Teelo Norrin suojatit

Sijoittuminen
Tämä seikkailu on lyhyt ja yksinkertainen tapahtuma, jonka voi sijoittaa jonnekin sopivaan kohtaan omassa kampanjassaan. Periaatteessa seikkailu sijoittuu tarkemmin määrittelemättömään paikkaan Carmaniassa. Paikan on oltava jonkin verran kukkulaista, mutta sellaistahan Carmania suurimmaksi osaksi on.
Pelinjohtaja voi vapaasti muutella hahmojen kykyjä ja ominaisuuksia itselleen sopiviksi omaan käyttöönsä, mutta seikkailun julkaiseminen ilman tekijän lupaa on kielletty.
Bryan Maloneyn tekemä Teelo Norrin kulttikuvaus löytyy kääntämänäni versiona. Siitä on myös tämän seikkailun idea osittain saatu.
Voit myös ladata tämän seikkailun pakattuna versiona html-muodossa tai doc-muodossa!

Juoni
Seikkailun ideana on se, että seikkailijat kulkevat juuri jonnekin, kun tien sivusta pomppaa yllättäen pieni (KOK 6) broo, joka pelästyy seikkailijoita ja juoksee karkuun. Seikkailijoiden pitäisi lähteä broon perään, sillä jollei näin käy, seikkailu loppuu tähän. Pikkubroo juoksee kovaa (se on pieni ja vikkelä) ja kukkulaisen ja kivisen maaston vuoksi vielä melko mutkittelevasti. Jos seikkailijat yrittävät osua broohon heittoaseilla, heille tulee kykyihin vähennyksiä kovasta ja poukkoilevasta juoksusta (-50%) ja broon pienestä koosta (-15%). Jos seikkailijat eivät saa pikkubroota tapettua heittoaseilla ja seuraavat sitä, he saapuvat pian kapealle polulle, jota pitkin broo viilettää kaukana edessä.
Seikkailijat saapuvat kohtaan, jossa polku kääntyy jyrkästi oikealle. Mutkan takana on pieni aukio, jonka keskellä seisoo maja. Majan edessä (kohta 2) seisoo nuori nainen, Jalanda, joka on Teelo Norrin noviisi. Hän heittää ensimmäiseen mutkan takaa ilmestyvään seikkailijaan Nuhtelu-loitsun ja toruu tätä pienten ja viattomien luontokappaleiden ahdistelusta. Kun loitsu loppuu, seikkailijat ovat luultavasti hieman rauhoittuneet.
Jalandan takana seisoo hänen velipuolensa Fick, joka on broo, valaistunut ja Humaktin miekka. Hän taistelee, jos Jalandan loitsu ei onnistu ja seikkailijat hyökkäävät heidän kimppuunsa. Fick käskee mahdollisia seikkailijoiden joukossa olevia Humaktin noviiseja auttamaan häntä. Heidän pitäisi häntä totella, sillä vaikka onkin broo, Fick on kultin riimujäsen ja hänellä on oikeus pyytää apua Humaktin noviiseilta. Mikäli humaktit eivät tottele, Fick voi kultinkirota heidät. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan saada aikaan seikkailijoiden keskuudessa verilöylyä, vaan saada heidät rauhoittumaan. Seikkailijat voivat Jalandan kanssa ja myös Fickin, mikäli he eivät pelkää tätä. Jalanda puhuu mielellään heidän kanssaan ja kertoo aivan avoimesti Fickin olevan hänen velipuolensa. Heillä oli sama äiti.
Seikkailun kartta ja sen selitykset

Fickin ja Jalandan tarina
Jalandan äidin ensimmäinen mies kuoli taistelussa broita vastaan. Nämä raiskasivat Jalandan äidin, joka onnistui kuitenkin pääsemään pakoon. Tämä synnytti pian broolapsen, jonka kätki muiden ihmisten katseiden ulottumattomiin. Jalandan äiti ei hennonut surmata broolasta, vaan päästi tämän menemään, hoidettuaan sitä muutaman kuukauden.
Pikkubroo, jolle Jalandan äiti oli antanut nimen Fick, lyöttäytyi pieneen broojoukkoon, joka lähti joitakin vuosia Carmaniassa oleiltuaan Pelorian barbaarialueille ja sitä kautta Dorastoriin, kaaoksen kehtoon. Siellä hän eleli jonkin aikaa broojoukon kanssa, mutta myöhemmin hän ajautui sivistyneiden broiden joukkoon.
Vuodet kuluivat ja Fick liittyi Ralzakarkin miekkajoukkoihin ja samalla valaistui ja liittyi Humaktin kulttiin. Samalla Fick antoi kuohita itsensä, jotta alhaiset broovietit eivät estäisi hänen täydellistä omistautumista jumalalleen. Fickistä tuli myöhemmin miekka ja hän nousi myös arvoasteikossa. Fick oppi paljon kaikenlaista mahtavaa broosankaria palvellessaan ja sivistyi kauttaaltaan. Nuori miekka tunsi myös pelonsekaista kunnioitusta keisariaan kohtaan ja toteutti tämän jokaisen käskyn.
Sillä aikaa Jalandan äiti oli parantunut broosyntymän aiheuttamista vaurioista parantajien avulla. Hän meni uudelleen naimisiin ja synnytti Jalandan. Jalandan vanhemmat saivat surmansa tulipalossa, kun Jalanda oli 15-vuotias. Hän liittyi Teelo Norrin kulttiin orpona ja köyhänä, juuri sellaisena, jollainen Teelo Norrikin oli ollut ennen Jumalattaren syntymää.
Jalanda ehti olla vuoden noviisina auttaen orpokodissa, kun hän näki unen, joka mullisti hänen elämänsä. Unessa Jumalatar kehotti Jalandaa lähtemään Dorastoriin, kaaoksen ja kauhun maahan. Jumalatar lupasi suojella häntä matkalla. Jalandaa pelotti kovasti, sillä hän oli kuullut kauhutarinoita tuomion maasta, mutta silti hän lähti matkaan.
Matkalla hän liittyi lunarilaisten kauppiaiden seuraan, jotka olivat matkalla Ralzakarkin luokse. He saapuivat elävinä ja tavarat tallella mahtavan broosankarin luokse. Siellä oli myös Fick, joka ällistyi nähdessään Jalandan. Tämä muistutti kovasti äitiään, ihmistä, jonka piirteet olivat syöpyneet Fickin mieleen ja jota hän kunnioitti ja rakasti, sillä olihan hän kaikesta huolimatta Fickin äiti, vaikka olikin joutunut hylkäämään poikansa. Fick sai kuulla Jalandalta tämän elämäntarinan pienissä pätkissä, sillä tyttö pelkäsi sarvipäistä humaktia. Jalandan äiti oli kertonut tyttärelleen häpeällisimmän salaisuutensa vain vähän ennen kuolemaansa.
Fick selitti Jalandalle heidän olevan sisaruksia ja vakuutti tämän asiasta kuvailemalla heidän äitiään ja kotipaikkaansa. Fick teki suuren päätöksen tutustuttuaan sisareensa: hän aikoi lähteä Dorastorista ja palata takaisin Carmanian kukkuloille sisarensa kanssa.
He pakenivat läpi kaaosta tihkuvan maan ja selvisivät pois useiden tiukkojen tilanteiden jälkeen. Sisarukset palasivat Carmaniaan ja palattuaan löysivät viisi pientä broota, jotka olivat paenneet läheiseltä maatilalta. Fick sai houkuteltua pikkuiset mukaan ja he veivät nämä suojaiselle aukiolle, jolla he nyt asuvat.

Ratkaisumahdollisuudet
Fick ja Jalanda suojelevat pikkuisia ja kuolevat mieluummin kuin antavat kenenkään vahingoittaa näitä. Seikkailun tarkoituksena on osoittaa, etteivät kaikki brootkaan ole pahoja. Fick on sivistynyt ja omaksunut sisarensa filosofian auttaa pieniä olentoja lajiin katsomatta. Hän on valaistunut ja ymmärtää kaaoksen luonteen hyvin.
Jos seikkailijat ovat lunarilaisia, he eivät varmaankaan halua joutua Jumalattaren epäsuosioon surmaamalla hänen suojattejaan. Toisaalta, mikäli he ovat humakteja, heille ei varmasti tulisi mieleenkään surmata Humaktin miekkaa, vaikka tämä olisikin broo. Molemmissa tapauksissa seikkailijat saattavat poistua hämmentyneinä ja kiusaantuneina.
Voi olla myös mahdollista, että he haluaisivat auttaa Fickiä ja Jalandaa. Jos seikkailijat eivät kunnioita kumpaakaan jumaluutta ja surmaavat Fickin ja Jalandan, pikkubroot pakenevat pensaikkoon, eikä niitä voi saada kiinni. Joidenkin vuosien kuluttua alueella on silloin kiusana pieni primitiivinen broolauma.

Jalandan filosofiaa
Jalanda on pyhittänyt elämänsä pienten ja viattomien olentojen hoivaamiseen. Hän tietää omassa elämässään olevan jonkin verran samanlaisia piirteitä, kuin palvomansa jumalattaren, Teelo Norrin, elämässä oli. Kuten muutkin Teelo Norrin noviisit, Jalandakin tunnustaa Punaisen jumalattaren suuruuden ja lempeyden. Jalanda on vannonut, ettei vahingoita elävää olentoa, ei vaikka henki menisi. Siksi hän ei ole opetellut mitään asekykyjä, ei edes torjuntaa.
Jalanda ei erottele pienistä olennoista kaoottisia ja ei-kaoottisia, vaan on valmis suojaamaan ja hoivaamaan aivan yhtä mielellään ihmislapsia kuin broolapsiakin. Hän aikoo kasvattaa viidestä pikkubroosta sivistyneitä, Jumalatarta kunnioittavia olentoja.
Fick taas ajattelee niistä tulevan hänen suuren jumalansa seuraajia. Jalanda kammoaa hieman Fickin sotaisaa jumalaa, mutta aitona lunarilaisena hyväksyy sen tosiseikan, että kaikki jumalat ovat Jumalattaren suosiossa, kunhan Jumalatar on vain kesyttänyt heidät. Jalanda ei erota Yanafal Tarnilsin palvojia ja humakteja toisistaan, vaan luulee veljensä palvovan Yanafalia ja sitä kautta myös Jumalatarta. Fick kunnioittaa Jumalatarta, mutta pysyy vankkumattoman uskollisena vain kahdelle asialle: omalle jumalalleen ja Jalandalle. Niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakin, Fick tosiaan uskoo jumalaansa ja arvelee tämänkin välittävän hänestä. Fick voi vihkiä noviiseja, koska hän on pappi.
Jalanda kertoo mielellään seikkailijoille Jumalattarestaan ja lausuu tuntemiaan opetuksia, mutta ei kuitenkaan halua tyrkyttää heille Jumalattaren rakkautta, sillä sehän olisi aivan mahdotonta.
"Jumalatar rakastaa kaikkia palvojiaan, ylhäisiä ja alhaisia, rikkaita ja köyhiä, nuoria ja vanhoja, pieniä ja suuria, ihmisiä ja ei-ihmisiä, lunarilaisia ja carmanialaisia, myös kaoottisia ja ei-kaoottisia. Kaaos ei ole itsessään pahaa. Pahoja ovat ne, jotka eivät usko Jumalattareen. Silti Jumalatar voi puhdistaa pahimmankin sielun ja kirkastaa hänen pyhyytensä. Jumalattaren lempeys on kaikkien yllä." Tähän tyyliin Jalanda opettaa.

Jatkoideoita

Etsitään sarvipäätä
Fick hylkäsi Ralzakarkin joukot ja petti brookeisarin. Tämä saattaa kantaa vieläkin kaunaa moisesta petturuudesta ja on ehkä lähettänyt palkkamurhaajia jahtaamaan luopiomiekkaa. Takaa-ajajat ovat mahdollisesti pitkien ponnistelujen jälkeen seuranneet Fickin jälkiä Carmaniaan, mutta eivät ole vielä saaneet selville hänen tarkkaa olinpaikkaansa.
Pelaajat ovat ehkä ystävystyneet Fickin ja Jalandan kanssa ja kuulevat sattumalta läheisessä kylässä tai kaupungissa miesjoukon kyselevän Kuoleman ja Totuuden riimuilla koristellussa panssarissa kulkevaa broota. Tällöin he voisivat rientää varoittamaan Fickiä. Kenties joku paikallisista tuntee Jalandan ja Fickin piilopaikan ja on halukas johdattamaan Ralzakarkin kätyrit sinne hyvästä maksusta. Tällöin taistelu on väistämätön ja hahmojen apua tarvitaan vainolaisten kukistamiseksi. Nämä ovat ehkä ogreja tai muita sopivia otuksia liikkumaan ihmisten mailla.

Orpoja, orpoja
Jalanda haluaa palavasti auttaa kaikenlaisia olentoja ja ehkä hän kokee, että muutama broolapsi on liian vähän maailmassa, joka on kärsiviä tulvillaan. Siksi hän saattaa haluta perustaa jonnekin lähistölle oikean orpokodin, joka voisi huolehtia hylätyistä lapsista rodusta riippumatta.
Perustaminen on suuri urakka ja siinä tarvittaisiin hahmojen apua. Orpokoti tarvitsee Lunarin hallinnon luvan ja papittaren pitäisi vihkiä se virallisesti toimintaan. Rakennustarpeita saattaisi saada lahjoituksina paikallisilta ihmisiltä ja läheiset temppelit ja pyhätöt voisivat myös auttaa. Mahdollisesti jokunen paikallinen Danfive Xaronin palvoja saattaisi osallistua orpokodin toimintaan ja suojelemiseen ja kenties käyttää sitä vakoilutoimien peitteenä.

Sankarimatka
Pahuutta ja heikkojen sortamista on maailmassa paljon ja voimia sen vastustamiseen vähän. Siksipä Jalanda saattaisi haluta seurata Teelo Norrin jalanjälkiä ja suorittaa sankarimatkan lisätäkseen voimiaan heikkojen hyväksi työskentelemiseen. Hän kuitenkin tarvitsisi rituaaliin mukaan osanottajia, joita myös hahmot voisivat olla.
Teelo Norrin sankarimatka ei sisältäisi väkivaltaisia yhteenottoja, vaikkakin Jalanda saattaisi kokea kuoleman Danfive Xaronin käsissä. Yhteenotto Vorian kanssa olisi puhtaasti moraalinen ja sankarimatka saattaisi päättyä voitokkaasti, kun Jalanda yhdistäisi kaikki Seitsemän äitiä työskentelemään yhteisen päämäärän puolesta. Heikkojen ei tarvitsisi enää pelätä, sillä Jalanda olisi osoittanut kykenevänsä puolustamaan heitä paremmin kuin heikko Voria.

© Copyright Matti Järvinen