Fantasiakaupungit

Sisältö: Fantasiakaupungit-kirja
Sivumäärä: 68
Kirjoittajat: Stephen Abrams, Jon Everson, Midkemia Press
Käännös: Kimmo Paletvuori
Julkaisija: Ace-Pelit Oy
Englanninkielinen alkuteos: RuneQuest Cities

Kuvaus
Fantasiakaupungit on kirjanen, joka tarjoaa tekemistä ideoita kaupunkiin ilman erityisempiä seikkailuideoita. Se on yleispätevä kirjanen, jolla ei ole mitään yhteyttä Gloranthaan tai RuneQuestiin, vaan se sopii kaikkiin fantasiamaailmoihin - enemmän tai vähemmän hyvin.
Kirjan ensimmäinen osa tarjoaa ison kasan taulukoita, joista voi heittää pelihahmoille kohtaamisia kaupungeissa. Toinen osa tarjoaa taulukoita, joiden avulla voi kansoittaa omia kaupunkeja ja kyliä. Kolmas osa puolestaan tarjoaa taulukkoihin (jälleen kerran) perustuvan systeemin, jonka avulla voi määrittää pelihahmojen elämää seikkailujen välillä.

Oma arvioni
Fantasiakaupungit on todella kummallinen häkkyrä RuneQuest-tuotteiden keskuudessa ja ainakaan minä en ole nähnyt sille kovinkaan paljon käyttöä omissa peleissäni. En jaksa selailla taulukoita inspiroidessani kohtauksia kaupungeissa, enkä välitä seurata pelihahmojen elämää taulukoiden avulla. Ainoa jossakin määrin hyödylliseksi kokemani osa on kaupunkien luominen ja sitäkin systeemiä olen käyttänyt aika luovasti.
Kokonaisuudessaan Fantasiakaupungit ei ole kovin loistava ostos, ellei sitten tosiaan halua kohtauksia ja muuta taulukoista. Gloranthaan sillä ei tosiaan ole yhteyttä ollenkaan.

Etsi Fantasiapeleistä
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja