Sundar

Tausta
Vanhempasi olivat aivan tavallisia köyhiä riisinviljelijöitä, jotka raatoivat nöyrästi, kuten heidän esi-isänsäkin niin kauas kuin voitiin muistaa. He olivat ahkeria, kuuliaisia ja hedelmällisiä, todellisia Calyzin ruumiillistumia. Sinun sisässäsi paloi kuitenkin Solfin liekki ja olit lapsesta saakka kuriton, villi ja paheellinen. Vanhempasi eivät vain pikkumaisessa ja surkeassa olotilassaan voineet nähdä Solfin liekin voimaa ja vapautta.
Raadoit surkeilla pelloilla koko lapsuutesi ja jonkin matkaa nuoruuttasikin kaikkien lukuisien veljiesi ja sisariesi tavoin. Vihasit suuresti niljakasta riisinistutusta, kumartelua ja nöyrää rukoilua. Joskus onnistuit livahtamaan ja osallistumaan upeisiin orgioihin, joita pidettiin salassa Solfin kunniaksi. Siellä tutustuit Solfin tarjoamaan huumaaviin, tietoisuutta avartaviin aineisiin, jotka tarjosivat sinulle uskomatonta nautintoa kaiken muun hyvän ohella. Harmi vain, että isäsi sai sinut tilaisuuteen osallistumisesta kiinni ja hakkasi sinut niin pahasti, että jouduit makaamaan muutaman päivän vuoteenomana taikaparannuksesta huolimatta.
Viidestoista ikävuotesi oli käänne kohta elämässäsi. Isäsi hakattua sinua jälleen kerran laiskottelun vuoksi päätit kostaa ja osallistuit taas Solfin riitteihin. Houkuttelit jopa pikkusiskosi ja kaksi nuorempaa veljeäsi mukaan vakuuttaen, että heissäkin saattaisi palaa Solfin liekki.
Orgiat pidettiin syrjäisessä paikassa ja punakaapuiset uhripapit jakoivat Solfin unta tai muuta eksoottisia aineita kaikille haluaville. Päätit kokeilla aivan uutta ainetta, mustaa jauhetta. Se sai sinut aivan villiksi ja antoi sinulle jumalan voimat. Sisäinen liekkisi kasvoi huimaaviin mittoihin ja tunsit, kuinka Solfin liekki kalvoi sinua. Huusit kovaan ääneen, kun tulivuori purkautui. Jälkeenpäin kaikki oli yhtä huumaavaa tunnetta, jonka aikana muistit nähneesi vihreitä lehmiä, mustan vuohen ja keltaisia lampaita.
Seuraava aamu ei ollut kovin mukava, sillä sait huomata yön orgioiden aikana raiskanneesi oman 11-vuotiaan pikkusiskosi. Vaikka teko saattoi miellyttää herraasi, vanhempasi eivät siitä riemastuisi, eikä edes sinua kalvava Solfin tuli riittäisi selitykseksi teolle. Niinpä päätit jättää taaksesi koko nöyristelevän ja pikkumaisen perheesi ja etsiä elämänliekkisi kohtaloa jostakin muualta, jossa saisit olla vapaa ja kokea nautintoja rauhassa.
Saavuit valtavaan Dombainin kaupunkiin, joka sykki elämää - toisin kuin se surkea tuppukylä, josta olit lähtenyt. Solfin palvojia oli paljon ja uskomaton määrä erilaisia aineita oli tarjolla nautinnon tuottamiseksi. Teit hanttihommia sen verran, että hengissä pysyit, mutta tempauduit muuten mukaan elämänmenoon, jossa hurskaat Solfin palvojat kuolivat aineiden mukana ja siirtyivät seuraavaan ruumiiseen. Sinä puolestasi tunnuit olevan niin kestävä, etteivät vahvimmatkaan aineet kyenneet sinuun vaikuttamaan tappavasti.
Eräänä vuonna Teshnoksen maahan saapui outoa väkeä merta pitkin. He matkasivat laivoilla, jollaisista muinaisissa tarinoissa kerrottiin. Pienet kalastusveneet olivat mitättömiä niiden rinnalla ja laivojen ihmiset kertoivat matkanneensa kaukaa lännestä sellaisen matkan, jota kukaan ei ollut satoihin vuosiin tehnyt. Tämä uusi ja oudon vaalea ja pyöreäsilmäinen joukko teki sinuun valtavan vaikutuksen ja muutamaan vuotta myöhemmin liityit Gion Harstarin kokoamaan laivastoon.
Opit laivastossa tuntemaan vieraan Dormaliksi kutsutun jumalan, joka antoi lännen ihmisille kyvyn kulkea meriä pitkin tarvitsematta pelätä meren kirousta. Lännen ihmisten kuultiin kokeneen kohtalonsa pohjoisen Kralorelan valtakunnassa, josta ainoastaan seitsemän puoliksi sokeaa merimiestä palasi tuomaan viestiä tuhosta. Onneksi muutamat lännen ihmiset olivat jääneet Teshnokseen ja heiltä kansasi oppi meren salaisuudet.
Merillä opit hillitsemään sisäisen tulesi, jos et nyt aivan kokonaan, niin ainakin osittain. Sinuun hakattiin pysyvästi kunnioitus laivasi kulloistakin kapteenia kohtaan, mutta muuten sinä pärjäsit suurikokoisena ja näppäränä miehenä oikein hyvin. Laivat vaihtuivat ja miehistöt muuttuivat. Purjehdit laajasti itäisessä maailmassa, aina Kralorelassa, Itäisillä saarilla ja jopa kaukaisessa Teloksessa asti. Onni oli siinä mielessä myötäsi, että selviydyit niin villien amatsonien, Vormainin merirosvojen kuin Itäisten saarten ihmissyöjienkin hyökkäyksistä.
Pitkillä matkoilla sait tyydytystä miehisestä seurasta ja karun miehisestä naimisesta. Eksoottiset paikat tarjosivat myös eksoottisia nautintoaineita, joita kokeilit mitään kaihtamatta. Naiset jätit suosiolla rauhaan, sillä heissä ei ollut mitään hyvää. Meren suolainen tuoksu ja hyökyvät laineet vaikuttivat sinuun yhtä rauhoittavasti kuin Solfin uni, johon rahasikin menivät aina onnistuneen matkan jälkeen.
Olit elänyt jopa itsesi hämmästykseksi jo lähemmäs viisikymmentä kesää, kun teit todella pahan virheen. Kävit nimittäin erään kapakkatappelun yhteydessä sitä rauhoittamaan saapuneen sotilaspartion kimppuun. Olit sillä hetkellä juuri mustan jauhon vaikutuksen alaisena ja jälleen se tuotti pahoja seurauksia, joskaan ei siksi, että sinä olisit vahingoittunut. Musta jauho nimittäin antoi sinulle taas jumalan voimat ja iskit murskaksi partiota johtaneen ovansarun pään ja hakkasit muunkin partion henkihieveriin aivan yksinäsi.
Huumeen vaikutuksen hiukan haihduttua livahdit nopeasti pois tietäen, etteivät solfilaiset toverit paljastaisi sinua. Olit järkyttynyt, sillä olit kuullut ovansarujen uljaudesta ja kestävyydestä, joiden avulla he puolustivat henkensä uhalla kaupunkeja - ja nyt yksi heistä oli kuollut sinun, pelkän merimiehen käsissä! Tiesit, että Somashin palvojat saisivat murhaajan selville kysymällä sitä jumalaltaan, joten pian kaikki kaupungin somashit olisivat jahtaamassa sinua. Nyt olisi sellainen hetki, että sinun pitäisi kadota aivan minne tahansa, kunhan se olisi mahdollisimman kaukana Dombainista!
Murhaajan kohtalona on kuolla uhriroviolla ja sielusi joutuisi myös Furalorin tuleen, eikä ehkä palaisi milloinkaan. Vaikka kuoleman tulee olla tavoitteesi Solfin palvojana, se ei missään tapauksessa saisi olla kuolemanrangaistus, vaan sinun tulee näännyttää itsesi huumaavilla aineilla - mutta ne kun eivät tunnu edes tepsivän sinuun! Sinun on löydettävä jokin ratkaisu, jonka avulla selviät pälkähästä ja voit olla poissa sen aikaa, että kohu laantuu.

Luonteenpiirteet
Olet pohjimmiltasi raju ja villi, etkä juuri heikkoja ihmisiä kumartele. Halveksit sellaisia heikkoja ihmisiä, jotka raatavat koko elämänsä jollakin surkealla riisipellolla palvellen nöyrästi pappejaan. Haluat elämältä nautintoa, kokemuksia ja eksotiikkaa. Elämänliekkiä on turha kahlita, eikä tulivuorta voi estää purkautumasta. Niinpä sisäinen väkivaltasi purkautuu toisinaan ärsytettynä.
Olet melko vähäsanainen ja ilmeetön. Silloin kun sanota jotakin, sanot sen suoraan ja kiertelemättä. Näet itsesi ihanteellisen ja karun miehekkäänä, miehenä, joka ottaa sen, mitä tahtoo, eikä sorru akkamaisiin hömpötyksiin. Erityisesti inhoat tunteellisuutta ja joutavaa jutustelua. Kauniit ja värikkäät vaatteet kuvottavat sinua ja kaikenlainen prameilu on pahasta. Merillä tarvitaan sitkeyttä, voimaa ja uskollisuutta tovereita kohtaan, kun taas punaisiin hepeneisiin pukeutuneet papit ovat valmiita myymään kenet tahansa muutamasta kolikosta. Olet huomannut, etteivät Somashin palvojatkaan ole mitään oikeita miehiä, koska heidän kallonsa murtuu vähästä, eivätkä he pärjää edes sinulle.
Purjehtiessasi merille olet oppinut hyväksymään kyselemättä laivan kapteenin arvovallan. Se on sellainen asia, jota et uhmaa, vaikka hurja luonteesi joskus kiehuukin, kun kapteeni määrää sinulle rangaistuksen tappelunnujakasta. Jos kohotat kätesi kapteenia vastaan, niin olet varma, että Dormal-jumala kiroaa sinut ja hukut seuraavalla merimatkallasi. Koska hyväksyt kapteenin arvovallan kuuliaisesti, et voi sietää sitä, että joku yrittäisi olla sinua parempi ja väittää kapteenille vastaan. Sellaiset niskuroijat täytyy palauttaa heti ruotuun! Miehistötovereita kohtaan pyrit olemaan uskollinen, sillä ilman yhteistyötä joudutte kaikki pelottavan meren syövereihin.
Olet jokseenkin rohkea luonteeltasi, koska olet kokenut lukemattomia kahakoita ja selvinnyt niistä aina hengissä. Lisäksi tiedät eläneesi Solfin hyveiden mukaan, joten seuraavasta elämästä täytyy tulla todella hyvä. Jos kuolet taistelussa, niin se on tietysti harmillista, mutta joskus on sinunkin lähtösi aika - varsinkin kun et ole onnistunut tuhoamaan ruumistasi huumeilla. Silti homma on aika kaksijakoinen, koska nautit maallisista iloista, kuten kamasta, toveruudesta ja miehisestä naimisesta.
Epäluulosi pappeja ja muita naismaisia miehiä kohtaan on suuri. Tiedät kyllä, että papeilla on suuria taikavoimia ja he voivat kutsua taivaasta tulta. Papit kuitenkin kahlitsevat elämänliekin, eivätkä anna sen roihuta vapaasti. He ovat kieroilun mestareita, eikä heidän sanaansa voi luottaa pennin vertaa.

Henkilökohtaiset suhteet
Halon sisällä loimuaa aivan selvästi Solfin liekki, sillä hän on yhtä rauhaton ja epävakaa kuin sinäkin. Halo tosin uskoo johonkin aivan kummalliseen jumalaan, jota ei voi edes nähdä. Mikä jumala sellainen muka on? Halo näyttää olevan puoliksi waertagi ja puoliksi ihminen eli todella omituinen sekasikiö. Silti hän näyttää olevan oikein miehinen mies, eikä mikään turhanpäiväinen keikari. Sinua vain käyvät ärsyttämään hänen vaahtohuuliset hourailunsa tuosta jumalasta.
Mirza on saastainen keikari, joka ei varmasti pysty edes miekkaansa vetäisemään esiin. Hän on juuri sitä tyyppiä, jollaisia ovat kaikki papitkin ovat. Mirza on kuvottavan naismainen ja hänen vaatteensa ovat ärsyttävät: kuinka joku mies voi pitää moisia kirjavia hepeneitä! Haluaisitpa totta tosiaan kuulla, miten hän vinkuu, kun sinä nussit häntä perseeseen!
Tari on nuori ja miehekäs merimies, juuri sellainen, jota tarvitset merillä. Hän on aivan uskomattoman hyvä imemään kyrpääsi ja hän on lisäksi vakaa ja uskollinen toveri. Tari puhuu paljon, mutta hänellä on kyllä järkeäkin. Siksi sinun kannattaa joskus totella häntä turhia ajattelematta ja muutenkin kohdella häntä hyvin: ethän haluaisi menettää nuorta rakastajasi.
Wahab on laivan kapteeni ja se kertoo jo kaiken. Hän on se, jota totellaan pullikoimatta. Kapteeni on rehellinen ja oikeudenmukainen, mutta silti ankara ja vaativa. Hänen voit luottaa ohjaavan miehistönsä läpi rankimmistakin tilanteista. Kapteeni on huolellinen ja varovainen, eikä hän anna tunteilleen liikaa valtaa, vaan pohtii asioita viileästi. Siltä hänessä on sitä karua miehekkyyttä, jota arvostat.

Tavoitteet
Haluat elää Solfille mieluisan elämän, joka päättyy, kun huumeet tuhoavat ruumiisi. Sitä ennen haluat antaa elämänliekkisi leimuta vapaasti ja nautit kaikista kokemuksista, jotka osaksesi koituvat. Uusien huumeiden kokeileminen on aina jännittävää - ehkä joku niistä vihdoin vaikuttaisi pronssiseen ruumiiseesi. Teshnoksen huumeet tunnet jo aika hyvin, mutta vieraissa maissa on varmasti vielä paljon kokeiltavaa.
Tämänhetkinen tavoitteesi on päästä jonnekin pois Teshnoksesta ja teokratian vaikutusalueelta, koska sinua pian jahdataan ovansarun murhan vuoksi. Et halua kuolla roviolla ja juonikkaiden pappien kiroamana niin, että Furalor hävittäisi koko sielusi. Melibiin et uskalla yrittää, koska olet kuullut kamalia tarinoita sen hallitsijasta, pappiluopio Harstarista, jonka laivastoon kerran kuuluit.
Raha on yksi osa elämää, mutta ei sinulle kovin tärkeä. Tuhlaat rahasi surutta huumeisiin, jotka laajentavat tietoisuuttasi ja joiden kautta saavutat parempaa nautintoa kuin naimalla ketään. Ja onhan selvää, että kaikki maallinen omaisuus on katoavaa, kun koittaa se autuas hetki, jolloin ruumiisi vihdoinkin sortuu.
Pidät yleensä aina laivalla jotakuta merimiestä rakastajanasi. Kun merellä ei läheskään aina saa käsiinsä huumeita, täytyy nautintoa hakea muualta ja siihen nuoret merimiehet ovat oivallisia. Jotkut tarvitsevat ehkä hiukan taivuttelua, mutta kyllä sinä lopulta tahtomasi saat. Sen sijaan ylempiin ihmisiin, kuten kapteeniin, et edes kuvittelisi kajoavasi - kapteenihan on juuri se jumalista seuraava.

Salaisuudet
Salaisuudet? Eihän sinulla sellaisia ole! No, ehkä sentään muutama asia, jotka mieluiten pidät omana tietonasi, vaikkeivät ne varsinaisia salaisuuksia olekaan.
Et ole koko merimiesaikanasi oppinut uimaan. Lapsenakaan et koskaan pulikoinut joessa, koska sinut pienestä pitäen totutettiin raskaaseen työhän riisivainioilla. Vaikka sittemmin purjehdit itäisen maailman kaikilla merillä, et ole oppinut uimisen taitoa. Meren aallot ovat komeita katsella myrskylläkin, mutta veteen et halua kuolemaksesikaan joutua. Onneksi olet vahva ja ketterä mies ja olet myrskyllä hyvin varovainen. Inhoat tosin kovasti tilanteita, jossa olet vaarassa pudota veteen ja vältät niitä parhaasi mukaan. Ihminen on luotu purjehtimaan veden päällä, ei uimaan siinä.
Murhasit Somashia palvovat ovansarun kapakkatappelussa ja sinua aletaan pian ajaa takaa. Tämän vuoksi haluat pois Teshnoksesta siksi aikaa, että kohu laantuu ja tekosi unohdetaan muiden asioiden pyörteissä.
Tämänhetkinen rakastajasi, outo nuorukainen nimeltä Tari, on ehkä paras kohtaamasi rakastaja - tai ainakin hän on kaikkein taitavin imemään sinua. Et haluaisi millään muotoa menettää häntä jollekin toiselle ja valvot häntä mustasukkaisesti. Jos näet jonkun yrittävän hieroa ystävyyttä Tarin kanssa, annat sellaiselle tyypille kyllä kunnon selkäsaunan! Ellei hän sitten ole kapteeni… Yhtä kaikki yrität olla ystävällinen ja kiltti Tarille, jotta hän ei hylkäisi sinua - tosin kiltti omalla miehekkäällä ja karulla tavallasi. Tari on sinua fiksumpikin, joten häntä saattaa olla toisinaan viisasta myös totella.

Taktiikat
Luotat tuliseen säilääsi, johon olet ensiksi loitsinut Tulimiekan. Kilpesi puolestaan torjuu vihollisten liiat lähentelyt. Tulimiekkaan lukuun ottamatta et katso juuri tarvitsevasi taikuutta taistelussa. Riimuloitsut on varattu johonkin aivan kohtalokkaalta vaikuttavaan tilanteeseen, etkä halua käyttää niitä kovin helpolla.
Sinä omistat myös piilukirveen, jota säilytät laivassa pahan paikan varalle. Osaat tapella silläkin kohtalaisesti ja jos kapteeni tarvitsee raakaa voimaa ja panssarit musertavaa miestä, niin sinä olet valmiina piilukirveesi kanssa.
Jalkajousella osaat ampua kohtuullisesti ja mikäli sellainen on laivassa, voit tarvittaessa toimia ampujana. Pidät kuitenkin ampuma-aseita epäluotettavina, eikä niillä ole kovin hyvä tähdätä keinuvassa laivassa. Paras paikka ampua on kylläkin mastoista, jolloin vihollisen näkee paremmin ja korkeuseroa voi käyttää hyväkseen.
Olet kokenut tappelija ja hallitset likaisen tappelun kommervenkit. Nyrkkisi on erityisen tyrmäävä, mutta osaat myös painia jonkin verran. Koulutuksesi on enemmän käytännön kautta opittua, joskin olet oppinut otteita myös ammattilaistappelijoilta. Mikäli tappelussa eivät nyrkit riitä, niin sinulla roikkuu aina pelottava kukriveitsi vyölläsi. Se on erityisen kätevä hiljaisiin hyökkäyksiin, kun uhrin kurkku täytyy katkaista yhdellä iskulla.

Ulkonäkö
Olet karu ja miehekäs, eikä naismainen kauneus ole sinun heiniäsi. Päälakesi on muuttunut aikojen saatossa kaljuksi ja pidät sen peitteenä mieluiten mustaa huivia tai kypärää. Rehottava partasi on tumma, mutta siihen on jo ilmestynyt hiukan harmaata. Silmäsi ovat siniset ja todella terävät, sillä erotat laivat kaukaa. Sinusta tuntuu, että iän myötä näkösi on vain parantunut entisestään, vaikka lähelle et näekään enää yhtä hyvin kuin nuorena.
Pidät ylläsi karkeita ja värittömiä merimiesvaatteita. Moneen kertaan paikkaillun takkisi alla kannat pronssipaitaa, joka on useammin kuin kerran pelastanut henkesi. Kaulassasi roikkuu piippu ja tupakkamassi, jossa säilytät myös huumeannoksiasi erillään tupakasta. Vyölläsi roikkuvat rehvakkaasti säilä ja kukriveitsi.

Roolipelaamishuomiot
Sundaria kannattaa pelata arvaamattoman väkivaltaisena miehenä, joka saattaa toisista ihmisistä näyttää toisinaan suorastaan mielipuolelta - etenkin jos hän on käyttänyt huumeita. Sundarilla pelattaessa kannattaa tuoda esiin hänen vihansa kaikkia naismaisia tai naismaisesti pukeutuvia miehiä kohtaan. Sama inho koskee myös hänen mielestään epämiehekkäitä pappeja. Sundar on kiinnostunut kaikista aineista, jotka pistävät hänen päänsä sekaisin.

RuneQuest
Irkkipelit
Ohjeet
Säännöt
Ehilmin valo
Hullu Prax
Karhunkaato
Riskimaa
Tulen maa
Yövalon varjossa
Palaute
Vieraskirja

Sundar, ihminen, mies, ikä 47, Dormalin ja Solfin noviisi

VMA   17      O jalka   01-04   01-03   1/6       Liike: 3
R-R 18 V jalka 05-08 04-06 1/6 Väsymys: 23
KOK 16 Vatsa 09-11 07-10 6/6 Kestopisteet: 17
ÄLY 12 Rinta 12 11-15 6/7 Taikapisteet: 12
MHT 12 O käsi 13-15 16-17 1/5 NPP IH: 3
NPP 14 V käsi 16-18 18-19 1/5
ULK 8 Pää 19-20 20 3/6

Aseet ja panssari: Kokonaistaakka = 12,3. Väsymys = 23 (35 - 12,3).
Karkeasta ja vahvasta kankaasta valmistetut merimiesvaatteet (3,6 enc), silmukkapaita (3,6 enc), cuirboullikypärä (0,6 enc), monet taistelut kokenut säilä, suuri kukriveitsi rehvakkaasti vyöllä, keskikokoinen kilpi. Sundar ei kannata normaalisti piilukirvestä, eikä jalkajousta.

Ase IH   Hyö/Tor   Vahinko    ENC/PP
Säilä 6 94/59 d6+1+d6 1.0/8
Piilukirves 5 62/57 3d6+d6 2.5/10
Nyrkki 7 99/- d3+d6 0.0/-
Potku 7 68/- d6+d6 0.0/-
Paini 7 56/- d6+d6 0.0/-
Kukriveitsi 7 67/35 d4+3+d6 0.5/8
Raskas jalkajousi 3 56/22 2d6+2 8.0/10
Keskikokoinen kilpi    7 15/80 d6+d6 3.0/12

Henkitaikuus (66% -ENC = 54%): Haava, Kestävyys 2, Parannus 2, Sytytys, (matriisissa) Tulimiekka (4).
Riimutaikuus (106% -ENC = 94%): Kilpi x2, Paranna vamma x1 (kertakäyttöisiä).
Velhotaikuus (vapaa ÄLY 5): Avaa meri 54.

Kyvyt ja bonukset:
Ketteryys +2: Heitto 91, Hyppy 75, Kiipeily 90, Uinti 0, Veneily 71, Väistö 55
Kommunikointi +2:
Tieto +2: Ammatti - puuseppä 64, Aseeton taistelu 45, Laivankäsittely 40, Ihmistieto 43, Kasvitieto 50, Yleistieto 39
Taikuus +6:
Manipulointi +10: Laadi 68
Havainto +7: Havaitse 96
Salavihkaisuus -4: Hiipiminen 38

Kielet: Ylhäinen teshna 32/-, kauppakieli 23/-, kralori 18/-, melibi 15/-, tanyen 13/-, suderia 12/- trowjangi (amatsonikieli) 12/-.
Taikaesineet: Sundarilla on säilässään matriisi loitsulle Tulimiekka. Loitsun voi heittää ainoastaan tähän säilään, jolloin se onnistuu automaattisesti, mutta muita rajoituksia ei ole. Miekka on alun perin peräisin eräältä amatsonilta, joka kehtaisi hyökätä Sundarin laivan kimppuun. Merimies huomasi tapetun vihollisen aseessa riimuja ja on siitä lähtien käyttänyt säilää aseenaan.
Muut tavarat: 15 metriä vahvaa köyttä siistinä kieppinä, kaulasta roikkuva piippu, kuusi annosta Solfin unta (oopiumia), yksi annos mustaa jauhetta (hyvin voimakasta ja vaarallista huumetta) ja massi tavallista tupakkaa, härännahkavyö, taskuissa 4 hopeakolikkoa ja 6 pronssirahaa.


Sanasto vieraista käsitteistä
Calyz Tulenjumala ja Somashin poika. Hänen palvojansa ovat typeriä ja nöyriä hölmöjä, jotka pelkäävät kaikkea totunnaisesta poikkeavaa. Calyz on myös ruoanlaiton, seksin ja metallintaonnan keksijä.
Chal Tämä muinainen pyhä mies opetti kolme opetusta, joiden kautta ihminen voi kehittyä sielultaan korkeammalle tasolle.
Dombain Teshnoksen tärkein satamakaupunki ja Calyzin muinainen koti. Tässä kaupungissa sinä aloitit merimiesurasi.
Dormal Kaukana lännessä elänyt mies, joka onnistui murtamaan meriä vaivanneen Sulun.
Elämänliekki Chalin mukaan jokaisen ihmisen sisällä palaa elämänliekki, joka määrää hänen luonteensa ja uskonnollisen kutsumuksensa. Sinussa esimerkiksi palaa Solfin mahtava liekki, joka on villi ja kahlitsematon.
Furalor Pelottava tuhoaja. Hänelle menee kaikki, mikä katoaa tästä maailmasta, mukaan lukien sielut, mädäntyneet aineet, unohdetut ajatukset ja kadonneet syyt.
Gio Toinen tärkeä satamakaupunki, joskin Dombainia pienempi.
Harstar Kerettiläinen, joka kapinoi valon alusta vastaan ja hallitsee nykyään Melibin saarta ja sen satamaa nimeltä Dosakayo.
Itäiset saaret Idässä sijaitseva satojen ja tuhansien saarien joukko. Olet käynyt monilla näistä saarista ja ne ovat toinen toistaan erikoisempia.
Kralorela Pohjoisen ikivanha keisarikunta, jonka asukkaat tuntevat olevansa parempia kuin teshnoslaiset. Heidän kanssaan voi silti käydä kauppaa ja olet käynyt useita kertoja Kralorelassa.
Orgiat Solfin juhlatilaisuus, jossa palvojat nauttivat huumeita, rakastelevat monin eri tavoin ja tekevät kaikkea sellaista, mistä mammanpojat kauhistuisivat.
Solf Solf on Somashin nuorempi veli ja hän teki pohjoisen vuoret. Solf löysi myös huumaavien aineiden tuoman nautinnon ja opetti sen seuraajilleen. Hän on yhtä villi ja vapaa kuin sinäkin, sillä sisälläsi palaa Solfin polttava liekki.
Somash Tulenjumala ja aurinko. Somashia palvovat hallitsijat, soturit, parantajat ja runoilijat. Sinä halveksit heitä, koska he eivät tunne vapautta, ainoastaan tiukan kurin ja järjestyksen.
Teleos Etelässä sijaitseva suuri saari, jolla asuu monenvärisiä ihmisiä. Heidän kanssaan voi käydä kauppaa ja he ovat yllättävänkin rauhanomaisia.
Valon alus Teshnoksen valtion hallitsija ja Zitro Argonin ruumiillistuma.
Zitro Argon Ensimmäinen tulinen muoto ja Somashin vanhin veli. Hän on kaukainen ja tavoittamaton ja hänen palvojansa harrastavat syvällistä mietiskelyä ja paastoamista, eivätkä paljon maallisista asioista piittaa.


Tulen maan pääsivu