Käärmepiipun syvänne

Sisältö: Käärmepiipun syvänne -kirja
Sivumäärä: 68
Kirjoittajat: Greg Stafford, Rudy Kraft
Käännös: Jussi Tudeer, Lauri Tudeer
Julkaisija: Ace-Pelit Oy
Julkaisuvuosi: 1988
Painopaikka: Kangasalan Kirjapaino
Englanninkielinen alkuteos: Snakepipe Hollow

Kuvaus
Käärmepiipun syvänteen perusajatus on yksinkertainen: se tarjoaa laajahkon kuvauksen suuresta määrästä luolia. Kirjan keskiaukealta irrotettava kartta esittää mutkikkaat luolastot visuaalisesti ja lähes puolet kirjasta koostuu sitten näiden luolien ja niiden asukkaiden ja aarteiden kuvauksista.
Kirjan alussa annetaan muutamia ideoita, miten houkutella pelihahmot tutkimaan Käärmepiipun syvänteen vaarallisia luolastoja. Sisäkansista löytyy kaksi karttaa, jotka auttavat hahmottamaan seikkailuympäristöä ja Käärmepiipun syvänteen sijaintia. Kirjasta noin puolet on varattu luolien asukkaiden ja pelihahmojen työnantajien numerotiedoille ja lyhyille sanallisille kuvauksille. Viholliset ovat sen verran voimakkaita, että seikkailijoiden on hyvä olla riimutason hahmoja, jottei tuloksena olisi pelkkä verilöyly.

Oma arvioni
Käärmepiipun syvänne ei ole minusta mitenkään roolipelaamisen riemuvoitto. Sen tarjoaa kyllä hyvät mahdollisuudet hirviöidenlahtaamiseen ja aarteidenetsintään, eikä selvitettäviä tehtäviä tai salaisuuksiakaan puutu. Luolien koluamisessa on myös haastetta jo kokeneemmillekin hahmoille ja se voi kieltämättä olla viihdyttävää, kuten minulla aikanani. Seikkailun tyyli ei ole kuitenkaan suuresti minun makuuni
Käärmepiipun syvänteen tutkittavat luolat on kuvattu yksityiskohtaisesti, mutta ympäristön kuvaus puuttuu tai ainakin se on hyvin ylimalkainen. Kirja keskittyy niin täydellisesti luolastoihin, ettei muuta juuri kuvata. Lähikaupunkikin jää pelkäksi työnantajien asuinpaikaksi ja vaatii sitten omaa työtä, mikäli haluaa paikkaa yksityiskohtaistaa.

Etsi Fantasiapeleistä
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja