Noidanpata

Synkkinä aikoina Paholaisen houkutukset käänsivät monia ihmisiä pois Malkionin oikeasta opista ja etsimään voimaa synnin ja pimeyden syövereistä. Yksi Logiikan polulta harhautuneista oli emäntä Mallia, joka uhrasi miehensä ja lapsensa Paholaiselle saadakseen mahtia. Hän keitti uhriensa luut ja lihat suuressa padassaan ja avasi pahoille hengille ja demoneille väylän päästä maailmaan. Mallian kirottu pata aiheutti lukemattomia epidemioita, kunnes Pyhä Ehilm kukisti hänet.
Noidanpatoja on olemassa monenlaisia, mutta kaikkien niiden sisäpuolelle on kaiverrettu riimuja ja tehty voimakkaita lumouksia. Padat ovat yleensä pronssia, vaikka huhut kertovat myös rautaisen noidanpadan olemassaolosta. Aktiivisesti käytössä olevan padan yllä ja ympärillä saattaa leijua henkiä, jotka on sidottu padan lumouksiin.
Uskonto: Liitetty - Mallia, kaoottiset noidat
Vihollinen - Pyhä Ehilm, Pyhä Xemela
Noidanpadat esiintyvät yleisesti daranmaalaisissa saduissa ja myyteissä, joissa ne ovat aina turmeltuneiden ja syntisten noitien ja taikureiden apuvälineitä. Silti vain hyvin harva on nähnyt oikean lumotun noidanpadan, sillä Pyhän Ehilmin papit hävittävät kaikki paljastuneet noidanpadat puhdistavalla tulitaikuudellaan. Noidanpadan voi luoda tavallisesta pronssipadasta, johon manataan sopivia lumouksia.
Noidanpadat ovat kaoottisten noitien ja shamaanien apuvälineitä. He pystyvät manaamaan henkiä tuonpuoleisesta käyttämällä pataa porttina maailmojen välillä. Henget voivat saada myös ruumiillisen muodon, jos padassa keitetään ruumiillistumisen kannalta oikeita aineksia. Lisäksi noidanpadan lumoukset estävät henkeä karkaamasta pois padasta ilman noidan lupaa. Tämä tarjoaa noidalle aikaa valmistella hallitsemisloitsujaan.
Noidanpadan arvo on suorassa suhteessa siihen, kuinka voimakkaita lumouksia siihen sisältyy. Luonnollisestikaan noidanpadoilla ei käydä kauppaa, koska niiden omistaminen on mitä kammottavin rikos. Noitien tiedetään silti ryöstäneen toisiltaan noidanpatoja enemmän mahtia saadakseen.
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja