Karenia

Historia
Karenia syntyi Kostaddissa, Darleepin suurkaupungissa, köyhään ja monilapsiseen perheeseen. Jo pienenä hän oppi varastamaan, mikä oli perheen toinen elinkeino isän nahkurintyön lisäksi. Tosin kaksi Karenian vanhempaa sisarusta olivat saaneet surmansa, kun kaupungin vartio oli yrittänyt vangita heidät, joten ammatissa oli omat vaaransa.

Katuelämässään Karenia tutustui myös Teelo Norrin kulttiin, jonka katukeittiöstä monet köyhät saivat jokapäiväisen vaatimattoman ateriansa. Valitettavasti keittiö oli myös Imperiumin Puhutun sanan tiedustelupalvelun vakoilupiste, jossa Karenia tuli puhuneeksi varomattomasti. Hänen perheensä jäi kiinni häntä lukuun ottamatta ja Karenia pakeni Teelo Norrin orpokotiin ja liittyi avuttomien suojelijan ja köyhien auttajan kulttiin.
Karenia oppi Teelo Norrin temppelin johtajanoviisilta jumala Nysalorin kuolemattomia viisauksia ja nokkelana hän ratkaisi niistä useita. Sitten eräänä Pyhä Ajan päivänä hän tunsi valaistumisen elämyksen ja sai inspiraation lähteä saarnaamaan Lunarin oppia barbaarisille maille, jotka Imperiumi oli valloittanut ja auttaa tietämättömiä.
Barbaarimaille saavuttuaan hän ryhtyi kertomaa sanaa suuresta ja armollisesta Jumalattaresta, joka suojeli hyviä ja rankaisi pahoja. Käännytyksen kohteet eivät kuitenkaan ilahtuneet, vaan mutisivat jotakin kaaoksen liittolaisesta ja lunarilaisesta paholaisesta ja myivät hänet orjaksi kaukaiselle Uudelle rannikolle Hiran satamakaupunkiin.
Hirassa puhkesi kuitenkin valtaisa sairausepidemia ennen kuin Karenia ehdittiin myymään. Hänen isäntänsä kuoli kamaliin kouristuksiin, mutta kuin ihmeen kautta Karenia selvisi hengissä. Hän hoiperteli kadulla heikkona nälästä, kun Melea Tummaterä, kaupungin kaartin sotilas, löysi hänet. Melea otti Karenian nimellisesti orjakseen, vaikka hän on enemmänkin ystävä.

Ulkonäkö ja luonne
Karenialla on vaaleanruskeat hiukset ja vihreät silmät. Hän pitää yllään Melean hänelle hankkimaa harmaata yksinkertaista pitkähihaista villamekkoa ja hänen kaulassaan on vieläkin orjapanta. Karenia on tavallista paremman näköinen, joskaan ei mikään kaunotar, erityisesti nyt, kun hänellä on siistit vaatteet ja kammatut hiukset, toisin kuin hänen lapsuudessaan.
Karenia seuraa nöyrästi vielä orjanakin ollessaan Teelo Norrin oppia ja pidättäytyy kaikesta väkivallasta. Hän uskoo vakaasti Jumalattaren oikeudenmukaisuuteen, hyvyyteen ja laupeuteen ja kuittaa kaikki vihjaukset kaaoksen liittolaisuuteen vain sanomalla niitä törkeiksi valheiksi. Karenia yrittää käännyttää ihmisiä Lunarin oppiin Punaisen Jumalattaren teoista kertovilla lauluilla (hän on melko hyvä laulaja) ja tarinoilla.
Karenialla on tallella vielä lapsuutensa kyvyt varastaa, joskaan hän ei enää tee sellaista, eikä voisi pitää rahaakaan lyömättä laimin kulttivalaansa köyhyydestä. Toisaalta hän on valaistunut ja tietää, ettei häntä voi valaistumisen ansiosta karkottaa kultista, vaikka hän tekisikin jotakin kultin tai Lunarin oppeja vastaan.
Karenialla ei ole omakohtaista kokemusta mistään kaoottisesta, mutta hän on kuullut kyllä tarinoita broista, ogreista, Punaisesta lepakosta ja muista hirvityksistä. Hän arvelee, että Punainen lepakko on vain Imperiumin vihollisten ilkeää propagandaa, sillä eihän hänen hyvä Jumalattarensa sellaista demonia apunaan käyttäisi!
Melealle Karenia on syvässä kiitollisuuden velassa, sillä pelastihan tämä hänet kuolemasta tai vielä pahemmasta. Hän tottelee emäntäänsä, mikäli tämän käskyt eivät ole ristiriidassa Teelo Norrin kulttivalojen ja opin kanssa. Karenia ei ole vieläkään luopunut toivosta käännyttää synkkää humaktia ja pyrkii todistelemaan, että Jumalatar on oikeassa, joskaan Melea ei siitä juuri piittaa.

 

Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja
Karenia, ihminen, nainen, ikä 15, Teelo Norrin noviisi, Nysalorin valaistunut
 

VMA   
R-R
KOK
ÄLY
MHT
NPP
ULK

8     
12
10
15
12
17
13

O jalka  
V jalka
Vatsa
Rinta
O käsi
V käsi
Pää

01-04  
05-08
09-11
12
13-15
16-18
19-20

01-03  
04-06
07-10
11-15
16-17
18-19
20

0/4      
0/4
1/4
1/5
1/3
1/3
0/4

Liike: 3
Väsymys: 18
Kestopisteet: 11
Taikapisteet: 12
NPP IH: 2

Aseet ja panssari: Kokonaistaakka = 1,5. Väsymys = 18 (20 - 1,5).
Harmaa villamekko, jossa on pitkät hihat (1,5 enc), orjapanta kaulassa.

Ase
Nyrkki   
Potku
IH  
7
7
Hyö/Tor 
36/-
26/-
Vahinko    
d3
d6
ENC/PP
-/-
-/-

Henkitaikuus (71% -ENC): Ajatuspuhe 1, Esiintyminen 1, Hämäännys (2), Korjaus 1, Parannus 2, Nuhtelu (2), Sammutus 1, Sytytys, Valo.

Kyvyt ja bonukset:
Ketteryys +6: Kiipeily 51, Väistö 41
Kommunikointi +8: Laulu 58, Puhetaito 18
Tieto +5: Ensiapu 25, Ihmistieto 20
Taikuus +11: Seremonia 21
Manipulointi +11: Silmänkääntö 56
Havainto +7: Havaitse 42, Kuuntelu 47
Salavihkaisuus +5: Piileskely 40, Hiipiminen 45
Valaistumisprosentti: 5

Kielet: Kostaddi 41/10, uusi peloria 33/10, solanthi 33/-, kauppakieli 23/-.

Tavarat: Tulukset.