Halolani Sinikäsi

Tausta
Synnyit Ambovomben saarella seurauksena äitisi ja waertagi-isäsi kiihkeästä rakkaussuhteesta. Isäsi oli ajautunut saarelle laivansa haaksirikkouduttua. Hänen olisi käynyt köpelösti, ellei hän olisi onnistunut vakuuttamaan ylivelhopappia ja muita johtajia siitä, että hän oli kansansa luopio, vihasi brithinejä, eikä veljeillyt Extogallian kanssa. Isäsi siis sai jäädä saarelle esitettyään uskontunnustuksen valkarolaisten mielestä oikein. Pelastumista Extogallialta pidettiin Jumalan ihmeenä.
Äitisi oli soturin tytär, nuori ja kaunis. Isäsi himoitsi häntä palavasti ja saikin äitisi lankeamaan syntiin, josta Jumala on häntä rankaiseva. Sikisit synnin hedelmänä ja asian tultua ilmi, isäsi pakotettiin naimaan äitisi, jotta syntiä olisi voitu edes hiukan lieventää. Pahinta oli se, että isäsi riutui kaipuussa päästä merelle, eikä olisi missään tapauksessa halunnut jäädä saarelle.
Vartuit ankarassa ilmapiirissä ja kurissa. Sait pienestä asti kuulla aina olevasi synnin hedelmä ja sinulle saarnattiin, kuinka Jumala panisi ihmiset katumaan syntejään helvetin esikartanossa. Sait tiukan uskonnollisen kasvatuksen, johon isäsi ei paljon osallistunut. Äitisi katui syvästi hairahdustansa ja halusi paikata sen iskostamalla sinuun synninpelon. Isoisäsi oli myös pelottava hahmo, joka inhosi sinun vihertävää ihoasi ja sinisiä käsiäsi, jotka olivat merkki vihatusta Extogalliasta. Koska hän oli voimakas soturi, sait usein tuntea hänen lyöntiensä kovuuden, vaikket olisi omasta mielestäsi tehnyt mitään väärää.
Vasta vanhempana ymmärsit, kuinka hyvän kasvatuksen olitkaan saanut. Tunsit tietäväsi synnin pahuuden ja olit valmis myös sitä julistamaan muillekin. Syntistä isääsi kohtaan tunsit suurta halveksuntaa, koska tämä ei näyttänyt edes katuvan hairahdustaan. Äitiäsikin inhosit sen synnin tähden, jonka hän oli mennyt tekemään. Uskonto antoi sinulle syvää lohtua ja rukoilit Pyhältä Valkarolta usein apua pitääksesi syntiset ajatuksesi kurissa.
Ollessasi 20 vuoden puolivälissä aloit lähentyä isääsi. Se sai alkunsa merimatkalla, jolla te kumpikin olitte, sinä vastahakoisesti, isäsi taas innokkaana. Matkan aikana isäsi kertoi menneisyydestään ja uskomuksistaan. Järkytyit suuresti, kun kuulit isäsi palvoneen ja veljeilleen Extogallian kanssa. Tarinat meren synkkien syvyyksien olennoista saivat sinut rukoilemaan kauhuissasi voimaa kaikilta pyhiltä. Sinua huimasi, kun kuulit isäsi kansan asuneen aina keskellä merta valtavilla laivoilla näkemättä maata ehkä koko elinikänsä aikana. Toivuttuasi ensijärkytyksestä aloit vihdoin ymmärtää isääsi.
Siitä lähtien tunsit vastustamatonta voimaa merille. Olit lopultakin ymmärtänyt, että harhaoppeihin sortuneet saarelaiset olivat unohtaneet, että isäsi rodun kantaisä oli itsensä profeetta Malkionin poika ja että kammottu Extogallia oli sitä myöten sukua profeetalle. Mahtavan profeetan suku ei missään tapauksessa voinut olla itsessään paha ja syntinen, joten ylivelhopappi lipevine lakeijoineen oli langennut uskomaan likaisia valheita, joista Jumala tuomitsisi heidät kaikki ikuiseen kadotukseen. Tunsit päässäsi kohisevan, kun rohkenit ajatella jopa, että itse Pyhä Valkaro olisi langennut valheisiin. Pyyhkäisit tällaiset ajatukset kuitenkin nopeasti pois ja tunsit sisälläsi varmuuden siitä, että ylivelhopappi kätyreineen oli syyllinen väärinkäsityksiin. He olivat kanavoineet riittämättömän ymmärryksensä omien pelkojensa ja valheiden vahvistamiseen.
Siitä lähtien rukoilit yhä enemmän yksinäisyydessä ja anoit Jumalaa rauhoittamaan tuskaista ja levotonta mieltäsi. Et kyennyt enää katsomaan lipeviä pappeja, jotka saarnasivat petollisesti profeetan sukua vastaan. Tunsit valtavaa halua murskata heidät kaikki soturintaidoillasi. Halusit silpoa heidät ja huutaa ilmoille totuuden profeetasta ja omista esi-isistäsi. Lopulta monta päivää yhtä soittoa rukoileminen tuotti tulosta ja koit näyn, jossa pyhä esi-isäsi Waertag saapui luoksesi maailman tuolta puolen, kosketti päätäsi ja kehotti sinua julistamaan oikeaa uskona erotuksena syntisistä harhaopeista, joiden kannattajat oli tuomittu viettämään ikuisuuden helvetin esikartanossa. Samalla sait nähdä vilauksen paikasta, jossa syntisten sielut vaikersivat ja se muutti sinut.
Tästä lähtien hiuksesi olivat puhtaan valkoiset ja olit saanut Pyhän Waertagin siunauksen avuksi julistuksessasi. Papit näkivät ihmeen tapahtuneen hiuksiesi värin muuttumisen vuoksi. He sanoivat sinun siirtyneen henkisessä kehityksessä askelman ylöspäin ja toivottivat sinut tervetulleeksi velhojen pyhään kastiin. Ymmärsit heidän yrittävän lahjoa sinut, jottet paljastaisi heidän syntejään ja kertoisi kansalle totuutta. Koko kavala tarjous sai sinut raivon valtaan ja karjuit heille valtavalla äänellä niin, että papit suorastaan lyyhistyivät pieniksi ja pakenivat pyhää vihaasi.
Jatkoit saarnaamista saarella ja ihmiset kuuntelivat messuasi. Papit koettivat tulla estämään sinua, mutta leiskuava katseesi ja äänesi, jota Jumalan voima oli vahvistanut, saivat heidät lannistumaan ja juoksemaan pakoon ylivelhopapin turviin. Manasit syntisten päälle ikuisen kadotuksen kauhuja ja kuvailit yksityiskohtaisesti niitä kauhuja, joita olit nähnyt näkysi aikana. Moni urhea soturi lankesi eteesi ja aneli armoa, mutta sinä et heille sitä suonut, vaan huusit olevasi Jumalan työkalu, joka paljastaa synnit, mutta että synnit joutuu sovittamaan vasta kuoleman jälkeen ja ainoastaan Jumalan edessä.
Muutaman viikon ehdit saarnata ja herättää tervettä synninpelkoa, kunnes harhaoppisen ylivelhopapin saastaisella taikuudella varustetut eliittisotilaat kävivät kimppuusi ja raahasivat sinut syvälle ylivelhopapin linnoituksen vankiholveihin. Sotilaat olivat tukkineet korvansa, jotta heidän ei tarvitsisi kuulla syntejään, niin turmeltuneita he olivat.
Viruit pimeässä tyrmässä, mutta se ei sinua lannistanut, vaan saarnasit paljaille seinillekin, jotta ne ikuisesti tuomitsisivat harhaopit, joita palatsissa harjoitettiin. Sait kuulla, että sinut aiottaisiin hukuttaa, jotta pääsisit rakkaan Extogalliasi pariin. Ivalliset vartijat luulivat lannistavansa sinut tuolla kohtalolla, jota jokainen ylivelhopapin valheisiin uskova olisi kammonnut yli kaiken. Sinä vain nauroit heille päin naamaa ja julistit heidän olevan matkalla ikuiseen kadotukseen syntiensä tähden. Sinun elämäsi olisi vain pisara meressä, kun totuus pyrkisi murtautumaan läpin kavalan ylivelhopapin valheiden. Vartijat pakenivat kiireen vilkkaa tuntiessaan omatunnonpistoksen.
Lopulta koitti tuomiopäiväsi. Sinut pantiin metalliseen häkkiin, joka kuljetettiin veneellä vähän matkan päähän rannasta. Ihmisiä oli kokoontunut katselemaan marttyyrikuolemaasi, mutta pelkurimainen ylivelhopappi ei ollut uskaltautunut paikalle, vaan oli lähettänyt muutaman mitättömän kätyrinsä. Aloit julistamaan heidän syntejään, mutta suusi tukittiin ja häkki laskettiin mereen. Et tuntenut pelkoa, vaan rukoilit esi-isääsi Waertagia ja valmistauduit innolla marttyyrikuolemaan, joka olisi vievä sinut suoraan Lohtuun.
Monta kertaa häkkisi nostettiin ylös vedestä ja aina olit hengissä ja silmät loimuten oikeutettua vihaa, vaikka suusi oli tukittu ja kätesi ja jalkasi sidottu. Näit ylivelhopapin kätyreiden kasvoilla epätoivon, kun he näkivät Jumalan olevan puolellasi. Yksi kavalista velhoista yritti tukehduttaa sinut loitsulla häkin ollessa veden alla, mutta Jumalan voimalla teit tyhjäksi hänen syntiset aikeensa. Päivä alkoi jo vaipua hiljalleen iltaan, eikä tuomiosi ollut täyttänyt tarkoitustaan. Aina kun sinut nostettiin pinnalle näyt rannalla kannattajiesi joukon kasvavan ja pauhun voimistuvan.
Veden alla ollessasi koit voimakkaan näyn. Näit vihreäihoisen miehen uivan veden alla luoksesi ja vääntävän häkkisi tangot syrjään. Hän viittoi sinua seuraamaan ja teit työtä käskettyä varmana siitä, että Jumala oli lähettänyt sinulle merkin. Jumalan lähettiläs nousi pintaan ja seurasit häntä. Pienen saaren rantaan oli kiinnitetty vene, joka oli selvästi valmiina matkaa varten.
Seuralaisesi kehotti sinua nousemaan veneeseen ja pakenemaan ylivelhopappia ja hänen kätyreitään. Vasta nyt huomasit, että vihreäihoinen mies oli oma isäsi ja se tyrmistytti sinua - ei ollutkaan mitään Jumalan sanansaattajaa! Huusit suureen ääneen isäsi puuttuneen Jumalan tahdon toteutumiseen ja riistäneen sinulta marttyyrin osan. Isäsi kuitenkin kehotti sinua olemaan hiljaa ja häipymään vähin äänin. Hän tehosti sanojaan huitelemalla avokämmenellään sinua poskille. Tunsit iskuissa jumalallista voimaa ja oivalsit, että Jumala tahtoi sinun valetavan vielä maan päällä ja julistavan oikeaa oppia syntisille. Niinpä heitit isääsi, joka oli toiminut Jumalan välikappaleena, hyvästit ja lähdit purjehtimaan veneellä kohti sitä paikkaa, minne Jumala sinut johdattaisi.
Seuraavien vuodenaikojen kuluessa saarnasit pienemmillä saarilla, joka olivat kääntyneet Ainoan Jumalan uskoon, mutta jotka olivat harhaopin vallassa. Sait vältellä itsensä paholaisen, ylivelhopapin, kätyreitä, jotka halusivat vaientaa totuuden. Jumalan ja pyhän esi-isäsi siunauksella kuitenkin vältit ansat ja väijytykset, vaikka tilanteet olivat usein tiukkoja. Huomasit nyt näiden kerettiläisten kataluuden, sillä nöyrä kalastaja, joka polvistui viereesi, yritti pistää sinut kuoliaaksi myrkytetyllä tikarillaan. Sinua kohti ammuttiin nuolia yön pimennoista ja kerran vain ruokasi varastanut lokki pelasti sinut myrkytykseltä.
Lopulta näit uuden jumalallisen näyn, jossa Pyhä Waertag käski sinua matkustamaan kauas länteen ja etsimään hellittämättä pyhää reliikkiä, joka oli synnynsaareltasi varastettu. Sen avulla, pyhä esi-isäsi lupasi, saisit kaikki harhaoppiin sortuneet vakuuttuneiksi oikeasta uskosta. Sinun olisi vain oltava sitkeä ja taipumaton sekä muistaa oikea uskosi matkalla, niin siunaus oli koituva osaksesi. Näit unessa Pyhän Waiturun sormen, joka jäi yli ihmissyöjiltä heidän aterioidessaan pyhimyksen ruumiilla. Se sinun olisi löydettävä Jumalan ja pyhän esi-isäsi johdatuksella ja vasta sen kanssa voisit palata takaisin saarnaamaan.
Pestauduit ensimmäiseen laivaan, joka oli menossa kaukaiseen Teshnoksen maahan, jonka tunsit ainoastaan tarinoista. Vietit tässä oudossa maassa merimieselämää vuosia etsien jatkuvasti pyhää reliikkiä ja unohtamatta uskoasi. Saarnasit synneistä kaikille, jotka vain halusivat kuunnella, mutta saarnaamiset saivat jäädä vähemmälle, koska sinun tehtäväsi oli löytää reliikki ja rukoilla apua Jumalalta ja kaikilta pyhiltä. Usein luulit olevasi jo lähellä reliikkiä, jonka olit nähnyt vain unessa, mutta aina pyrkimyksesi tuottivat sinulle pettymyksen. Ylivelhopapin kätyritkään eivät jättäneet sinua rauhaan, vaan he olivat alituisesti kannoillasi estääkseen sinua levittämästä totuuden sanaa.
Viimein sinulle ilmestyi taas Pyhä Waertag ja hän kehotti sinua pestautumaan viipymättä erääseen satamasta pian lähdössä olevaan laivaan, koska pyhä reliikki olisi jossakin siellä. Pyhä esi-isäsi varoitti ankarasti sinua paljastamasta kenellekään, että sinä etsit jotakin, koska muuten joku pakana voisi saada voimakkaan taikaesineen käsiinsä ja tekisi pyhäinhäväistyksen. Reliikki ei saisi missään tapauksessa tuhoutua, koska muuten keino lannistaa harhaopit saarilla olisi ikuisesti menetetty. Pahinta olisi, jos reliikki joutuisi pahan ylivelhopapin kätyrien käsiin, joita tämänkin laivan miehistön joukossa voi piillä.

Luonteenpiirteet
Olet syvän uskonnollinen mies. Olet kokenut jo monesti, että Jumala ja pyhimykset ovat kanssasi ja tiedät tekeväsi oikein, kun taistelet ylivelhopapin valheita vastaan. Periksi ei tule antaa tuumaakaan, sillä muuten hukut synnin aaltoihin, joihin niin monet ovat sortuneet. Mikään koettelemus tai uhka ei saa estää oikean sanan levittämistä ja vaikka kuolemakin olisi edessä, se vain osoittaisi, kuinka aito Jumalan soturi uskaltaa kuolla. Marttyyrina kohtalosi on hyvä, jos Jumala niin päättää.
Olet luonteeltasi kiivas ja ehdoton. Synnin kanssa ei voi tehdä kompromisseja, eikä taipuvuudella pääse mihinkään. Täällä pakanoiden keskellä joudut näkemään syntiä joka hetki, mutta sinun on pystyttävä edes hiukan hillitsemään haluasi varoittaa pakanoita erheidensä seurauksista. Pakanat on joka tapauksessa tuomittu ikuiseen kadotukseen, eikä heidän tulevaa rangaistustaan voi pienentää mikään muu kuin kääntyminen oikeaan uskoon. Kunhan onnistut saamaan käsiisi pyhän reliikin, niin voit ehkä käännyttää oman kotisaaresi lisäksi näitä lännen barbaareitakin oikeaan uskoon.
Sinun tulee osoittaa rohkeutta taistelussa. Jumala ja pyhimykset ovat kanssasi, joten jos sinä kaadut taistelussa, se on Jumalan tahto ja saat marttyyrikruunun. Olet katsonut kuolemaa silmästä silmään monen monituista kertaa elämäsi aikana, etkä enää vähästä hätkähdä. Niin myrskyt kuin vihollisten aseetkin ovat sinulle vain pieniä haittoja sen rinnalla, että luottamuksesi oikeaan uskoon horjuisi. Kaikki pakanat ja vääräuskoiset, jotka yrittävät estää pyhää tehtävääsi, ansaitsevat kuoleman.
Rukoilu on sinulle tärkeää. Tunnet olosi pahaksi ja tuskaiseksi, ellet ole rukoillut vähintään tuntia päivittäin. Rukouksesi ovat kiihkeitä vuodatuksia ja anomuksia Jumalalle, jotta hän antaa sinulle voimaa kestää kaiken ympärilläsi näkyvän synnin. Rukoilun ja paastoamisen avulla saatat onnistua tavoittamaan pyhän esi-isäsi, joka opastaa sinua ja selostaa Jumalan tahtoa. Muuten sinun täytyy vain seurata omaa järkeäsi ja tunteitasi, jotta onnistut siinä, mitä Jumala sinulta haluaa.
Olet ymmärtänyt, että meri ei ole paha, kuten sinulle on lapsuudesta asti uskoteltu. Meren älykkäät asukkaat ovat sukua suurelle profeetta Malkionille, vaikka ylivelhopappi kätyreineen on vääristänyt myyttien totuutta. Sinulle meri on ystävä ja sen myrskyissä näkyy mitättömän pieni osa Jumalan voimaa. Viha Extogalliaa kohtaan heijastaa ainoastaan ylivelhopapin ja hänen kätyreidensä pelkoa siitä, että totuus paljastaa ja että kaikki ihmiset näkevät heidän syntinsä. Siksi totuus Extogalliasta yritetään kätkeä valheen huntujen taakse, mutta se ei tule kestämään.

Henkilökohtaiset suhteet
Mirza on epämääräinen pakana, ilmeisesti jokin huijari tai luopioaatelinen. Tunnet suurta halveksuntaa häntä kohtaan, koska hän kuljeskelee hienoissa vaatteissa, mutta varmasti pyörtyisi ensimmäisen veripisaran nähdessään. Mirza on hyvä esimerkki siitä, millaisia maakravut ovat ja pakanana hänet on tuomittu ikuiseen kadotukseen, ellei hän tee parannusta.
Sundar on iso ja typerä pakana, joka kuvittelee useiden aseidensa vuoksi olevansa jokin soturi. Hän on silti aivan selvästi pelkkä surkea kurkunleikkaaja ja syntisäkki, koska ainoastaan Jumalaan uskovat voivat olla todellisia sotureita. Sundar on varmasti aivan liian typerä edes ymmärtämään Jumalaa ja siksi hänet on tuomittu ikuiseen kadotukseen.
Tari on omituinen pakana, joka kuvittelee olevansa kilpikonna. Hän on suulas ja pöhkö, mutta hän voisi ehkä kyetä näkemään Jumalan totuuden, koska hän arvostaa merta. Joka tapauksessa hän on pakanallinen barbaari, jonka yllä on vain ohut sivistyksen silaus. Hänenlaisensa joutuvat ikuiseen kadotukseen, elleivät ota vastaan Jumalan sanaa.
Wahab on laivan kapteeni, pakana, joka tuntee Pyhän Dormalin, mutta kuvittelee hänet joksikin surkeaksi jumalaksi. On vain yksi Jumala ja se kapteeninkin pitäisi ymmärtää! Joka tapauksessa olet nyt Wahabin miehistössä, etkä voi yrittää kovin kiivaasti käännyttää häntä. Se on harmi, sillä kapteeni on herkkäuskoinen ja on nielaissut kaikki Pyhää Dormalia koskevat valheet.

Tavoitteet
Koko elämäsi tarkoitus on oikean uskon julistaminen ja ylivelhopapin valheiden paljastaminen. Sen vuoksi elät ja sen vuoksi olet valmis kuolemaan.
Tämän hetken tavoitteesi on kuitenkin löytää pyhä reliikki, Pyhän Waiturun sormi. Sen kanssa voimasi olisi suuri ja ylivelhopapin valheet paljastuisivat auttamatta. Olet kokenut jo monia pettymyksiä, kun reliikkiä ei ole löytynytkään ankarista ponnisteluistasi huolimatta. Nyt olet silti varma, että pyhä taikaesine on aivan ulottuvillasi, koska pyhä esi-isäsi on sen sinulle sanonut. Sinun on oltava hyvin varovainen ja etsittävä reliikki ennen kuin se joutuu vääriin käsiin.
Ylivelhopapin kätyrit ovat kavalia ja häikäilemättömiä, sen olet saanut kokea. He ovat seuranneet sinua tänne kauaksi länteen estääkseen sinua kertomasta totuutta. Sinun on varottava jatkuvasti, etkä saa luottaa liikaa keneenkään. Kuka tahansa laivan väestä voi olla ylivelhopapin kätyri ja odottaa kärsimättömänä tilaisuutta, jolloin saisi tuikata sinuun tikarin tai myrkyttää ruokasi.
Kun olet saanut reliikin hyppysiisi, voit palata kotisaarellesi ja tuhota ylivelhopapin valheelliset rakennelmat. Kaikki valhetta tukevat ihmiset ja dokumentit täytyy tuhota ja kaikilla saarilla täytyy aloitta uskonpuhdistus, jotta valheelliset käsitykset Extogalliasta katoaisivat lopullisesti. Vasta sitten voidaan muodostaa aito Jumalan valtakunta, joka on laajeneva ja käännyttävä kaikki maailman kansat oikeaan uskoon ja näkemään totuuden kaikkien pahojen henkien ja syntien viettelysten takaa.

Salaisuudet
Pyhän reliikin olemassaoloa et voi paljastaa kenellekään, koska viattomimmaltakin näyttävä ihminen voi olla ylivelhopapin kätyri - ja juuri viattomilta näyttävät ovat kaikkein epäilyttävimpiä. Pyhä Waertag on paljastanut sinulle, että reliikki on jossakin tämän laivan, Shibun liljan - kuinka pakanallinen nimi sekin! - kyydissä. Se on ehkä kätketty tai sitten se on jollakulla ihmisillä. Et tiedä varmasti, koska pyhä esi-isäsi ei nähnyt tarpeelliseksi selventää asiaa. Joka tapauksessa sinun ei tule asettaa kyseenalaiseksi hänen sanomaansa, vaan sinun täytyy uskoa sen olevan totta.
Olet puoliksi waertagi ja tunnet kaipuuta merta ja sen aaltoja kohtaan. Nykyään tiedät, ettei tämä tunne ole syntiä, kuten papit aikaisemmin sinulle opettivat. Sen sijaan pelko merta kohtaan on luonnotonta ja sen tuomitseminen synniksi on valtavan suuri synti, jonka vuoksi ylivelhopappi ja hänen kätyrinsä tulevat viettämään ikuisuuden helvetin esikartanossa, eivätkä koskaan saavuta Lohtua. Et ole koskaan nähnyt isäsi rodun edustajia, mutta tiedät, että he tuntevat samoin kuin sinä ja ymmärtävät myös, ettei Extogallia ole paha.
Tiedät, että ylivelhopapin kätyrit jahtaavat sinua. Usein olet joutunut pakenemaan pimeillä kujilla ylivelhopapin kätyrit kannoillasi. Usein olet huomannut ihmisten katselevan sinua salavihkaa ja siitä olet arvannut heidät vakoilijoiksi, jotka odottavat sopivaa hetkeä päästäkseen iskemään kimppuusi. Vainolaiset ovat kavalia ja häikäilemättömiä ja heiltä voi odottaa mitä tahansa, kun he pyrkivät vaientamaan totuuden.

Taktiikat
Heität mielelläsi ennen taistelua miekkaasi tai nuijaasi Vahingon lisäystä. Tarvittaessa käytät myös Lisää VMA -loitsua (joka nostaa helposti vahinkomuutoksen +d6:een). Taistelet miekalla tai nuijalla siitä riippuen, kumpaa pidät parempana tiettyyn taisteluun. Vasemmassa kädessäsi pidät kilpeä ja torjut sillä vihollisen iskut. Hallitset tarpeen vaatiessa torjumisen myös miekalla. Et pelkää ottaa riskejäkään taistelussa, sillä kuolema ei sinua pelota.
Osaat tapella aika hyvin myös ilman aseitakin. Nyrkkisi ovat pelottavat ja olet oppinut hiukan myös aseettoman taistelun kikkoja.
Tunnet Animoi vesi -loitsun, jolla voi aiheuttaa myös tarvittaessa harmia viholliselle: hyvin ikävä yllätys on, kun pakana tai harhaoppinen kaatuu kannella, jonka loitsu on kastellut.

Ulkonäkö
Olet todella vakuuttava ilmestys: vartalosi on kookas ja lihaksikas, ihosi vihertävä, mutta paljon vaaleampi kuin isälläsi, silmäsi ovat melko vinot, kämmenesi ja sormesi ovat siniset ja pitkät hiuksesi, joita pidät niskaan sidottuina, ovat puhtaan valkoiset. Silmäsikin ovat vihreät ja osaat luoda ihmisiin pistävän katseen, joka saa heidät yleensä häkellyksiin. Korvissasi pidät keltaisiksi maalattuja luurenkaita.
Normaalisti pidät pehmeitä, mutta kestäviä kangasvaatteita, mutta taisteluvarustuksesi on loistelias: nahkaiset jalkasuojat, alumiininen panssaripaita ja hain pääksi muotoiltu avoin taikakypärä. Olet tosiaankin todellinen Jumalan soturi! Vyölläsi pidät nuijaa, miekkaa ja tikaria.

Roolipelaamishuomiot
Halo on todellinen uskonnollinen fanaatikko. Hän uskoo lujasti Jumalaan ja totuuteen, jonka hän itse tietää. Pakanat ovat hänestä ehdottomasti väärässä, eikä heidän valheellisille kannata Halon mielestä panna mitään painoa. Toisinaan Halo saattaa erehtyä saarnaamaan Jumalasta ja synneistä, vaikka yrittääkin hillitä tämän halunsa.
Artikkeli "Valkaron velhokirkko" kuvaa Halon kotimaan uskontoa sellaisessa muodossa, jota hän pitää turmeltuneena. Senpä vuoksi sitä voi soveltaa Halon uskomuksiin vain niiltä osin, jotka eivät ole ristiriidassa hänen omien näkemystensä kanssa.

RuneQuest
Irkkipelit
Ohjeet
Säännöt
Ehilmin valo
Hullu Prax
Karhunkaato
Riskimaa
Tulen maa
Yövalon varjossa
Palaute
Vieraskirja

Halolani, ihminen (puoliksi waertagi, puoliksi kralori), mies, ikä 36, Pyhän Dormalin, Pyhän Waertagin ja Näkymättömän Jumalan palvoja

VMA   15      O jalka   01-04   01-03   4/5       Liike: 3
R-R 15 V jalka 05-08 04-06 4/5 Väsymys: 12
KOK 15 Vatsa 09-11 07-10 6/5 Kestopisteet: 15
ÄLY 15 Rinta 12 11-15 6/6 Taikapisteet: 16+12 (kypärä) = 28
MHT 16 O käsi 13-15 16-17 4/4 NPP IH: 2
NPP 19 V käsi 16-18 18-19 4/4
ULK 10 Pää 19-20 20 5/5

Aseet ja panssari: Kokonaistaakka = 17,65. Väsymys = 12 (30 - 17,65).
Pehmeät vaatteet (3,15 enc), alumiinista valmistettu silmukkapaita (3 enc), cuirboulliraajasuojat (3 enc), avonainen lumottu alumiininen silmukkakypärä (1 enc) leveä miekka, raskas nuija, käyrä tikari, keskikokoinen kilpi, johon on maalattu pyhiä kuvia siunaukseksi taistelussa.

Ase IH   Hyö/Tor   Vahinko    ENC/PP
Leveä miekka 6 86/62 d8+1+d4 1.5/10
Raskas nuija 6 72/48 d10+d4 2.5/-
Tikari 7 64/22 d4+2+d4 0.5/5
Nyrkki 7 79/- d3+d4 0.0/-
Keskikokoinen kilpi    7 22/83 d6+d4 3.0/12

Velhokyvyt (vapaa ÄLY 10): Intensiteetti 72.
Velhotaikuus: Animoi vesi 58, Avaa meri 58, Illuusioääni 69, Lisää VMA 51, Vahingon lisäys 69, (matriisissa kypärässä) Hehku 51, (matriisissa riipuksessa) Muodonmuutos ihmisestä merikilpikonnaksi 37.

Kyvyt ja bonukset:
Ketteryys +7: Heitto 74, Kiipeily 89, Uinti 110, Veneily 103, Väistö 44
Kommunikointi +8: Puhetaito 97, Suostuttelu 34
Tieto +5: Ammatti - puuseppä 47, Aseeton taistelu 37, Ensiapu 52, Ihmistieto 52, Laivankäsittely 68
Taikuus +16: Seremonia 63
Manipulointi +17: Laadi 64
Havainto +11: Etsintä 57, Havaitse 78
Salavihkaisuus -2:

Kielet: Ambovombe 70/-, tanyen 50/-, ylhäinen teshna 40/-, waertagi 36/26, meripuhe 29/-, muinaisseshnegi 26/37, vadeli 7/26.
Siunaukset: Pyhän Waertagin siunaus. Tämän siunauksen avulla Halo pystyy yhden MHT-pisteen uhraamalla selviytymään hengissä veden alla. Se estää häntä kärsimästä kylmyydestä ja antaa hänelle kyvyn hengittää myös veden alla. Siunauksen vaikutus kestää seuraavaan päivänkoittoon saakka.
Taikaesineet: Halolla on lumottu alumiinikypärä, jonka sisäpintaan on kaiverrettu matriisi velholoitsulle Hehku ja taikapistematriisi, johon mahtuu 12 taikapistettä. Ainoastaan Näkymättömään Jumalaan uskova voi käyttää näitä matriiseja. Halo otti tämän sotasaaliina eräältä soturilta, jonka hän uskoi olleen ylivelhopapin lähettämä tappaja.
Halolla on kaulassaan keltaiseksi maalattu luuriipus, joka esittää merikilpikonnaa. Riipus on todellisuudessa matriisi velholoitsulle Muodonmuutos ihmisestä merikilpikonnaksi. Sitä voivat käyttää vain henkilöt, jotka tuntevat tarinan siitä, kuinka Pyhä Valkaro käännytti Juborantangan saaren asukkaat muuttamalla saaren pahat hallitsijat merikilpikonniksi. Tämä taikaesine putosi eräältä velholta, joka yritti estää Haloa saarnaamasta loitsimalla tämän esineen loitsua. Halo piti sen oikeutettuna saaliinaan.
Muut tavarat: Tulukset, kuusi vahvaa nahkaremmiä, reilu annos purutupakkaa, muinaisseshnegiksi pergamentille kopioitu uskontunnustus, muinaisseshnegiksi kirjoitettuja kirjakääröjä Valkaron ihmeistä, läntisellä kirjakielellä kirjoitettu suppea tutkielma vedessä asuvista älykkäistä roduista (eli Extogalliasta), vahva nahkavyö, jolta riippuu rahapussi, 30 hopearahaa ja 3 kuparirahaa rahapussissa.


Sanasto vieraista käsitteistä
Ambovombe Kotisaaresi, jolla paha ylivelhopappi hallitsee.
Brithinit Waertagien ystäviä, jotka palvovat Näkymätöntä Jumalaa ja ovat kuolemattomia. He asuvat jossakin kaukana lännessä, etkä ole koskaan nähnyt heitä, kuullut ainoastaan isäsi tarinoita.
Extogallia Kaikki meren älykkäät olennot. Paha ylivelhopappi kätyreineen väittää Extogallian olevan kaiken hyvän vastakohta, mutta sinä tiedät sen olevan valetta.
Helvetin esikartano Paikka, jonne kaikki syntiä tehneet joutuvat kuoleman jälkeen. Siellä he joutuvat viettämään ajan, joka on suhteessa heidän syntiensä määrään. Pahimpia syntejä tehneet joutuvat olemaan siellä ikuisuuden.
Kastit Ihmiset kuuluvat syntyperänsä perusteella kolmeen kastiin: talonpoikiin, sotilaisiin ja velhoihin. Kasti määrää se, mitä ihmisen on tehtävä elämässään. Silti kastiin syntyminen ei ole aivan lopullinen kohtalo, koska suurempaa henkisyyttä osoittavat voivat nousta ylempään kastiin.
Lohtu Paikka, jonne oikeauskoiset pääsevät kärsittyään ensin synneistään helvetin esikartanossa. Marttyyrit pääsevät sinne aivan suoraan tuskallisen kuolemansa kautta. Lohtu on ihana paikka, jossa oikeauskoiset tuntevat olevansa Jumalan yhteydessä koko ajan.
Meripuhe Extogallian kieli.
Muinaisseshnegi Pyhä Valkaro toi mukanaan tämän kielen kaukaisesta lännen maasta, jossa hän oli syntynyt. Sitä käytetään nykyään kirkollisessa kirjallisuudessa ja joskus saarnoissa.
Näkymätön Jumala Luoja, joka loi koko maailman järkkymättömillä laeillaan. Hän tulee myös päättämään ihmisen kuolemanjälkeisestä.
Pyhimys Pyhä ihminen, jonka Jumala on nostanut tavallisten ihmisten yläpuolelle hurskaiden tekojen vuoksi.
Pyhä Dormal Pyhä mies, joka onnistui murtamaan Sulun. Hänen ansiotaan on, että merillä pystyy nykyään purjehtimaan.
Pyhä Malkion Ensimmäinen profeetta. Hän oli kaukana lännessä muinaisina aikoina ja juuri hänelle Näkymätön Jumala ilmestyi ensimmäisen kerran. Pyhä Malkion on kaikista pyhistä pyhin.
Pyhä Valkaro Toinen profeetta, joka saapui kaukaa lännestä saarnaamaan oikeaa uskoa Itäisille saarille. Hän teki lukuisia ihmeitä ja käännytti monta saarta Jumalan uskoon.
Pyhä Waertag Waertagirodun kantaisä ja Pyhän Malkionin ja merenneidon poika.
Pyhä Waituru Pyhän Valkaron ensimmäinen opetuslapsi. Hänet tapettiin ja syötiin, kun hän yritti käännyttää Motumobabin saarta. Vaikka koko heimo oli syönyt Pyhän Waiturun, hänen ruumiinsa löytyi aamulla rannalta aivan koskemattomana. Se oli Jumalan ihme.
Sulku Vitsaus, joka iski mereen joskus muinoin ja poistui vasta joitakin kymmeniä vuosia sitten.
Tanyen Yleinen kauppakieli Itäisillä saarilla, jota useimpien saarien asukkaat ymmärtävät.
Teshnos Kaukainen lännen maa, jossa ihmiset palvovat vääriä jumalia. He ovat pakanoita, jotka on tuomittu kadotukseen, elleivät he ota vastaan oikeaa uskoa.
Vadelit Kuolematonta merenkävijärotua, jonka iho on ruskea. Paha ylivelhopappi kätyreineen väittää vadelien olevan ystäviä, mutta sinä ja isäsi tiedätte toisin: vadelit ovat lipeviä valehtelijoita, jotka harrastavat luonnottomia syntejä, kuten insestiä. Heidän on tuomittu ikuiseen kadotukseen, eikä heitä mikään voi pelastaa.
Waertagit Vihreäihoista merenkulkijarotua, jonka kantaisä on Pyhä Waertag. Isäsi on heidän rotuaan ja sinäkin olet puoliksi waertagi. Waertagit asuivat ennen valtavilla lohikäärmeistä tehdyillä laivoilla, jotka olivat kokonaisia kaupunkeja. Nyt heitä ei kuitenkaan ole enää kuin muutamia, koska Sulku tuhosi heidät.
Ylivelhopappi Pyhän Valkaron seuraaja kirkon johdossa. Tämän aseman nykyinen haltija on kuitenkin turmeltunut ja paha mies, joka on vääristänyt oikean uskon omalla merenpelollaan. Hän on joutuva ikuiseen kadotukseen!


Tulen maan pääsivu