Sienikkäät

Sisältö: Sienikkäät-kirja
Sivumäärä: 36
Kirjoittajat: Greg Stafford, Sandy Petersen
Käännös: Mika Hänninen, Jussi Tudeer
Julkaisija: Ace-Pelit Oy
Englanninkielinen alkuteos: Munchrooms (osa Trollpakia nimellä The Munchrooms Book)

Kuvaus
Sienikkäät on ohut kirjanen, joka sisältää kuvauksen Gloranthan Sienikkäistä, luolastosta, jossa viljellään sieniä. Näissä luolissa asuvat peikkolaiset, peikkojen sorretut orjat, jotka ovat nyt nousseet kapinaan herrojaan vastaan. Pelihahmojen tehtävä on päättää, asettuvatko he tukemaan kapinallisia, palauttamaan järjestyksen luolastoon vai ryöstävätkö he vain aarteita. Ideana on siis suunnitella hyökkäysstrategiaa ja tietysti taistella vihollisia vastaan.
Kirjassa on kuvattu hauskoja ja mielenkiintoisia peikkolaishahmoja ja kirjasta löytyy tietoa luolien erikoisuuksista. Osapuolille on annettu valmiit hyökkäyssuunnitelmat, mutta tietysti tämä on mainiota hoitaa pelihahmojen kesken roolipelaamalla.

Oma arvioni
Sienikkäät on yksinkertaisuudestaan minusta ihan mukava seikkailu, joka sopii mainiosti peikkokampanjaan tai Peikkomaiden materiaaliin. Mitään valtavan syvällistä tunteiden pelaamista on ehkä turha odottaa, mutta taistelu peikkolaisten puolesta tai heitä vastaan voi olla kyllä viihteellistä meininkiä. Alun perin tämä kirjanen oli englanninkielisen peikkopakkauksen ohessa, mutta suomeksi tämä siis on ilmestynyt yksinään. Siitä johtuu kirjasen pieni sivumääräkin.

Etsi Fantasiapeleistä
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja