Pyhän Vanoran siveysvyö

Pyhä Vanora oli täydellisen hyveellinen neito ja nainen. Hän säilytti koskemattomuutensa pimeistä ajoista ja lukuisista raiskausyrityksistä huolimatta, koska hänen kilpenään oli pyhä siveysvyö. Aviovaimona vieraiden miesten viettelykset eivät pystyneet häneen, kun hänen miehensä oli poissa sotimassa. Hän kärsi tuskallisen marttyyrikuoleman mutta pääsi pyhimyksenä suoraan Lohtuun.
Pyhän Vanoran siveysvyö on maaginen ja metallista valmistettu siveysvyö, jossa on lumottu lukko. Se suojaa naisen siveellisyyden kannalta kriittisiä paikkoja, joihin sen paremmin raiskaaja kuin rakastajakaan ei pääse käsiksi lumousta murtamatta. Jotkut siveysvyöt ovat loisteliaasti koristeltuja, mutta myös varsin tavanomaisilta näyttäviä on olemassa. Siveysvyön paino on 1 ENC.
Uskonto: Liitetty - Pyhä Venora
Ystävällinen - Pyhä Ehilm
Vihollinen - Uleria, Seseine, kaikki vapaata seksuaalisuutta toteuttavat jumalat ja pyhimykset
Pyhän Vanoran siveysvöiden olemassaolosta tiedetään yleisesti ja ne ovat usein virsien aiheuta rahvaan keskuudessa. Siveysvyötä voi käyttää ainoastaan naispuolinen neitsyt tai aviovaimo ja sen voi asettaa naiselle vain hänen isänsä tai aviomiehensä. Siveysvyön valmistamiseen tarvitaan taitava seppä ja/tai sankarimatka, jonka voimakkuus on suorassa suhteessa siveysvyön voimaan.
Pyhän Vanoran siveysvyötä on erittäin vaikea rikkoa (kaksinkertaiset panssaripisteet). Sen lukkoa on myös mahdoton tiirikoida auki ilman maagisia kykyjä, mutta naisen isä tai aviomies saa sen automaattisesti auki. Siveysvyössä on aukot, joita suojaavat metalliset piikit; kuka tahansa, joka yrittää aukkoihin jotakin tunkea, kärsii vahinkoa d6 pistettä.
Fyysisen suojan lisäksi Pyhän Vanoran siveysvyö suojaa kantajansa sielua: vyön MHT lisätään vastustusmahdollisuuksiin kaikkia seksuaalisuuteen liittyviä loitsuja vastaan. Lisäksi jos kantaja alkaa ajatella siveellisesti arveluttavia ajatuksia, vyö nipistää kipeästi häntä, jos voittaa kantajan taikapisteet mahdillaan.
Pyhän Vanoran vyön arvo riippuu sen mahdista ja koristelusta. Muutaman mahtipisteen vöistä voidaan maksaa muutamia kymmeniä kultarahoja, kun taas vahvemmat ja ylellisemmät ovat ainakin satojen kultarahojen arvoisia.
Pääsivu
RuneQuest
Seikkailut
Pelihahmot
Tarinat
Kartat
Lomakkeet
Käännökset
Irkkipelit
Muuta
Palaute
Vieraskirja