Krarshtin temppeli

Kuvaus
Tämä ei ole varsinainen seikkailu, vaan erään Carmaniassa sijaitsevan Krarshtin temppelin ja sen asukkaiden kuvaus. Mitään juonta ei ole, mutta pelinjohtaja voi kehitellä hyvinkin itse sellaisen. Luultavasti ideana olisi paljastaa uhkapelipaikan, joka kätkee temppelin, todellinen luonne.
Temppeli sijaitsee Carmaniassa. Itse sijoitin sen roolipelilehti Maguksen numerossa 30 kuvattuun Aborrean kaupunkiin. Seikkailu sopii hyvin myös Lunarin imperiumin ydinalueille, mutta silloin seikkailu vaatii joitakin muutoksia kielien ym. osalta. Pelinjohtaja voi vapaasti muutella hahmojen kykyjä ja ominaisuuksia itselleen sopiviksi omaan käyttöönsä, mutta seikkailun julkaiseminen ilman tekijän lupaa on kielletty.

Perusidea
Kaupungissa on aivan laillinen uhkapelipaikka, joka kätkee allensa Krarshtin, Syövän Äidin, temppelin. Kaupungin johto, josta osa jopa tukee krarshtilaisia, on korruptoitunutta.
Uhkapelipaikassa on päältäpäin katsottuna kaikki kunnossa, mutta sen alle on kätketty Krarshtin temppeli, jota johtaa kieli
Zotram. Kultti on erittäin hyvissä väleissä kaupungin kolmanneksi suurimman aatelissuvun kanssa ja auttaa tätä sukua parhaansa mukaan, elleivät suvun ja Odottavan Suun edut mene ristiin. Nämä aateliset ovat temppelin tärkeimpiä tukijoita.
Uhkapelipaikan johtaja on valaistunut Lokarnoksen pappi
Lashi, joka palvoo myös salaa Krarshtia. Hänellä on kolme läheistä apuria, kaikki Krarshtin noviiseja. Näiden henkilöiden lisäksi uhkapelipaikassa on neljä nuorta ja kaunista tarjoilijatarta, jotka tarjoilevat pelaajille juotavaa ja viihdyttävät näitä.
Maanalaisessa temppelissä asustaa itse kieli kahden voimakkaan henkivartijansa kanssa. Ydintemppelin lisäksi maanalla on lukuisia käytäviä, jotka kiemurtelevat kaupungin alla ja yhtyvät viemäriverkostoon.

Krarshtin temppelin ja uhkapelipaikan kartat ja karttojen selitykset.

Huomautuksia
Krarshtilaisten muutamat erikoiset loitsut, kyvyt ja olennot perustuvat Lords of Terror -nimisen suomentamattoman RuneQuest-kirjan kulttikuvaukseen Krarshtista. Krarshtin kulttikuvaus on ilmestynyt myös suomenkielisenä Gloranthan kulteissa, mutta tämä on vain lyhennetty versio. Jos et omista Lords of Terroria, jätä huomioimatta tuntemattomat kohdat.
Thanataria palvovan Trezin loitsut ja kyvyt noudattavat Kauhun ja pimeyden kulttien kuvausta Thanatarin kultista, eikä englanninkielistä versiota Shadows on the Borderlandista.
Temppelin kuvauksessa viitataan ogreyhdyskuntaan, joka on ystävällisissä väleissä krarshtilaisten kanssa. Ogret palvovat Thanataria ja Cacodemonia ja asuvat läheisessä luolastossa. Tästä yhteisöstä on myös tekemäni kuvaus.

Voit myös ladata tämän kuvauksen Krarshtin temppelistä html-muodossa tai doc-muodossa!

© Copyright Matti Järvinen