Lords of Terror: The Cults of Dorastor

Sisältö: Lords of Terror -kirja
Sivumäärä: 96+kannet
Kirjoittajat: Greg Stafford, Sandy Petersen, Stephen Martin
Julkaisija: The Avalon Hill Game Company
Julkaisuvuosi: 1994

Kuvaus
Lords of Terror sisältää täydet kulttikuvaukset seitsemälle kaaoskultille: Alkukaaokselle, Malialle, Bagogille, Thedille, Krjalkille, Pocharngolle ja Krarshtille. Kulttien yhteydessä esitellään myös aina jokin kyseisen kultin voimakas kaaoshahmo Dorastorista. Hahmolle annetaan numerotiedot, historia ja sellaista ja lisäksi tarjotaan muutama skenaarioidea, joka kytkeytyy tämän hahmon ympärille. Pitkien kulttien lisäksi suppeata tietoa tarjotaan useista muistakin Dorastorin kaaoskulteista ja lisäyksiä Dorastor-kirjassa olleeseen valaistumisartikkeliin.
Kirjassa on myös yleistä tietoa kaaoksesta, lista kaaosjumalista ja spekulaatioita ja kirjoituksia Gbajista. Muun tekstin ohessa kulkee myös Paulis Pitkälaakson kirjoittamia pitkiä, jotka käsittelevät tulevaisuuden tapahtumia.
Lords of Terror tarjoaa samalla laajennuksia eräisiin RuneQuestin sääntöihin. Kirjassa annetaan kaksi uusittua kaoottisten ominaisuuksien taulukkoa, lisää sairauksia ja paljon alkuperäistä laajempi skaala erilaisia tunnehenkiä.

Oma arvioni
Lords of Terror on mainio kirja, jos omistaa Dorastorin, ja käyttökelpoinen myös silloin, jos aikoo käyttää kaaosolentoja tai peluuttaa kaoottista kampanjaa. Siinä on monia viittauksia Dorastoriin, jotka ilman kyseistä kirjaa eivät välttämättä kovin hyvin aukene. Toki kirjan voimakkaita kaaoshirviöitä voi soveltaa muuallakin kuin Dorastorissa, mutta Tuomion maahan he parhaiten sopivat. Kaoottisten kulttien jäsenet ovat melko syvällisesti kuvattuja ja omaperäisiä. Annettuja skenaarioideoita lukiessaan alkavat helposti aivot raksuttaa ja kehitellä kampanjasuunnitelmia.
Laajennetut säännöt ovat minusta oikein hyvät ja etenkin kannustaminen kaoottisten ominaisuuksien fyysiseen kuvailuun on ilahduttava asia niissä. Lisäsäännöt sopivat myös hyvin alkuperäisten sääntöjen kanssa, joten mitään suuria muutoksia ei varmaan pelillisesti näy, jos niitä alkaa soveltaa. Ilmestyypä vain ennen näkemättömiä sairauksia ja tunnehenkiä.
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja