Jonan Illusionisti

Historia
Jonan syntyi Deun kreivikunnassa, Seshnelassa, monilapsiseen kirjuriperheeseen. Jonanin isä oli saanut viran erään vähäisen aatelisen palveluksessa. Perhe oli suuri, eikä työssä ollut rikastumisen mahdollisuuksia. Isä antoi Jonanille hieman alkeisopetusta velhotaikuuden hallinnassa, kunnes poika yksitoistavuotiaan lähetettiin oppiin lähellä sijaitsevaan velhopappilaan. Köyhää oppilasta ei olisi muuten huolittu maineikkaaseen kouluun, mutta tämän isällä sattui olemaan siellä eräs vanha ystävä, joka auttoi oppilaan hyväksymisessä.
Koulussa Jonan osoitti kuritonta ja itsepäistä luonnetta, vaikka näytti omaksuvan opetuksen helposti. Papit ja velhot eivät onnistuneet kesyttämään poikaa, joskin tämä katsoi viisaimmaksi näytellä tottelevaista ja kilttiä. Jonan oppi paljon lisää maineikkaassa opinahjossa, vaikka nälkä kurni mahassa, kun ahne oppilaiden valvoja pihisti suojattiensa vähäisistä ruoka-annoksista leijonan osan. Valvojalle kävi tosin kehnosti, kun Jonan huiputti pappilan ihmisiä pienellä illuusiolla: valvoja poltettiin roviolla.
Iän karttuessa Jonan alkoi inhota yhä enemmän kaavamaista ja kahlitsevaa opetusta. Hän vihasi jokapäiväistä tuntia, jolla kerrottiin tarinoita hurskaista pyhimyksistä; nämä pyhimykset kun olivat pojan mielestä typeriä, alistuvaisia ja avuttomia, koska kärsivät aina pyhän marttyyrikuoleman. Jonan olisi kaivannut tarinoita urheista ritareista ja mahtavista velhoista, mutta moiset eivät olleet hyväksyttävää oppiaineistoa. Oppilaista pyrittiin kitkemään kaikki maallinen hömpötys pois.
Vihdoin vuosien opiskelun jälkeen Jonan sai tarpeekseen pappien ja velhojen lässytyksestä ja karkasi velhopappilasta. Hän kierteli hieman siellä ja täällä Seshnelassa ja Ralioksessa ansaiten elantonsa pienillä taianopetuksilla tai kirjurina. Vaellellessaan Jonan etsi myös kiinnostavia taikoja ja tietoa. Hän on oppinut paljon, mielestään paljon enemmän kuin mitä velhokoulussa opetetaan.

Ulkonäkö ja luonne
Jonan on keskimittainen ja tavallista tolloa komeampi mies. Hänen hiuksensa ovat vaaleanruskeat, sikäli mikäli niitä velhonkaavun alta näkyy. Jonanin silmät ovat haaleanvihreät ja kasvoilla on usein ivallinen hymy, joka näkyy ohuen parran seasta. Hänen vaatteensa ovat kuluneet ja olleet selvästi kovassa käytössä. Harmaa velhonkaapu on myös nuhruinen ja paikkailtu.
Jonan on ollut lapsesta saakka itsepäinen ja tottelematon, eikä hän ole siitä miksikään muuttunut. Jonan ei halua totella ketään, vaan tehdä juuri niin kuin itse haluaa. Iän myötä hänen puheisiinsa on tullut jatkuva ivallinen pohjaväre. Jonan ei myöskään salaile mielipiteitään, vaan lausuu ne julki pelkäämättä. Silti hänessä on myös aimo annos uteliaisuutta ja halua saada jotakin uutta tietoa.
Jonan on kadottanut kaiken uskonsa kirkkoon, eikä ole enää varma edes Jumalan olemassaolosta. Hän on vaellellessaan ja asioita pohdiskellessaan tullut siihen tulokseen, että mitään maailmaa ei todellisuudessa ole olemassa, vaan että kaikki onkin vain mielettömän suurta illuusioloitsua. Onko loitsija sitten Jumala tai joku muu, siitä Jonan ei piittaa. Tämä uskomus on saanut hänet suhtautumaan halveksivasti lähes kaikkeen, sillä hienoimmatkin asiat ja ihmeellisimmätkin ihmiset ovat hänestä vain osa illuusiota. Jonan ei kuitenkaan ole aivan varma, onko hän itsekin osa tätä loitsua.
Kuin sattumalta Jonan on myös mestari illuusioiden luomisessa. Ensimmäiset illuusioloitsunsa hän oppi jo lapsuudessaan kotilinnan juopolta kappalaiselta. Ehkä illuusiot viehättivät Jonania jo lapsena siksi, että monet papit pitivät niitä suorastaan jumalanpilkkana, koska niillä luotiin jotakin ja heidän mielestään luominen on vain Jumalan tehtävä.
Omituisesta maailmankatsomuksestaan huolimatta Jonan on omaksunut paljon vaikutteita rokarismista. Hänestä on luonnollista, että naiset ovat miehiä alempana ja että yhteiskunnan täytyy jakautua eriarvoisiin kasteihin. Jonan jopa jossakin mielensä sopukoissa arvelee, että kuolleet tosiaan pääsevät Lohtuun, kuten kirkko opettaa. Silti hän on valmis kritisoimaan kirkon lausumia totuuksia ja on onnistunut toistaiseksi välttämään rokari-inkvisition.
Tällä hetkellä Jonan vaeltelee jossakin päin Seshnelaa tai Raliosta ja etsii uusia ja kiinnostavia velholoitsuja tai ihmisiä, joilta voisi oppia jotakin uutta maailman rakenteesta. Hän on muutamaan kertaan ollut jo jäämäisillään kirkon pihteihin ja roviolle ja karttelee siksi kirkon voimakkaita alueita, eikä koskaan käy esimerkiksi luostareissa.Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja
Jonan Illusionisti, ihminen, mies, ikä 33, Näkymättömän Jumalan velho, rokarilahko
 

VMA  
R-R
KOK
ÄLY
MHT
NPP
ULK

12     
15
14
18
18
16
13

O jalka  
V jalka
Vatsa
Rinta
O käsi
V käsi
Pää

01-04  
05-08
09-11
12
13-15
16-18
19-20

01-03  
04-06
07-10
11-15
16-17
18-19
20

(10) 1/5      
(10) 1/5
(10) 2/5
(10) 2/6
(10) 1/4
(10) 1/4
(10) 7/5

Liike: 3
Väsymys: 27
Kestopisteet: 15
Taikapisteet: 18+22 (lemmikki) +11 (kristalli) = 51
NPP IH: 2


Aseet ja panssari: Kokonaistaakka = 6. Väsymys = 18 (24 - 6).
Kuluneet vaatteet (3,15) ja lumottu, harmaa viitta (1,4 enc), rautainen velhonsauva.

Ase
Velhonsauva

Illuusioleijona   
IH  
5
-
Hyö/Tor  
76/64
48/-
Vahinko   
d8+d4
2d10
ENC/PP
1.5/12
0.0/-

Velhokyvyt (vapaa ÄLY 18): Intensiteetti 91, Kantomatka 55, Kestoaika 82, Moniloitsu 73.

Velholoitsut: (lemmikin muistissa) Illuusiohaju 91, Illuusiomaku 73, Illuusioääni 73, Kuulon projektio 55, Myrkky 82, Näön projektio 46, Taikuuden neutralointi 55, Teleportaatio 55, Uuvutus 64, Vahingon lisäys 64, (matriiseissa pallossa) Suoja hengiltä 73, Suoja sairaudelta 73, Suoja vahingolta 82, (matriiseissa sauvassa) Illuusiokosketus 91, Illuusionäkö 91, (eivät tällä hetkellä muistissa) Hallitse haamua 46, Loitsumatriisilumous 46, Luo lemmikin MHT 37, Sidontalumous 37.

Kyvyt ja bonukset:
Ketteryys +3: Kiipeily 79, Väistö 44
Kommunikointi +14: Puhetaito 55, Suostuttelu 55
Tieto +8: Arvon arviointi 31, Ihmistieto 49, Kulttitieto - rokarismi 62, Yleistieto 67
Taikuus +19: Seremonia 60, Lumoaminen 78, Kutsuminen 37
Manipulointi +15: Laadi 56
Havainto +15: Etsintä 58, Havaitse 94, Kuuntelu 76
Salavihkaisuus -6:

Kielet: Seshnegi 80/62, ralia 65/62, kauppakieli 32/-, naskorion 26/-, keanos 24/-, basmoli 18/-.

Ylläpidetyt loitsut: Jatkuvasti päällä Suoja hengiltä 10, Suoja sairaudelta 10, Suoja vahingolta 10. Loitsut täytyy uusia kahdeksan viikon välein.

Lemmikki: Jonan on sitonut sauvaansa leijonahaamun ja tehnyt siitä itselleen lemmikin. Leijona haamu: ÄLY 12, MHT 22. Velhokyvyt (vapaa ÄLY 2): Intensiteetti 64. Velholoitsut: Illuusioääni 48, Kuulon projektio 55, Myrkky 48, Näön projektio 51, Uuvutus 38, Vahingon lisäys 55.

Taikaesineet: Jonanin harmaaviitta on lumottu, joten se suojaa päätä erityisen hyvin.
Jonanin lumottu ja rautainen velhonsauva on itse asiassa elävä olento, haamu, jonka ruumiiksi sauva on luotu. Tämä olento on velhon lemmikki. Itse sauvaan on lumottu illuusioloitsumatriiseja, joita vain velho tai hänen lemmikkinsä voi käyttää. Loitsuihin on lisätty Intensiteettiä viisi pistettä. Lisäksi sauvan päähän on upotettu taikapistekristalli (11 TP).
Jonanin taskussa on pieni pronssipallo, johon on lumottu kolmen suojaavan loitsun matriisit. Niitä voi käyttää ainoastaan henkilö, joka on joskus elämässään heittänyt jonkin illuusioloitsun (joko velho- tai riimuloitsuna). Matriiseihin on lumottu neljä pistettä Kestoaikaa.

Erikoiskikat: Jonanin yksi suosikkitempuista on loitsia esiin illuusio leijona yhdistämällä Moniloitsulla Illuusionäön, Illuusiokosketuksen ja Illuusiokuulon. Leijona karjuu vertahyytävästi ja syöksyy vihollista kohti. Mikäli leijona osuu, eikä sitä torjuta, sen hyökkäys aiheuttaa 2d10 vahinkoa. Illuusio näyttää hyvin elävältä ja karkottaa taatusti herkkähermoisimmat vainolaiset käpälämäkeen. Jonan sai illuusioideansa kohdatessaan Basmolin berserkkejä.

Tavarat: Kaksi loitsukirjaa, joista toisessa opetetaan Illuusionäköä ja toisessa Näön projektiota, Jonanin itsensä kirjoittama kirjakäärö, jossa hän selostaa omaa illuusiopohjaista maailmankatsomustaan, vanha veitsi, tulukset, 25 hopearahan edestä kolikoita, 200 hopearahaa kätkettynä tiiviisti onttoon rautasauvaan.