Sarostipin tila ja sen asukkaita

Sarostipin tila

Sarostipin tila ja sen ympäristö
Pelihahmot asuvat tilalla, joka oli ennen Winnan tila mutta joka jäi syystä tai toisesta autioksi. Tila koostuu päärakennuksesta, jossa ihmiset ja eläimet asuvat, yhdestä vajasta, yhdestä eläinsuojana tai vajana toimivasta rakennuksesta, kanalasta ja pienestä käymälästä. Lisäksi etelässä päin on peltomaata ja talon vieressä on kasvimaa. Pohjoisempana oli ennen aidattu laidunmaa, mutta se alue on nyt metsittynyt.
Talon vieressä kulkee Sammakkojoki ja joen vierellä taas on kivinen polku. Sammakkojoen yli pääsee huteralta vaikuttavaa riippusiltaa pitkin ja toisella puolella onkin sitten Soderfallin tila. Heidän kasvimaansa näkyvät Sarostipin tilan puoleiselta rannalta. Ranta on varsin jyrkkä ja kivikkoinen ja siinä on vain yksi kunnollinen paikka peseytyä, pestä astioita tai hakea vettä. Oheisessa kartassa esitetään tilan ympäristö, mutta mittasuhteet ovat varsin summittaisia.

Päärakennus
Sarostipin päärakennus on varsin tyypillinen Riskimaan orlanthien asumus: se on jykevä hirsistä valmistettu talo, jota voi piiritystilanteessa puolustaa suhteellisen helposti. Rakennuksen vieressä on pino polttopuuta.
Sisältä päärakennus jakautuu neljään osaan: eteiseen, eläintiloihin, tupaan ja takahuoneeseen. Eteinen on varsin paljas käytävä, jossa tosin voi säilyttää tavaraa. Sitä kautta myös kuljetaan muualle taloon. Eläintiloissa on eläimille paikkoja ja tilaa säilytettävälle rehulle. Tilalla on muutamia lehmiä ja noin tusina lammasta.
Tupa on talon sydän. Siellä on avoin tulisija, jonka yläpuolella on katossa aukko savun poistumista varten. Tuvan kalustuksena on vankan ruokapöydän lisäksi kolme penkkiä ja pienempi pöytä, jota käytetään ruoanlaittoon. Tuvassa on muutamia ikkunoita, jotka voidaan sulkea ikkunaluukuilla.
Takahuoneessa sijaitsevat talon asukkaiden nukkumatilat. Sen seinustoilla on lavereita nukkumiseen. Takahuoneessa tilan asukkaat säilyttävät myös henkilökohtaisia tavaroitaan.


Asukkaita

Alinea Adrerisintytär (pelaaja TypoTus)
"Niin ne miehet aina sanoo." "Kaikki vain päättömästi rupeaisi menemään minne sattuu ja rupeaisivat vain kinastelemaan keskenään."
Alinea on 20-vuotias kaunis ja viehättävä nuori nainen. Hänellä on pitkät vaaleat hiukset, jotka on sidottu yhteen pannalla, ja kauniit siniset, hyvin lempeät silmät. Alinealla on päällään sininen mekko, joka korostaa hänen ihastuttavan poven kaarretta. Hän käyttää myös korvakoruja molemmissa korvissa. Alinea on aika ahkera ja ystävällinen ja tykkää myös puuhastella aina jotain eikä pidä tyhjänpanttina istumisesta.

Alinea Adrerisintytär, jonka piirtänyt TypoTus
Alinea Adrerisintytär
Piirtäjä TypoTus
Althon Tuulinen (EPH)
"Isi, saanko minä jo keihään?" "Isi, ole kiltti." "Kyllä, isi."
Althon on Melkarin ja Rineldan poika, iältään vähän päälle 10 vuotta. Hänellä on kellertävät hiukset ja hänen äidiltään perityt siniset silmät. Althon on vähän ujo vieraille, mutta muuten ihan vilkas pikkupoika. Tai oli ennen, sillä hän on muuttunut hiljaisemmaksi ja pelokkaammaksi jonkin tapahtuman seurauksena. Althon on isäänsä kohtaan kuuliainen ja tottelevainen. Tekin hän on ottanut jonkinlaiseksi esikuvaukseen.

Asgrim Yinkini (EPH)
"Ei hätää, kultaseni." "Missä miehesi on, kaunokainen?" "Tässä sitä nyt on, tuoretta hirvenlihaa."
Asgrim on vaelteleva Yinkinin palvoja, joka saa elantonsa (tietysti) metsästyksestä. Hän on varsinainen naistenmies, joka tekee usein naisiin vaikutuksen charmillaan ja sulavalla käytöksellään (ja lähemmässä tuttavuudessa muillakin taidoillaan). Asgrim pitää tarinoinnista, vaikka onkin suureksi osaksi yksinäinen susi (tai alynx). Viime aikoina Asgrim on asustellut Sarostipin tilalla ja maannut Alinean kanssa.

Bryggi (EPH)
"Minä suuri noita." "Hirveä härkäsammakko." "Liskolla huonot tähdet"
Bryggi on omien sanojensa mukaan kotoisin kaukaa idästä ja hänellä onkin jokseenkin vinot silmät. Bryggillä on myös punainen tukka, paljon arpia ja hän pitää yllään kirkkaanvärisiä vaatteita. Bryggi on luonteeltaan vähän hupsu ja kovasti huumorintajuinen. Hän puhuu hiukan murteellista kieltä ja väittää olevansa jonkinlainen noita. Joka tapauksessa Bryggi on ainakin erinomainen suututtamaan ihmisiä omituisilla tempauksillaan, ovatpa ne sitten shamanismia tai eivät.

Janerra (EPH)
"Hei vaan, Alinea." "Ron on tosi taitava metsästämään." "Sammakot ovat kai ihan kivoja."
Janerra on noin suunnilleen 12-vuotias tyttö. Janerralla on ruskeat hiukset ja siniset silmät ja hän käyttää yleensä vihreää mekkoa. Janerra on luonteeltaan pirteä ja kiltti, joskus suorastaan vallaton. Hän on melko kova puhumaan siinä missä Ron on hiljainen. Ron ja Janerra ymmärtävät silti hyvin toisiaan sanoittakin.

Rinelda Tuulinen (EPH)
"Kyllä me siellä pärjäämme." "Olen huolissani hänestä."
Rinelda on Melkarin ahkera vaimo, jolla on selkään asti ulottuvat vaaleanruskeat hiukset, jotka hän pitää pannalla takana, ja kauniinsiniset silmät, vaikkei Rinelda mikään kaunotar olekaan. Hän rakastaa syvästi miestään toisinaan tapahtuvista riidoista huolimatta, samoin poikaansa Althonia. Rinelda on varovainen ja pelkää usein miehensä puolelta, kun tämä tekee Rineldan mielestä jotakin turhan uhkarohkeaa. Hän on Melkaria viitisen vuotta nuorempi ja arvostaa miehensä tavoin ahkeruutta.

Ron Kyntäjä (pelaaja Larppa)
"Ron" (Ron on varsin vähäpuheinen mies)
Ron on isokokoinen ja lihaksikas mies, melkein kaksimetrinen pituudeltaan. Hänellä on tummat lyhyet hiukset eikä ollenkaan partaa. Ronin kasvot ovat varsin synkät ja hänen karskia olemusta lisäävät hänen tummat ja tunteettomat silmät. Ron näyttää iältään kolmekymppiseltä. Hän on Janerran miltei alituinen seuralainen.

Sarostip Valeninpoika (pelaaja Tupew)
"No, maanviljelijähän minä vain olen." "No, pitää kai sitten lähteä niihin hommiin." "Anteeksi mutta minä ei puhu lunkku."
Sarostip on Sartarista kotoisin oleva vajaa kolmekymppinen mies. Hänellä on mustat hiukset, eivät lyhyet mutta eivät pitkätkään, vähän parransänkeä ja sinisenvihreät silmät. Sarostip pitää yllään nahkapaitaa, harmaasta nahasta valmistettuja housuja ja sinistä viittaa sekä päässä kypärää, "kovaa hattua". Erikoisena piirteenä hänen oikeasta olkapäästään roikkuu pesukarhunhäntä.

Tarran (pelaaja GEAS)
"Onko teillä ruokaa?" "Minä tapan sen jos se on tuhlannut ne rahat..." "Sinulta ei kysytty mitään."
Tarran on isokokoinen ja melko lihaksikas mies, vaikkakin hiukan nälkiintyneen näköinen ja tuntuukin ahmivan ruokaa niin paljon kuin vain saa. Tarran on käytökseltään lähinnä tyly ja onkin jo onnistunut riitautumaan muutaman muun tilan asukkaan kanssa. Kasvoiltaan Tarran on melko pelottavankin näköinen, sillä hänen vasen poskensa on joskus kauan sitten murtunut ja sitten luutunut väärään asentoon. Hänellä on erikoinen, jonkinlaisesta mustasta luusta tehty tikari, jota hän kutsuu Yöksi.

Thekratus eli Tek (EPH)
"Kivaa!" "Minun isäkin sanoi niin." "Siellä on näkki."
Noin 12-vuotias poika, jonka pelihahmot pelastivat vankilasta. Tek on kotoisin Aurinkokuvun kreivikunnasta, josta hän joutui pakenemaan, kun hänen isänsä tapettiin. Tek on vaaleahiuksinen auringonpalvojien tapaan ja hän on luonteeltaan ihan mukava, joskin kyselee paljon kaikenlaista. Tek haaveilee, että hänestä tulisi isona sotilas, jollainen hänen isänsä oli.

Threl Myrskytuuli (pelaaja bombur)
"Tarvitsetko apua?" "Sinähän olet Sarostipin tilalta, eikö vain?"
Threl on rehellisennäköinen ruskeahiuksinen, sinisilmäinen ja keskikokoinen mies, joka on puolessa välissä kolmeakymmentä. Hän pitää yllään tummanvihreää huppuviittaa, liinakankaasta tehtyä punaista pitkähihaista paitaa, mustia pitkiä kangashousuja ja kenkiä. Nahkavyöllä roikkuvat huilu ja lyhytmiekka. Threl tuntuu olevan luonteeltaan avulias ja ystävällinen.

Worford (EPH)
"Olkaa kiltit, mahtavat miehet, ja ottakaa minut tilallenne." "En minä sinua vaan erästä toista."
Worford on pieni mies, joka ei ole enää nuori. Hänen vaatteensa ovat aika kuluneet ja paikoittain hiukan risatkin. Worford on elämän koettelemusten vuoksi surullinen ja anova. Koska hän on kuulemma ollut aikoinaan tilan isäntänä, pelihahmot ovat luvanneet ottaa hänet tilalleen, jos sellaisen saavat.

Riskimaan pääsivu