Liskolaisten pulma

Atrain

Kuvaus
Tämä seikkailu on lyhyt ja melko vapaamuotoinen. Siinä ei ole mitään varsinaista kaavaa, jota täytyisi seurata, vaan pelinjohtaja voi yhdistää tässä kuvatut henkilöt ja tapahtumat parhaimmaksi katsomallaan tavalla.
Seikkailu sijoittuu Aarnikotkien saarelle, mutta sen voi hyvin sovittaa jonnekin muuallekin. Esimerkiksi Kehtojoen tienoo voisi olla hyvä vaihtoehto. Silloin täytyy tietysti tehdä joitakin muutoksia. Pelinjohtaja voi vapaasti muutella hahmojen kykyjä ja ominaisuuksia itselleen sopiviksi omaan käyttöönsä, mutta seikkailun julkaiseminen ilman tekijän lupaa on kielletty.

Juoni
Liskolaisilla on ollut hallussaan lukuisia sukupolvia maaginen liskolaispatsas. Sen kuitenkin ryösti lähellä asuva
lucanyhdyskunta. Lucanit ovat liskolaisille liian kovia vastustajia, vankkoine kitiinikuorineen. Siksi he pyytävät mitä tahansa raskaasti aseistettua ryhmää tuomaan heille heidän patsaansa takaisin. Sliiwa-pappi puhuu yleensä ulkomaalaisille muiden puolesta. Palkkioksi liskolaiset lupaavat ystävyytensä ja pisteen ilmaista henkitaikuutta kullekin seikkailijalle.
Tehtävästä voi selviytyä kahdella tavalla: joko surmaamalla lucanit tai vaihtamalla patsaan johonkin lucanien mielestä kiinnostavaan esineeseen. Viimeksi mainittu keino on melko epätodennäköinen, sillä lucanien kanssa on vaikea kommunikoida ja vain harva seikkailija ajattelisi niiden olevan eläimiä älykkäämpiä.
Lisäväriä seikkailuun tuovat kierot
ogrekauppiasveljekset, jotka yrittävät lyöttäytyä seikkailijoiden mukaan ja huiputtaa näitä tai jopa popsia heidät suihinsa. Taustalla kummittelee Slasher, kaaoksen saastuttama liskolaisluopio, joka nauttii tappamisesta. Myös joukko haltioita suunnittelee lucanien hävittämistä metsästään.

Liskolaiskylõ Venesatama Varasto Lucanien aukio Haltiametsõ Kartan selitykset

Haltiametsä
Kuten muissakin haltiametsissä, tässäkin metsässä asuu haltioita, dryadeita ja muita metsän olentoja. Lucanit tuhoavat metsän puita, joten haltiat ovat päättäneet tehdä näistä selvää.
Haltioiden tiedot

Liskolaiskylä
Liskolaisten kylä on kaislamajoista koostuva asuinpaikka, joka on piilossa kaislikossa. Kylässä asustavat sekä aikuiset että poikamiehet.
Liskolaisten tiedot

Lucanien aukio
Aukio on täynnä lahonneita puita, joiden ontoissa rungoissa lucanit asustavat.
Lucanien tiedot

Varasto
Liskolaisten varasto sijaitsee pienen kaislojen ympäröimän kukkulan sisällä. Varastoon on ainoastaan yksi kulkutie: Sligo-joen pohjassa on aukko, jota pitkin varastoon voi sukeltaa (kts.
alla). Varastossa on seuraavat esineet: 7 kevyttä taisteluverkkoa, 24 atrainta, 18 pientä kilpeä, 2 harppuunaa, 50 harppuunanammusta, 3 lyhyttä keihästä, 19 linkoa, 32 kiviveistä, 5 pientä kalannahkahaarniskaa, 2 pientä merikäärmennahkapanssaria, 1 keskikoinen plesiosauruksennahkapanssari, 2 pientä kitiinirintakilpeä, 250 ongenkoukkua puisessa arkussa, yhteensä 500 metriä ruokoköyttä.

Venesatama
Venesatama on kaislikkoinen paikka, jossa liskolaiset säilyttävät kaislaveneitään.

Voit myös ladata tämän seikkailun html-muodossa tai doc-muodossa!

© Copyright Matti Järvinen