma, että tämä on Melkar?
- Kuka hän sitten olisi? Tek kysyi.
Alinea huokaisi ja katsoi maahan.
- En pystynyt parantamaan häntä kokonaan, Asgrim sanoi. Sidoin vain haavan, ettei hän vuotaisi kuiviin.
- Täällä on liikkunut kai jokin otus mikä pystyy jotenkin kummallisesti muuttamaan muotoaan, Alinea mutisi.
- Se selittää kaiken! Tek huudahti. Melkar yritti koko ajan vahdissa ollessamme seurata minua ja puheli muka mukavia. Sitten hän yritti kimppuuni, kun en ollut valppaana.
- Mistä tämä tuli luoksesi? Alinea kysyi. Katosiko Melkar jossain vaiheessa jonnekin?
- Joo, hän jotakin Worfordin kanssa juoni tuvassa, Tek vastasi.
- Parannatko hänet, Alinea? Asgrim kysyi. Voimme sitten kuulustella tätä olentoa.
Alinea katsoi maassa makaavaa Melkarin näköistä miestä.
- Voin parantaa häntä hieman, mutta en halua parantaa häntä kuntoon, Alinea sanoi.
- Sen verran vain, että hän voi vastailla, Asgrim kehotti.
Hän pisti keihäänsä miehen rintaa vasten, jottei tämä voisi paeta. Alinea nyökkäsi ja alkoi sitten loitsia. Hän onnistui parantamaan miehen vatsaa jonkin verran. Asgrim läiski miestä poskille, jotta tämä tulisi tajuihinsa.
Mies aukaisi silmänsä voihkaisten. Asgrim pitää keihästä valmiina miehen rinnalla.
- Voit kuulustella häntä, Asgrim sanoi Sarostipille.
Alinea meni takahuoneeseen. Sarostip kyyristyi Melkarin näköisen miehen luokse.
- Kuka sinä oikein olet? Sarostip kysyi.
- Melkar tietenkin, mies sanoi parahtaen ja irvisti kivusta.
Asgrim katsoi miestä epäluuloisena.
- Tek lävisti minut keihäällään katolla, mies sanoi.
- Sinä olit kuulemma käyttäytynyt jotenkin kummasti Tekiä kohtaan, Sarostip huomautti.
- Niin, Tek vahvisti.
Melkarin näköinen mies irvisteli vähän aikaa.
- Hän on varmasti se Alinean olento, Tek sanoi. Ei seniilikään olisi alkanut ahdistella minua.
- Seurasin Tekiä huolestuneena, ettei hänelle käy mitään, mies sanoi irvistäen. Sitten katolla hän uhkasi tappaa minut ja kun astuin lähemmäksi niin hän iski minua keihäällään.
- Sinä olit kuulemma alkanut jahdata häntä, Sarostip sanoi.
- Se yritti kimppuuni, Tek tuhahti. Ja jahtasi minua katolle asti.
- Minkä helvetin takia olisin Tekiä tahtonut vahingoittaa, mies sanoi. Koitin parantaa välejämme.
- Hän yritti tappaa minut, Tek tuhahti. Hän on se pimeyden olento.
- Tek valehtelee, mies sanoi ulahtaen.
- Miksi te sitten menitte katolle? Sarostip kysyi.
- Ette kai aio päästää häntä tästä, kun melkein kuolin, mies sanoi irvistäen.
- Minä menin sinne pakoon, Tek vastasi. Kun tuo olento ajoi minua takaa.
- Seurasin Tekiä, kun hänelle olisi voinut käydä huonosti, mies väitti. Hakekaa Rinelda tänne.
- Valehtelee, Tek tuhahti.
- Tuo pentu pitää saada tavoille, hän valehteli eikä tottele vanhempiaan, mies sanoi huonovointisena.
Rinelda ilmestyi tupaan pelokkaana ja puolijuoksua. Alinea tuli takaisin tuvan puolelle Rineldan perässä.
- Meidän pitää teloittaa tuo olento! Tek huudahti vihaisesti.
Rinelda pysähtyi nähdessään lattialla Melkarin näköisen miehen.
- Melkar? Rinelda sanoi heikosti.
- Hiljaa Tek, Sarostip komensi.
- Rinelda, mies sanoi ja koetti hymyillä mutta sai aikaan pelkän irvistyksen kivun takia.
- Miksi Tek olisi mennyt katolle? Sarostip kysyi mieheltä.
- Koska pakenin sitä, Tek sanoi.
Rinelda katsoi epäröivänä Melkariin ja vilkaisi Alineaan.
- Hän ei tahtonut vartioida kanssani, ja sinä olit kuulemma käskenyt minut nukkumaan ja Tekin vahtimaan, mies selitti Sarostipille henkeä haukkoen.
Alinea katseli keskittyneesti miestä.
- Sitä minä en kyllä ole sanonut, Sarostip tokaisi ja katsoi vihaisesti Tekiä.
- Hän valehteli siinäkin, mies sanoi parahtaen ja yski pahasti.
- Onko, oletko sinä Melkar? Rinelda kysyi Melkarin näköiseltä mieheltä hermostuneena.
- Hän ei uskonut, että olit käskenyt minut vahtiin, Tek tuhahti. Sitten hän jahtasi minua ulos asti.
- Rinelda, minä se olen, mies sanoi Rineldalle.
- Minä en käskenyt sinua. Annoin luvan vahtia Melkarin kanssa, Sarostip sanoi Tekille.
- Käskithän! Tek huudahti vihaisena. Sanoit vielä viimeiseksi, että minä menisin vahtiin!
- Antakaa helvetti minun edes parantaa itseni, mies sanoi ja tarttui Asgrimin keihääseen.
Asgrim murahti varoittavasti.
- Melkar, jos se olet sinä, niin sano, mitä sanoit minulle silloin, kun menimme naimisiin, Rinelda sanoi nopeasti. Siitä tiedän, oletko oikea Melkar.
Mies irvisteli kivusta. Asgrim odotti pitäen keihästä valmiina.
- Olemme yhtä nyt, Maa ja Tuuli, kuten Ernalda ja Orlanth, mies sanoi.
- Hän on Melkar! Rinelda huudahti.
Asgrim otti keihäänsä pois. Alinea katsoi Tekiä, joka puolestaan katseli epäluuloisena Melkaria.
Melkar parahti ja piteli veristä vatsaansa. Sarostip alkoi loitsia. Rinelda riensi Melkarin luokse ja alkoi parantaa. Sarostip loitsi ja loitsun lopuksi kosketti Melkarin vatsaa, joka parantui jonkun verran. Rineldakin onnistui loitsussaan ja paransi Melkaria. Rinelda paransi toistamiseen. Vielä yhden loitsun Rinelda heitti onnistuneesti.
- Tek, sinulla on selitettävää minulle huomenna, Sarostip sanoi Tekille ja lähti perempään huoneeseen nukkumaan.
- Melkarillakin on, Tek tuhahti.
Melkar loitsi itsekin vielä.

Riskimaa, osa 33.
RuneQuest
Irkkipelit
Ohjeet
Säännöt
Ehilmin valo
Hullu Prax
Karhunkaato
Riskimaa
Tulen maa
Yövalon varjossa
Palaute
Vieraskirja