Peikkomaat

Sisältö: Peikkomaat-kirja
Sivumäärä: 68
Kirjoittajat: Greg Stafford, Sandy Petersen
Käännös: Pasi Janhunen
Julkaisija: Ace Pelit Oy
Englanninkielinen alkuteos: Into the Troll Realms

Kuvaus
Peikkomaat on kirjanen, joka tarjoaa peikkoseikkailuja Gloranthaan. Kirjassa on kolme varsinaista seikkailua ja lisäksi selostus peikkojen rakastamasta urheilulajista nimeltä peikkopallo. Numerotiedot vievät melko suuren osan kirjan sisällöstä, eikä siinä anneta varsinaista kulttuurillista tietoa peikkohahmojen luomiseksi.
Kirjan ensimmäinen seikkailu Taivaanjärvi tutustuttaa pelihahmot peikkojen ryyppäämistapoihin, kaupankäyntiin ja kaupunkiin. Seikkailussa on hienoa se, että se tarjoaa todellakin roolin pelaamista, eikä pelkästään vihollistenmättöä. Seikkailu auttaa myös tuomaan esiin peikkojen ominaisluonnetta - joka ensisilmäyksellä voi vaikuttaa vain tyhmältä ja barbaariselta.
Toinen seikkailu Toukkatila vie pelihahmot tutustumaan peikkojen kotieläimiin - hyönteisiin. Tämäkin tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia roolipelaamiseen, vaikka vaihtoehtona on myös ryöstöretkityyppinen vierailu. Kolmas seikkailu eli Lentävät peikkolaiset on aika laiha seikkailu, joka perustuu pitkälti väkivaltaiselle yhteenotolle.
Kirja tarjoaa myös kuvauksen peikkojen kauppakaravaanista, jota voi soveltaa kolmen episodin ohessa tai aivan itsekseen. Peikkopallo on toinen suhteellisen irtonainen idea, jota voi soveltaa omissa peikkokampanjoissaan. Mainita täytyy vielä sekin, että Glorantha-fanien keskuudessa on käyty jopa oikeita peikkopallo-otteluita, joita elävät ihmiset pelaavat Glorantha-tapahtumissa.

Oma arvioni
Peikkomaat ei ole koskaan kuulunut suuriin suosikkeihini. Se tarjoaa kyllä pari kätevää seikkailua peikkojen parissa, mutta peikot eivät ole kuitenkaan kiinnostaneet minua niin paljon, että olisin peluuttanut pidempiä peikkoaiheisia kampanjoita. Sen sijaan niille, jotka ovat rakastuneet Gloranthaan karvaisiin ja nälkäisiin peikkoihin, Peikkomaat tarjoaa kyllä varmasti mukavaa pelailtavaa. Ympäristö tosin jälleen kerran jää turhan hatarasti kuvailluksi.

Etsi Fantasiapeleistä
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja